icon

PN počas rodičovskej dovolenky

lenka1009
6. mar 2019

Zdravím mamičky. 13.3 mi končí materská a moj “príjem” od nášho skvelého štátu bude cca 250€. Veľmi som špekulovala aby sa to dalo zvýšiť, no druhú prácu mať momentálne ešte nemôžem, pretože v júni štátnicujem. Skúšala som predaj kozmetiky, ale nie je to moja šálka kávy. Kúpila som si však knihu materská 2019 a dočítala som sa, že počas rodičovskej dovolenky môžem byť PN, ale musím ísť najprv na pár dní naspäť do zamestnania, aby som na ňu mal nárok. Čítala som aj, že žena má nárok na PN až 1 rok ako “zotavenie”, len momentálne už neviem nájsť, kde to bolo, lebo som si to chcela potvrdiť. Máte niektorá s týmto skúsenosti - s PN počas rodičovskej dovolenk? Ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z2
ukulela
7. mar 2019

@lenka1009 neobmedzene vychadzky sa davaju pri onko a psycho diagnozach. a aj tam uz dementi na poistovni robia problemy.

lenka1009
autor
7. mar 2019

@lenka1009 tym chcem povedat to, ze vychadzky mal vtedy, kedy chcel

lenka1009
autor
7. mar 2019

@ukulela no a to som napr. nevedela. Konecne som sa aj nieco dozvedela a nie len utocenie na moju osobu.

beky1813
7. mar 2019

@lenka1009 a ked dostanes vychadzky?
Co urobis?

lenka1009
autor
7. mar 2019

@beky1813 tak na tu PN samozrejme nepojdem

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
dominika18muc
7. mar 2019

Áno dá sa to, ale myslím že to je tak, že namiesto rodičáku vieš ísť na PN, nie aj rodičák aj PN, poznám niekoho, kto tak išiel, samozrejme, ak si mala predtým dobrý plat, oplatí sa to, ale treba dať pozor presne na ten dôvod PN, ten koho poznám mal PN od psych., nič závažné samozrejme a tým pádom boli možné celodenné vychádzky.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
dominika18muc
7. mar 2019

@maciatkolulu nejako nechápem, prečo máš potrebu toto riešiť, Lenka chcela radu a nie aby sa tu doťahovali ženské už z úplne iných dôvodov.

markomonika
7. mar 2019

@dominika18muc a nie je to tak ze je aj rodicak aj pnka?obidve davky?ved ked by som chodila do prace a nahodou ostanem na pnke,to mi vezmu rodica

dominika18muc
7. mar 2019

@markomonika ako som napísala, myslím, že je to tak, nie som si istá. Skúsenosť s tým nemám, viac poradiť neviem 🙂

lenka1009
autor
7. mar 2019

@dominika18muc dakujem velmi pekne za informacie, jedina adekvatna odpoved k tomu, co som sa pytala. Ostatne si teraz myslia ze ked som sa nieco dozvedela tak automaticky vyhladam nejakeho psychologa aby mi teraz “nasiel” nejake skryte psychicke problemy. Ja som chcela len informacie k tomu, co som sa docitala. Este raz dakujem 🙂
Pisali tu o “typickych slovakoch”, ale typicki slovaci len urazaju a utocia tak ako tu poniektore

ukulela
7. mar 2019

@lenka1009 myslim, ze psycholog by diagnozu ani nedal. len psychiater. to, co baba pise, ni je PN na zotavenie, ale PN s nejakou realnou diagnozou. a ten rok, co si pisala - myslim (ak nie, opravtea) ze na PN mozes byt max rok. okrem fakt zavaznych ochoreni si neviem predstavi diagnozu na rocnu PNku.

