icon

Petícia na obnovenie pandemického rodičovského príspevku

katka2602
10. dec 2021

@liliputka2131 budu sa domáhať niečoho na čo podľa nich maju nárok, len ZP ešte o tom nevedia 🤪

malinoismum
10. dec 2021

@katka2602 Boze to čo je za inteligentov 😅😅😀 ja mám dosť .. este keby to mala aspoň overené- ne že trepne, že zdravotná poisťovňa - pritom ide o predĺžený RP z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu….
fakt radšej z decka urobia “papierového” invalida len aby brali prachy a sedeli doma na ten hnilej diere?
No mna už neprekvapí nič 😅🙈🤦🏻‍♀️

liliputka2131
10. dec 2021

@katka2602
@malinoismum a ste citali tie komenty v tej peticii🤣kristova noha toto ked budu citat na ministerstve 👉😃

luccija
10. dec 2021

Ale nekecaj prosím Ťa vieš koľko žien platí súkromnú škôlku, aby neprišli o prácu, lebo do štátnej im nezobrali dieťa? Koľké mi povedali, že za škôlku dajú 500 eur plus precestujeua nezostane im takmer nič?a aké jasle veď dieťa je už väčšie nie?nečítala som petíciu.Existuju aj opatrovatelky rôzne možnosti, alebo opatruj ty dieťa...každý len ruky naťahuje raz máš dieťa je to tvoja vec ako sa postaras

katka2602
10. dec 2021

@malinoismum smutné, ale niektoré sú schopné z detí spraviť "debilov" aby mohli poberať rodičak do 6.

katka2602
10. dec 2021

@liliputka2131 veru čítala a nestačím sa čudovať 🤦‍♀️ keď toto vážne niekto bude čítať tak budu mať o zábavu postarané. Hoc tomuto sa nikto venovať nebude si myslím.

liana_k
10. dec 2021

Keby sa herecky pocas tych 2 rokov aspon naucili zaklady pravopisu. Stur sa v hrobe obracia 😫

gubcikova
10. dec 2021

Bohatstvo malý keď mal 3 roky v januári a všetci mu dali odklad zo škôlky musela som si vyriešiť aspoň podporu na obdobie kedy by od septembra mohol už ísť do školy.Nastal september a ja som 1 septembra nastúpila do práce na 2 zmeny a muž tiež chodil na dve zmeny.Museli sme sa striedať.Casom som už chodila na 3zmenny.Po nočnej som si deti zaniesla do škôlky,vyspala sa a šup pre deti.

janka54321
10. dec 2021

@katka2602 to som.aj ja citala a este jedna, aka.mudra to vam.nikto nikdy nepovie, ze mate narok...koniec, naozaj je to.tragikomicke a potom, ze to na Slovensku takto vyzera...nie, aby sa o.deti same.zacali.starat, cakaju len, co.im.kto da ...a ostatne.pracujuce mame.podla.nich zdrave deti, ktore nikdy v MS alebo.v skole nechybaju a plus sa nas netyka karantena a korona

katka2602
10. dec 2021

A o pár desiatok rokov neskôr, budú tieto iste matky nadávať, aky majú malý dôchodok, ako z neho majú vyžiť a štát sa o ich nestará.

nelca0510
10. dec 2021

@katka2602 to je ďaleko pre ne..čítala som tie ich odpovede prečo podpisuju a gramatika nula bodov. A hlavne že :nikde nie je robota,nemám z čoho žiť".

marryen
10. dec 2021

Práve mi tam jeden komentár odpálil dekel 😂😂😂

Ako to myslite ze moznosti ze moznosti po skonceni PRP je viacero ja uz som na UP evidovana lebo som mala predlzeny rodicovsky a potom mi dali pandemicky rodicovsky a obavam sa ze teraz budem poberat hmotnu nudzu a musiet odrabat hodiny zadarmo .Alebo co sa da este poberat?

