icon

Petícia na obnovenie pandemického rodičovského príspevku

sasanka605
10. dec 2021

@larisa nesnažím sa pochopiť, čítala som aj jednu co ma tri deti - rovno zo školy na rodicak, zjavne deväť rokov keďže napisala ze nikdy nepracovala a ked ma najmladšie mat 3 roky, tak jej zrušia pandemicky a ze prečo by ona nemala mat nárok. Prečítala som 2x a radsej som to zavrela.

larisa
10. dec 2021

@sasanka605 a robiť to nepôjde. Hanba takým mladým ženám. Veľa žien to zneuzivalo.

janewithane
10. dec 2021

Autorka odporucam MK vyuzit prave aj na pomoc s hladanim prace - hod si diskusiu so strucnym zivotopisom a regionom kde cca hladas. Mozno sa najde niekto kto by vedel pomoct.. Pripadne ak si slobodna mamicka, skus org. Jednorodič, myslim ze aj karierove poradenstvo vedia sprostredkovat.

ddaassuullaa
10. dec 2021

To je tak zeny, kazda minca ma 2 strany. Tu dostavame nalozene, ze zavidime....pardon, toto sa da zavidiet? Komenty su aspon uprimne

marianeta
10. dec 2021

Že ktorej muž dobre zarobí 😁..Milá autorka: A ty si myslíš, že táto pandémia sa nedotkla aj tich lepsie zarábajúcich? Môj chlap nemá rozprávkový plat, ale áno, pred pandemiou sme aj na dovolenku išli ( žiadna All inclusive), a teraz keď bol neviem aký čas na 70% doma tak sme horko zaplakali.. Tiež mi deti nepobrali do škôlok skôr ako v septembri..Pri jednom sme si doslova pozerali cez prsty, a pri druhom som už mala kde nastúpiť, ale hold musela som platiť súkromné jasle kým išiel do štátnej škôlky..Keď človek chce dá sa všetko. Bojuj za lepší život pre seba a svoje deti, a nie o Pandemicky rodicak..

pimpa12
10. dec 2021

Nepodpíšem, konečne to zrušia.

altair
10. dec 2021

Nikde neberú nových???? akože prepáč, ale ide ma vystrieť z takýchto názorov. Bývam na východe a veru aj tu, kto chce, pracuje a primerane si aj zarobí. Naozaj je dnes taká doba, že stačí ochota pracovať, zvyšovať si kvalifikáciu a nemáš problém nájsť si prácu.

lesana25
10. dec 2021

@altair presne, tiež mame problém nájsť ľudí, polovica nepríde ani na pohovor, ďalšia časť skončí po týždni, lebo sú hnilí a nič nerobiť je pohodlnejšie.

matenka
10. dec 2021

@sasanka605 to kde citate take perly? Ja som zas na fb videla jednu, co sa stazovala, ze tak od januara bude musiet malu zobrat zo skolky, lebo nebude mat na to platit sukromnu skolku, ked jej vezmu tieto peniaze, 🙄

marianeta
10. dec 2021

@matenka a dokym nemala PR to platila z čoho? Toto má strašne zaujíma..

liana_k
10. dec 2021

@matenka FB Maria Dvoncova - pravne pre rodica, tam su take perly, ze dovi dopo. Slzave udolie za rodicakom 🤣

matenka
10. dec 2021

@liana_k jasne, to som vcera citala, asi sa este rozpisali 😁, inak ja mam doma cerstveho 4rocaka, uz rok chodim do prace a ani jedna ocerka, samozrejme ze je aj chory, ale vykryvame ako sa da, upozrnujem, ziadne babky, len ja s muzom

matenka
10. dec 2021

@marianeta netusim, asi muz, ale do prace ani za svet

marianeta
10. dec 2021

@liana_k A teraz keď im vzali PR tak štát im má vraj nájsť, či dať prácu 😂😂.... Ozaj sú tam také perly, že neviem či sa smiať či plakať..

liana_k
10. dec 2021

@marianeta ano, a este dobre platenu, aby sa im to oplarilo 😆

weronika171717
10. dec 2021

Toto určite nepodpíšem. Kde žiješ????

katka2602
10. dec 2021

@liana_k pekná vzorka ľudí sa tam stretla, vraj mali dať vedieť dopredu, aby sa zariadili 😅🤣🤣🤣 tak asi až taký problém nájsť si prácu nebude.

liana_k
10. dec 2021

@katka2602 veru, staci pozriet na ten pravopis a hned je clovek v obraze 😆

sasanka605
10. dec 2021

@matenka Tu na koni. Teraz som čítala aj komentare na tej petícii,to je v pr...i tento národ.

lesana25
10. dec 2021

@katka2602 lebo za tie takmer dva roky nebol čas 😃

oblecenie99
10. dec 2021

Jasne, všetci sa hodme na pandemicke a sedme doma.. Tie peniaze na tie dávky isto vyberaju z Gringotbanky, alebo len zapíšu heslo na prachy jak v Sims sme kedysi davali a voila. Dával tu niekto, že či mi nevadia osadnicky, čo tiež nerobia a využívajú.. A viete čo, vadia mi, rovnako ako vyššia petícia, a nevidím medzi nimi žiadny rozdiel.

liana_k
10. dec 2021

V kazdej situacii sa treba vediet vynajst ☝️ 😅😅

parvinka0001
10. dec 2021

@liana_k tým ženám už fakt že j.b. ochvilu budú z deti robiť invalidov a podobne len aby sedeli doma na ....

1sally12
10. dec 2021

Tak, práve som si prečítala všetky komentáre v tej petícii😄to sú drísty, že" Z čoho mám žiť?" "🤦‍♀️🤦‍♀️ Ale keď sa človek pozrie, že ani gramatiku neovládajú, je hneď jasné čo je to za ľudí. Lenivci ktorým sa nechce robiť.

marianeta
10. dec 2021

@liana_k mňa pobavil tento komentár pod petíciou.. Nechodia náhodou deti do škôlok na to, aby matka mohla pracovať🤔?

marianeta
10. dec 2021

@1sally12 ja som to ani nemohla dočítať..Keď som narazila na 10ty komentár ,,máme na to nárok!!!!" , ,,lebo nám to patrí" zovrela vo mne žlč..

katka2602
10. dec 2021

@liana_k tak to som zvedavá aké príspevky dáva zdravotná poisťovňa 🤨🤔 Pracovníčka jej povedala, že sa môže nahlásiť ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov a ona začne vypisovať sprostosti. Teraz budú lenivé matky žiadať ZP o peniaze.

1sally12
10. dec 2021

@marianeta asi tak🙄 alebo "malú mám v škôlke, nemám sa kde zamestnať" 😄 tí ľudia ani nevedia čo píšu😄

liliputka2131
10. dec 2021

@katka2602 dnes serveri zdravotnych poistovni zhoria😀ale urcite je to nejaka sprostost 🤔

marianeta
10. dec 2021

@1sally12 keď sa človek pomýli aj pravdu povie😁