Petícia na obnovenie pandemického rodičovského príspevku
Nech sa páči, energiu venuj radšej hľadaniu práce. Dokedy chcete byť doma na riti.
Lenivost kvitne poslednu dobu..a radsej chod robit a prispievat svojimi danami, a nie vyzierat stat, a ludi co prispievaju do stat.kasy.....taketo matere by som poslala kade lahsie
Zeny ale vám praská už načisto. Do vysokej školy by chceli poberať pandemicky? Od leta boli náznaky ze sa zruší koncom roka.
Mám kamošky, ktoré čerpajú PRP. Nekritizujem konkrétne ich, že to poberajú
Štát im umožnil to čerpať tak to čerpajú.
No mám k tomuto vyhranený názor, ktorý im pri tejto debate vždy povieme. A nie pre to, že ja som túto možnosť nemala.
Dôvod je ten, že je veľa rodín s deťmi, ktoré potrebujú finančnú pomoc od štátu, deti s ťažkými diagnózami, že naozaj rodič nemôže pracovať. Deti, ktoré potrebujú špeciálne zdravotné pomôcky, od špeciálnych kočiarov, invalidných vozíkov, nárok na asistenta, doplatky za lieky, rodiny žijúce na pokraji chudoby tam rátam aj tie ktoré pracujú. Sú aj také. A pod... Tie štát ako podporuje? Minimálne. Tie peniaze by si mohli čerpať presne tieto rodiny.
Treba sa zamyslieť, že nič nie je bezodné. Čo tak petícia za to, aby tie peniaze, ktoré žiadajú rodiča na zdravé deti, ktoré chodia do MŠ a jeden rodič je doma na tejto konkrétnej dávke, by sa ďalej rozdelili a použili do rodín, kde to naozaj potrebujú deti so zdravotným a mentálnym znevýhodnením?
Je to neuveriteľné. Pýtam sa, kam sme to dopracovali? Ako spoločnosť, jednotlivec?
Odporúčam, začnime každý sám od seba. Zamýšľať sa nad tým čo od okolia požadujem ale aj nad tým čo ja do toho okolia vrátim. Nevidme len seba.
Podľa mňa, má všetko vyšší cieľ ako len naše blaho.
Joj....dost dlho to.tie matky brali len tak za nic...uz to malo byt davno zrusene
Pandemický rodičovský príspevok je darmožráčstvo. A to ja nepodporujem, už dávno to malo byť zrušené. Slovensko sa správa ako keby sme mali bohatstvo ako Švajčiarsko napríklad.... Tu milióny do lotérie, tu matkám darmožráčkam, ktorým sa nechce do práce skoro 2 roky 400€ pandemického rodičáku len tak. A tu len tak 300€ starým za očkovanie....
@ysseba nie 😁. Ona do 6 rokov poberala rodičovský ( bola na predĺženej RD zo zdravotných dôvodov dieťaťa). Potom schválili pandemicky rodičovský a jej syn je už druhak na ZŠ ( čiže má cca 7.5 roka) a ona doteraz poberá pandemicky rodičovský. Veď je to smiešne. A ona sa vyjadrila, že jej sa neoplatí hľadať robotu, lebo by on prišla 🤷.
Navrhujem rodičak do 18 rokov. Aby matky nemuseli pracovať 😀 . Ved sa na to predsa radi poskladame, či....?
@kaya111 to je nejaká debilina však vidia vek dieťaťa .
@mariska1989 no žiaľ nie je, aj takéto mamičky ho dostávali
@mariska1989 to tak bolo schválené, že ak dieťa dovŕšilo 3 roky, resp 6 a matke skončil klasický rodicak, mala možnosť si ten rodicak predĺžiť, a to bol ten pandemicky rodicak.
@ysseba nie každý ju dostáva .deti ktoré mali viac ako 3 roky a ak im nastúpilo do škôlky automaticky v septembri došli posledné za august .ďalšia mala cez leto prácu, prepustili ju žiadala o ten pandemicky aspoň lebo jej dcéra dovŕšila 3 roku v októbri a neschválili jej ho lebo jej mala chodila do škôlky a že ani by jej ho neschválili keby je vzala odtiaľ a nechodila by .
@kaya111
@tomikejt a nebolo to tak že ak majú ten predĺžení kvôli zdravotnému stavu dieťaťa že oni nemajú naň nárok ? Akože nesledovala som to netýkala sa má ale také niečo išlo na začiatku toho .poprípade poznám jednu čo sa starala o svoju babku dostávala peniaze za starostlivosť a plus aj predĺžený pritom bolo že nesmú mať tieto mamičky iný príjem
@mariska1989 ona poberá len ten pandemicky rodičovský, iný príjem nemá. keby sa zamestnala, tak by prišla o ten pandemicky. Tak sa jej neoplatilo hľadať robotu ( tak sa vyjadrila). Však lepšie sedieť doma a brat prachy za nič
@mariska1989 to neviem, ja som to nepoberala takže neviem ako to presne funguje.. Len sa mi zdá ze takto som to niekde čítala ale nechcem zavádzať..