katka2602
10. dec 2021

@nelca0510 to mi je jasné, že nad niečím takým vôbec nepremýšľajú. Dôchodok v hlave vôbec nemajú, ale raz príde a budú presne takto nadávať, že z čoho majú žiť. Tie ich dôvody, to sú strach a hrôza.

katka2602
10. dec 2021

@marryen toto som čítala a skoro som sa čajom zadusila 🤣🤣🤣🤣

karelova
10. dec 2021

@marryen ja sa ale desim, ze TOTO vychovava ďalšie generácie.... Co ďalšie sa dá poberať? No výplata za prácu, predsa..... Ach..

nelca0510
10. dec 2021

@katka2602 je to hrozne :( žiadne premýšľanie v dlhodobom horizonte. Najlepšia je odpoveď "aj tak sa dôchodku nedozijem".

elementissa
10. dec 2021

Akože... Trápne mi ja za všetky ženy, čo plodia ženy bez zodpovednosti a nechcú sa rovnocenne podieľať na chode domácnosti, iba doma sedieť a brať peniaze zo štátu. Skladáme sa na to my pracujúci, aby lenivé zenicky mohli naďalej sedieť doma. No ani omylom. Kým nie si nesvojpravny invalid, prácu si nájdeš. Len treba pohnúť aj rozumom, nie len maternicou. Sorry not sorry

krabica22
10. dec 2021

Ja by som to take cierne nevidela, preco nedopriat (samozrejme nie vsetkym) ale pokial ma zena dajme tomu 2deti, jedno v skolke a druhe v skole a je na ne sama, ma to hodne tazke uz beztak. Problem je v tom,ze vy ked svoje dieta odovzdate do zariadenia v 100%stave je tam dalsich 20 "susedovych"deti, pre ktore pojdete na striedacku do karanteny. Chapem take, ktore dali vypoved,lebo PRP bol istejsi, ako to,ze odrobia mesiac a potom ich vyhodia a nezostane im nic. Ja osobne by som tiez nechcela zamestnanca, ktory chyba 20dni do mesiaca. Ano, detske choroby tu boli vzdy, ale problem je v tom, ze aj ked vase dieta je zdrave, velmi lahko sa dostane do karanteny, koli inym...to je ako preberanie zodpovednosti za "susedov".Mame nudzovy stav, moznosti su, ale velmi nepriaznive v prospech matiek. Mna sa to netyka, ale take zeny treba podporit.

laurika85
10. dec 2021

Baby mne je do revu z tychto komentov. Fakt realne. Ja robim, od kedy moja mala dovrsila rok, hanbila by som sa, takto ruky natrcat. Lenze realne si myslim, ze im ten pandemicky vratia. Kiezby som sa mylila. Podme teraz my pisat ministrovi na stranku, nech to ostane zrusene, tak ako matky zobru, ze maju na to narok. 🤮🤮🤮🤮🤢🤢Zaludok sa mi z toho dviha

matenka
10. dec 2021

@marryen ano, toto som videla 😁

1sally12
11. dec 2021

Už to vzdali😄 ,petícia bola odstránená'

breeenda
11. dec 2021

@krabica22 a ako potom k tomu príde tá čo ju vyhodia z práce práve kvôli opakovanym očr na deti (lebo aj deti pracujúcich rodičov sú v neustále v karantenach) a nemá nárok na pandemicky? Ale na podporu pol roka a dovidenia? Nikto sa ďalej nestará ako a z čoho žije?? Na úrade nemá nárok viac na nič pokiaľ žije v spoločnej domácnosti a má ju živiť muž! Tak keď pandemicky tak pol roka ako je aj podpora a dosť! A s podmienkou hľadania si prace! A nie tu ešte po roku a pol vykrikujú ako majú nárok ďalšie roky sedieť doma! V čom je iná matka ktorá nerobila a poberá pandemicky už rok a pol od tej čo pracovala a o prácu prišla a po pol roku podpory dovidenia?!

