icon

PNka sa vyrátava z čoho, keď kamarátka pracovala 12 rokov v UK a teraz sa zamestnala na SK?

levany81
13. jún 2018

12 rokov ma odpracovanych riadne na zmluvu, tam si odvadzala všetky dane, socialne atď a teraz sa zamestnala na sk a ma problémy s chrbticou, chcela by isť marodiť, z čoho jej vyratajú nemocenské?

henriettak
13. jún 2018

zo slovenské platu pretože jej to bude dávať slovenská sociálka, ktorej platila iba zo slovenského platu, nie z toho čo zarobila v uk

levany81
autor
13. jún 2018

@henriettak cize z toho prveho mesiaca co zarobila?

holubicka28
14. jún 2018

@levany81 no podla mňa nedostane nič. Skor by som skúsila v uk žiadať.
“Nárok na nemocenskú dávku vzniká v prípade, že za posledné dva roky pred nástupom na PN-ku bola nemocensky poistená najmenej 270 dní.”

lubina
14. jún 2018

@levany81 zo slovenskej vyplaty, ale kedze nesplna este pocet odpracovanych dni, tak jej musia zarat aj dni co bola poistena v UK....dni poistenia sa zarataju, ale suma sa rata podla SK zakona.

levany81
autor
14. jún 2018

Dakujem, potom dam sem vediet, ze ako jej to vyratali, od dnes je vypisana u doktora

sofinka1301
14. jún 2018

@levany81 ahoj ja som zila 8rokov v CZ vratila som sa naspat na SK zamestnala som sa a zostala som tehotna kedze praca bola fyzicky narocna tak som zostala ani nie po troch mesiacoch na rizikovom a nemocensku mi vyplaca socialka na slovensku nedavno mi prisiel domov list kde mam uvedene kolko mam nemocensku na den...tak snad pomohlo

levany81
autor
14. jún 2018

@sofinka1301 oki,dakujem