Papierovačky pred pôrodom
Ahojte ľudkovia, viem, že sú sviatky, ale lámem si hlavu rátala som si materskú a rodičovskú dovolenku. Chcela som sa spýtať kedy musím nahlásiť materskú zamestnávateľovi a je k tomu priamo nejaký formulár a nahlasuje sa hneď aj rodičovská dovolenka ? Na internete je toho veľa a piate cez deviate a dosť to mýli a ešte keď si poviem, že robím vo firme na hale koordinátorku cez agentúru. Treba oznámiť aj vedeniu firmy alebo len vedeniu agentúry stačí ? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Som v 12T, ale stresujem ako pred pôrodom 😂 už to rátanie dní ma desilo. Pekné sviatky prajem 🥰
Naaaadych... Vyyyydych... Tak 😊👍 si v 12tt co je cas na oznamenie tehotebstva zamestnavatelovi. Materska je este daaaaleko 🙂 Cize, najskor pisomne oznam zamestnavatelovi tehotenstvo (ak si tak este nespravila) , ja som v tomto oznameni rovno pisala aj predpokladany nastup na matersku dovolenku. Inak mas tuto povinnost - oznamit odchod na matersku - najneskor 1 mesiac ored odchodom. Ziadost o materske ti niekedy po 30tt vystavi gynekolog, to si potom vypises, podpises a zanesies zamestnavatelovi. On to potvrdi a posle na socialku. Ukoncenie MD a zaciatok rodicaku nasledne oznamis zamestnavatelovi napr. mailom (u nas stacilo tak) v ten mesiac, kedy prebehne tato zmena. Ale to uz sme fakt daleko 😉 teraz hlavne klidek a zelam ti krasne bezproblemove tehotenstvo 😊❤️🍀🎄

Na materskú ti vypíše papier gynekológ a potom ho dáš zamestnávateľovi. Mne vypísala cca dva dni pred nástupom na materskú. Rodičovský vybavuješ až keď ti bude končiť materská.