breeenda
11. dec 2021

Ja mám pocit, že v tomto štáte sa naozaj viac oplatí nepracovať ako pracovať! Prečo ja z 560€ platu s dvomi malými deťmi sa mám skladať pomaly na 400€ pre tú ktorá chce sedieť doma na zadku? Ja si ako pracujúca tiež musím poriešiť deti v karanténe, aj keď majú soplik a do škôlky mi ich vtedy nevezmú a nezobronim o dávky za to že mám deti choré a v karanténe, lebo ano aj deti ostatných rodičov majú zatvorené škôlky, nie len tých čo sú na pandemickom...! Matka ktorá príde o prácu si MUSÍ nájsť do pol roka novu lebo inak ostane bez peňazí! A nikoho to netrápi a nezakladá petície...!

monuska1234
11. dec 2021

No u nas pandemicky narobil viac zla ako dobra...onedlho byvala svagrina si vzala brata minuly rok vo februari a v marci toho isteho roku si nasla milenca,o maleho sa staral brat s mojou mamou,zatial co ona si veselo lietala,o maleho temer ziadny zaujem,aj 3 dni jej nebolo,stale tajne zurky,kavicky s kamoskami,kamosmi,v maji ju brat vyhodil z bytu,sla byvat s novym frajerom,vzala aj maleho,bratovi vozila,ale na dovolenku sla bez syna,v juli zacali maleho tyrat (viazat ruky,bit,zatvarat na zachod potme)...nastastie to chlapec dal hned najavo spravanim,brat podal trestne oznamenie a cakame na vyjadrenie sudu o zverenie maleho do jeho starostlivosti,nastastie ona nema nejaky extra zaujem o maleho...tym len chcem povedat- maly chodil do skolky,ona mala kopec volneho casu,stale vysedavala s telefonom v ruke a tak to aj dopadlo,keby bola musela ist do prace,nemala by na somariny cas!Preto sa cudujem,ze tento pandemicky nebol nijako podmieneny,napr.aktivnou spolupracou s uradom prace,s tym ze ma zena snahu si najst pracu ale nemoze,lebo nieje vhodna pozicia,nieje dostatok pracovnych miest...

janulik2008
11. dec 2021

@monuska1234 chudáčik chlapec :(

monuska1234
11. dec 2021

@janulik2008 ano,svoje si vytrpel,najskor vsetko ok,ale potom sa z nicoho nic zacal budit zo spanku a stale krical kde je tata,ja chcem tatu,rano sa budil s placom ked bol v izbe sam,celkovo bol nesvoj,podrazdeny,nervozny,ked mal ist ku nej tak zrazu vzdy so strasnou scenou,ako nechce ist,on nechce ist za mamou...ked kreslil,tak vzdy tmavymi farbami,a najskor nakreslil jednobunkovca (priatel bratovej ex) a potom ju...stacilo ked ho nechcene mama hentej harpie zatvorila v izbe,tak rev,vtedy sa pytala brata,ci ho niekam nezatvara,vravi ze nie,az potom vysvitlo,ze to robila jeho vlastna mama...a to este podotknem,ze mu vzali vsetky hracky,ani jednu mu nenechali,vsetko schovali a co cakali ze 3,5 rocny chlapec bude poslusne sediet,ked sa nema ani s cim hrat?No proste ja ich stretnut tak ich prinajlepsom oplujem

marianeta
11. dec 2021

@monuska1234 hrozné 😪.. Ako toto dokáže jedna mater..Dúfam len ,že neporodi už žiadne dieťa. Zavrieť ju mali.

janulik2008
11. dec 2021

@monuska1234 takže je to pravda, že z kresby dieťaťa sa dá vyčítať veľa 🤔

Ja však nechápem prečo jej "preplo" keď dovtedy to bolo ok

larisa
11. dec 2021

@monuska1234 co sa s ňou stalo? Snáď ju zavreli za týranie dieťaťa.