No vy ste niektore poriadne kusy teliat. 😱 Sa už zobudte prosím. Pandemicky RP len pre tie ktoré ho naozaj potrebujú a nie hoci komu. Každá tu píšete ze treba do roboty. A Ako? Do MŠ ho nezobrali a jasle stoja viac ako zárobok a ešte nájom atď? Ja si prácu už zháňam dopredu. Ale nikde neberú nových lebo ze teraz si každý stráži svoj flek lebo nevie co bude o mesiac tak aby neostal úplne ber roboty.
Ja chápem keď Vám muž zárába pekne peniaze nemáte takýto pohľad na svet ale nie každá to tak ma.
No teľa si len ty ak si nevieš nájsť robotu
Ja som po rodičaku zobrala aj podradnú robotu len aby som nestratila príjem
A kto chce robiť si vždy robotu nájde a kto nechce píše petície
No k autorke - jasle NESTOJA viac ako zarobok... minimalka je stale vyssia, ako jasle! Prosim ako mozes takto s prazdnych profilov vyspekulovat, koho muz "zaraba pekne peniaze" ... ja zarabam pekne peniaze tiez, vlastnymi rukami a hlavou! Ked uz ides do toho tak negativne, ze nic nepojde, tak to sa zamestnavatelia o teba potrhaju. Na aku robotu sa vlastne hlasis? Ja som nikdy nikdy nebola na urade prace a ani nebudem, aj keby mam robit cokolvek. Bolo by mi to neskutocne trapne, ked mam ruky zdrave... kazda robota je lepsia, ako ziadna. Navyse drahe jasle su len prechodne riesenie - stale si na cakacke v skolke...ked sa uvolni, vezmu vas, len tam treba volat, otravovat. Docasne skusnut zuby a zaplatit to. Vsetko lepsie ako mat v zivotopise dalsie roky flakariny navyse, to fakt "skvele" vyzera.
Ďakujem všetkým za názory 😇 Kto chce podpíše. Kto nechce nech nepodpíše netreba okolo toho omáčky.
Pekný dník prajem

Už to skončilo, pochopte to už. Žiadne petície Vám nepomôžu. Treba sa zariadiť a nie len naťahovať ruky nech Vám dajú. Sú to Vaše deti, štát nie je povinný sa o ne starať. Jediná chyba je , že ten pandemický nezrušili hneď po prvej vlne a nechali ho plynúť tak dlho. Ste si na neho riadne zvykli a brali to ako samozrejmosť.
cela peticia je jedna fraska, nech si podpisuju a rozculuju sa. a nadavaju tym, ktori musia driet na taketo lemry. aspon sa ukaze, kolko ludi nechce pracovat ale chce zit na ucet inych🙄 koho kedy zaujimalo, ked mimo tejto situacie niekto nedostal jasle/skolku a praca tiez nebola samozrejmost? najlepsie je natrcat paprce, mame na to narok. mali ste ho 3 roky...luxus voci okolitemu svetu. uz to tu niekto napisal - hajde do prace a nezobrat davky. opatrne s tymi telatami, ktore na taketo lemry robia😉
@dudos plne s tebou súhlasím aj keď si myslím ze toto by v našom state nikdy neprešlo. Vid očkovacia lotéria a pod tie peniaze by sa dali použiť niekde kde z nich aj bude nejaký uzitok. Ale to by sme museli mať vo vláde niekoho kto zamýšľa rovnako ako ty alebo ja ci kopec iných ludi....
Mas pravdu, som tela ze som obiehala mesto ako planetka a po známych ci nevedia v ktorej škôlke je este miesto. Tiež som tela, ze som si včera precitala výplatnú pásku koľko kam odvadzam, to človeka zbytocne naser.e potom citat tie internety.
@ddaassuullaa nie som lemra. Šťastne pojdem do prace ak ma niekam vezmú nespolieham sa na nejaký predĺžený rodičák kvôli pandemii. Taktiež som toho názoru žeby sa nemal dat každej ale tej ktorá preukáže to ze nemôže pracovať.
A spoluobčanky ktoré rodia každé 3 r aby nemuseli ísť do práce ti nevadia ? Lebo aj na ne robíš.
Vy mňa vnímate ako človeka ktorý nechce pracovať. Lenže nepatrím do tejto skupiny a úplne zbytočne sa do mňa navazate. Ja chodím po rôznych typoch práce a fakt mi je jedno kde budem. Hlavne ze budem. Ale nie vždy to ide tak ľahko ako sa zdá.
Baby ukludnite sa 😀 venujte energiu radsej vianocnemu peceniu etc. 😃
Vy zdieracky, bohaca dokedy Vam maju davat peniaze zadarmo !!! To sa Vam máli tak dlho ho poberat ?!!! Nepoviem keby ho mate par mesiacov, ale nekonecno ! A ze kto tu je kus telata !

@parvinka0001 veru nepozerala som dátum. Ale podpisy pribúdajú, už vyše 2000 🙈