lenka1009
autor
7. mar 2019

@ukulela viem ze to nie je PN na zotavenie. Ja som chcela len nejake info ktore som od dominika18muc dostala. Neda sa to, tak sa to neda. Ja som pisala ze sa netrham na tu Pn, ak by to bolo mozne, fajn. Ale asi nie je, tak ok. Dostala som od nej odpoved na co som sa pytala. Diskusia uzavreta

maciatkolulu
8. mar 2019

Inak je super,že keď človek napíše pravdu a to absolútne SLUSNE!!!! Tak odpoveď zmazana a keď niekto nabáda t druheho k slušnému privyrobeniu si formou podporovania podvodu,toje ok😂😂😂😂😂 fakt IQ hojdacie hniezdo modrého koníka 😃a áno môj názor je taký,že klasická slovac(apropo bol.zmazany aj ten príspevok,kde urazala nejaká mamička tiež zmazané,ona totižto prirovnavala)je naozaj len o Tom ako kde odrbat koho sa dá. Viď rada,že má písať bakalárky
Hold smutné

evittam
8. mar 2019

@lenka1009 Musi ta vypisat lekar a určiť diagnózu. Zostavenie po MD nie je diagnóza. Btw. ty sa potrebujes zotavit po 8.5mesiaca? Z coho?
MD sa nepocita zo žiadneho priemeru a ak nepracujes alebo teda nesplnas podmienky nároku tak nemas MD!
@mogaa Nikde nemusí nastúpiť. Na PN máš nárok do 7dni od skončenia MD.

evittam
8. mar 2019

@ukulela Ja som mala neobmedzené na uplne obyčajnú diagnozu.😉 Zalezi len od lekara a potom od posudkoveho pod ktorého dany lekár spada.

evittam
8. mar 2019

@dominika18muc Pri PN je narok aj na RP. Tieto dve davky nemajú nic spolocne. Kazdu vyplaca ina inštitúcia.

lenka1009
autor
8. mar 2019

@evittam povedala som ze ja sa potrebujem zotavit???? Nikde som to tam neuviedla, citala som to v knihe tak som sa pytala na nazory a nie blbe komentare... nie som blba aby som nevedela ze diagnozu urcuje lekar... fakt neviem k comu ten vas komentar

lenka1009
autor
8. mar 2019

@maciatkolulu ten vas “klasicka slovac” co tu tak horlivo pisete nie je nabadanie k podvodu alebo rady ako si privyrobit, ale to, ze niekto sa nieco spyta a hned sa na neho utoci a pisu sa tu blbe komentare. Takze toto je vasa “klasicka slovac”

ukulela
8. mar 2019

@evittam ved to - kamos mal neobmedzene od psychiatra, pri depresii su stavy, ked sa cloveku nie z enechce, ale neda ist von v nariadenom case. ale jeho otec musel "zobronit" aby mu v lete posunuli pri zlomenine vychadzky na vecer, aby nemusel chodit von v horucavach ... a teda velmi zalezi najma od posudkoveho. lebo pisalo sa o pripadoch, ked celodenne nedali uz ani onko pacientom - a tam je to teda naozaj cez ciaru, ked je cloveku zle po chemo a potom nemoze ist ani von :(

maciatkolulu
8. mar 2019

@lenka1009 tak asi nevieš čítať,lebo ja som neurobila,ale sucho skonštatovala,že to radenie nanprivyrabanie je je rada smerujúca k podvodu.... To je fakt.

lenka1009
autor
8. mar 2019

@maciatkolulu ja viem citat velmi dobre nebojte sa ale viete kolko ludi pise bakalarky a diplomovku a privyraba si tak? A kolko ludi si dava pisat bakalarky a diplomovky a platia si za to? Nevravim ze to nie je podvod ale je to vseobecne zname ze to tak je. Nie kazdy to tak robi, ja si napr. pisem diplomovku sama a nedala by som ju nikomu pisat. Ale to nie je podstatne. Nebudem sa k tomu viac vyjadrovat lebo na zaciatku som sa pytala uplne ine veci a konverzacia sa tak zvrtla, ze uz sa tu rozoberaju nepodstatne veci ale jedna na druhu utoci. Uz viem ako to je s Pn pocas rodicovskej a viac mi netreba vediet. Konverzacia moze skoncit.

evittam
8. mar 2019

@lenka1009 K tvojej otázke. Nie neexistuje PN na zotavenie po MD.

mimiqa
8. mar 2019

@lenka1009 ickaj na pn a botka...drz sa 😙

Strana
z2