icon

Papier na materskú

veronikanika94
23. feb 2017

Ahojte žienky mám na vás otázku.Doktor mi vypísal papier na materskú dovonku a napísal mi tam že som na UP.Len ja na UP práce niesom.Mám ísť knemu aby mi to prepísal?Ďakujem za odpovede :D

sykorkauhliarka
23. feb 2017

mna sa sestricka pytala ake povolanie mi ma napisat ...si mala povedat kam chodis do prace..

evittam
23. feb 2017

@veronikanika94 A preco ti to tam napisal,na zaklade akej informacie? Ked nie si evidovana na UPSVaR tak co si-zamestnanec,dobrovolne nezamestnana,...? A samozrejme,ze treba napisat na uradne doklady aktualnu a spravnu informaciu.

veronikanika94
autor
23. feb 2017

Pracovala som na dohodu ale som ukončila prácu a na UP som sa neregistrovala.Tak asi budem musieť povedať aby mi to prepísal že niesom na UP

evelyn226
23. feb 2017

Vráť sa doktorovi lebo budeš mať zbytočne ďalšie vybavovačky. Ja som si zas chybu nevšimla a riziková som chodila z jednej strany na druhú mesiac pred pôrodom.

evittam
23. feb 2017

@veronikanika94 A mas narok na MD?

sykorkauhliarka
23. feb 2017

tak si samoplatca ? ...ved to je najmenej sa zapisat na urad ...nikto by ta nenutil ist robit..nikto by ta ani nechcel prijat do zamestnania

rachel36a
23. feb 2017

Ak si dobrovolne nezamestnana tak to musis mat napisane v tom papiery, a samozrejme si platit odvody inak na ziadnu matersku nemas narok....doktor ti to tam napisal lebo ak si mu povedala ze nepracujes tak predpokladal ze si poistencom statu, teda evidovana...malo kto je dobrovolne nezamestnany a plati si sam odvody

evittam
23. feb 2017

@rachel36a Nevieme na aku dohodu pracovala a ako dlho a kedy ju ukoncila. Je mozne,ze ma narok na MD z tej dohody a odvody si nemusela platit. A dobrovolne nezamestnany si musi platit len ZP😉.

rachel36a
23. feb 2017

@evittam ano, pisem vseobecne, nenapisala ci vobec splna pidmienky na materske 😉