Petícia na obnovenie pandemického rodičovského príspevku
@krabica22 ale vyse 56 milionov eur za pandemicky tiez nie je malo (pre 24000 rodicov)
@loginexistuje netvrdim,ze je to malo. Len som chcela poukazat, ze ako sa da odrbat vsetko. Tak ako matky, ktore beru PRP , supnu decko do skolky a maju veget. Ale su take, ktorym to ozaj pomoze.
@krabica22 ale tak detto je aj pri zivnostnikoch ja som za kontroly a vracanie neopravnenych prispevkov ale pandemicky RP bol nesystemovy a diskriminacny
@loginexistuje vyse 2,12 miliardy eur islo len na vyplaty zamestnancov zo statu. Spolu vsetky opatrenia cca 3,2miliardy. Samozrejme,ze aj PRP je diskriminacny. Vzdy niekto zo systemu vypadne. Tak ako matky,ktore tuto situaciu vyuzili, tak isto to vyuzivali aj ini, len sa to nevola PRP. A verte,ze sa dodnes statocne nabaluju!
@krabica22 ja viem a preto som rada ze sa postupne rusia taketo nespravodlive skrivenia systemu ako bola pandemicka PN Sos davka PRP teraz konecne aj prispevky pre podnikatelov viac kontroluju
@loginexistuje verte tomu,ze kontrola je takmer nemozna. Zamknute dvere nemusite otvorit, darmo vam budu buchat, nic Vam nedokazu. Napr.skusenost z tohto tyzdna: objednate sa do kadernictva, zaklopete, otvoria vam, v miestnosti oprety rebrik....ze nahodou keby prisla kontrola, robi sa udrzba,menia sa ziarovky 😀 Takze takto sa vyuziva stat. Ale ja som za, su sikovnejsi ako stat, vymyslia vsetko,ze rozum zastava.
@krabica22 a o com je tato diskusia ? stat mammonosti aby robil kontroly aj spatne aj cez zbery dat eo roznych svojich informacnych systemov a samozrejme ludia su vynaliezavi a mozu najst c sposobov ale ani ludia co robia pre stat nie su blbi a tiez vedia vela veci odhalit a ziadat tieto peniaze spatne vratit
ved si este pockame co bude ked zacnu zeny po skonceni PRP ziadat o podporu v nezamestnanosti
ale ako chcete tvrdit ze kedze ini inde podvadzaju tak co nech davaju casti matiek PRP ? aky ma zmysel tato diskusia ?
@krabica22 hej, myslíš, že ten pokles tržieb aj nejako extra pomôže? Dá sa to porovnať s tým, že proste matere sedia doma pri srvor, patrónom zdravom decku, ktoré je v škôlke? A štát má platiť. Da sa to porovnať s tým, co chce robiť, nemá to umožnené? Co sú otvorené prevádzky? Ja neviem, ale dva roky fnukat, že neviem nájsť prácu a caaaaakat na prachy od štátu a fnukat, aká drzosť to je, zrušiť to. Tak pomeee všetci na odrbavanie systémov, daj príklady. Poriadne
@maciatkolulu nemusis sa do mna navazat, dala som priklady aj s odkazom na stranku, kde sa to da overit. Hned v prvom prispevku som pisala, ze PRP nie pre kazdeho. Ale som zastanca toho,ze niektorym zenam to ozaj pomoze. Ja opatrenia a zakony nevymyslam.
@loginexistuje no pre mna tato diskusia nema ziadny vyznam 🙂 mna sa to netyka. Samozrejme cast matiek si v bud.roku uplatni podporu a cast nie.
@owecka Náhodou, keď si prečíta koniec tvojej vety cudzinec, tak si aj povie ze wau, zem zasľúbená, tak tu chcem žiť 😀
@krabica22 tak toto je podla mna blbost, 2 dcery mam distancne na druhom stupni, syna v skolke, musia posielat ulohy do nejakeho casu denne a ucitelky im aj o 21,00 posielaju opravene, takze moja osobna skusenost je uplne ina, robia kopec projektov, pisu pisomky, testy
Obdivujem kazdeho kto dokaze pracovat s detmi, ja by som to nedokazala, nie som trpezlivy typ
@krabica22 Ty žiješ niekde v osade? To kde nemali deti prístup na internet a nič sa nerobilo? Od prvej vlny sa posielali najskôr úlohy, neskôr sa prešlo na online vyučovanie a takto to ide aj teraz, hoci určite je rozdiel v školách.
A mnohí učitelia chodili učiť do škôl, pokiaľ neboli zatvorené. Niektorí mali homeoffice ako tisíce iných zamestnancov - tí tiež nerobili podľa Teba nič?
Nič nerobili fakt len osadníci a socky. A nie je predsa chyba učiteľa, že dieťa nemá prístup na internet a rodičia ho nekontrolujú. Takéto základné veci mu majú predsa zabezpečiť rodičia. A aj tu písali, že učitelia dokonca takýmto deťom nosili domov pracovné listy počas obdobia zatvorených škôl - ak mali záujem niečo sa naučiť a rodičia im neboli schopní zabezpečiť podmienky.
@heleninamama no v osade nezijem 😀 Trosku to tu platies, lebo logicky...pokial niektore deti nemaju pristup,tak kde sa pripichnu (ano bavme sa aj o soc.slabsich rodinach) tak aky homeoffice? Pre koho. Ano pracov.zosity sa robili, kto vedel doniesol do skoly za "celu"triedu. Sama ucitelka mi povedala,ze ich rovno hodila do kosa. Na inej skole riaditelka dala prisny zakaz, chodenia za detmi, aby sa nenakazili. Takze aj takto to funguje. Ja predsa netvrdim,ze vsetci to takto robia. Ale tak ako medzi matkami su take,co im to vyhovuje, tak aj v inych oblastiach.

@maciatkolulu a aby som nezabudla na zlaty klinec. Ked si podnikatel zaplatil do SP- stacilo polku mesiaca, mal narok aj na pandem očr. Takze ratajte: prispevok+pandem očr, odpusteny najom+plus praca nacierno-bez blocka,v podstate ciste peniaze. Dokonca zamestnavatelovi preplatia na zamestnanca 80% CCP tj. az 1100e. A vieme ako to funguje, papiere sa daju upravit tak, aby bolo dobre. Nezavadzam Vas, vsetko,co som napisala si viete overit. Len som chcela poukazat,ze nie su to len "lenive matere", ktore vycuciavaju stat. A tu sa bavime o inych sumach ako je smiesnych 270-370 e na PRP.