Budem mať nárok na materskú po odpracovanom roku?
Ahojte
Boli ste niektorá v podobnej situácii že ste pracovali len rok a potom išli na materskú? Budem mať nárok ak mám jeden celý rok riadne odpracovaný na zmluvu?
Ja som pracovala nepretržite od skončenia vysokej školy, nikdy som nebola nezamestnaná aby ste ma náhodou nekritizovali , len posledné roky som pracovala mimo SK. Teraz mám odpracovaný na SK jeden celý rok keďže zmluvu som mala len na rok, teraz som mesiac na PN lebo tehotnú by ma nikto nezamestnal a na ďalší mesiac keď mi skončí PN už nastupujem na materskú čiže ten jeden mesiac čo som na PN od skončenia zmluvy až po nástup na materskú som v ochrannej lehote a počíta sa mi to k nároku na materskú?
Tehotenský príspevok som nedostala lebo mi nevyšlo k 13 týždňu 270 dní nemocenského poistenia na SK ale v sociálnej poisťovni odomna pýtali nejaké dokumenty a zahraničnú pracovnú zmluvu aby si vedel overiť či som tam mala poistenie s tým, že ak im to potvrdí aj tá daná krajina tak by mi to uznali. Všetky dokumenty som im hneď poskytla ale to asi bude na dlhšiu trať kým sa im to potvrdí a kto vie čo mi to schvália spätne. Keby aj nie tak nevadí. Skôr ma zaujíma tá materská.
Ďakujem
Ved ti jasne na socialnej poistovni k tomu povedali informacie. Bude to tak ako ti povedali. Tu sa nic ine ani nove nedozvies.
Viem info len k tehotenskému príspevku lebo vtedy mi nevyšlo 270 dní a to bolo na začiatku marca preto som sa skontaktovala vtedy zo SP že aký bol dôvod zamietnutia. Ja len že či materská mi vyjde normalne keď som pracovala od Júna minulého roku do júna tohto roku bez toho aby som musela ešte niečo preukazovať navyše. Minulý týždeň mi skončila zmluva
Viem info len k tehotenskému príspevku lebo vtedy mi nevyšlo 270 dní a to bolo na začiatku marca preto som sa skontaktovala vtedy zo SP že aký bol dôvod zamietnutia. Ja len že či materská mi vyjde normalne keď som pracovala od Júna minulého roku do júna tohto roku bez toho aby som musela ešte niečo preukazovať navyše. Minulý týždeň mi skončila zmluva
@anonym_autor pokiaľ to bolo riadne zamestnanie a nie dohoda, kde si chodila len občasne, tak budeš mať nárok a netreba už nič dokladovať, keďže zo SR máš viac ako tých 279 dní.
Na tehotenské si sa aj odvolala? Ak budú mať potvrdenia zo zahraničia,že si tam mala nemocenské poistenie, tak to to môžu priznať aj spätne. Len by som sa o tom informovala, či to vôbec riešia
@anonym_autor pokiaľ to bolo riadne zamestnanie a nie dohoda, kde si chodila len občasne, tak budeš mať nárok a netreba už nič dokladovať, keďže zo SR máš viac ako tých 279 dní.
Na tehotenské si sa aj odvolala? Ak budú mať potvrdenia zo zahraničia,že si tam mala nemocenské poistenie, tak to to môžu priznať aj spätne. Len by som sa o tom informovala, či to vôbec riešia
@anonym_8add64 áno bola som riadne zamestnaná v dôveryhodnej firme celý rok na zmluvu, žiadna dohoda 🙂
Ohľadom toho tehotenského , áno kontaktovala som sa zo SP emailom, riešila som to s jednou konkrétnou pracovníčkou ktorá má požiadala o zaslanie zahraničnej pracovnej zmluvy + ešte nejaké iné dokumenty, ktoré našťastie mám všetky , tak som to aj hneď posielala do SP .. odvolanie spolu s dokumentmi som posielala cez Slovensko.sk
@anonym_8add64 áno bola som riadne zamestnaná v dôveryhodnej firme celý rok na zmluvu, žiadna dohoda 🙂
Ohľadom toho tehotenského , áno kontaktovala som sa zo SP emailom, riešila som to s jednou konkrétnou pracovníčkou ktorá má požiadala o zaslanie zahraničnej pracovnej zmluvy + ešte nejaké iné dokumenty, ktoré našťastie mám všetky , tak som to aj hneď posielala do SP .. odvolanie spolu s dokumentmi som posielala cez Slovensko.sk
@anonym_autor len pozor, mozu este skumat ucelove zamestnanie... Cize ak si napriklad pracovala v rodinnej firme, budu skumat, ci si tam naozaj pracovala, nielen na papieri.
@anonym_autor len pozor, mozu este skumat ucelove zamestnanie... Cize ak si napriklad pracovala v rodinnej firme, budu skumat, ci si tam naozaj pracovala, nielen na papieri.
@anonym_6f868c pracovala som v zahraničnom korporáte tak asi to nebudú skúmať 🙂

@anonym_autor na materskú nárok budeš mať, len si musia overiť dobu poistenia v zahraničí.....samozrejme materská bude z vymeriavacích základov zo Slovenska....