PN verzus ÚP
Ahojte od 14.jula som na PN (tehotna) 31.jula mi skončila ročná zmluva na dobu určitú. Takže vlastne som nezamestnaná a na marodke, ale chcela som sa spýtať či je lepšie ostať na marodke, alebo sa dať vypísať a ísť na úrad práce?
(na PN nie je dobre že sú len 4 hodiny vychádzky, nedá sa to nejak zmeniť, alebo kedy by boli neobmedzene?)
Ďakujem za odpoveď...
Neobmedzené vychádzky sa dávajú len vo veľmi ojedinelých prípadoch a tehotenstvo k nim nepatrí....Máš 2možnosti , buď ostaneš na PN (a budeš mať len vychádzky) alebo pôjdeš na UP a budeš poberať podporu v nezamestnanosti ....čo je pre teba výhodnejšie, musíš vedieť ty sama.....
@tinaslukaskom zavolaj pre istotu do sociálnej poisťovne ale ako tehotná si v ochrannej lehote takže môžeš aj na pn ostať ale neviem kedy sa potom treba hlásiť na úrade práce. Ja som tiež kadečo riešila vždy som tam zavolala a máš istotu.
@accountant25 neviem či mám nárok na podporu na SK mám podrobený len rok. Tak asi žiadna podpora, zajtra pôjdem na sociálnu poisťovňu popytat sa lebo vôbec neviem ako to tu chodí s podporou, materskou, pn a tak...
@accountant25 takže asi bude lepšie ostať na PN ( som na rizikovom)