Podmienky druhej materskej

jvlo
12. nov 2014

Potrebujem poradit. 30.6.2013 mi končila zmluva na dobu určitú. Porodila som v novembri 2013. Teraz som znova tehotná a budem rodit v juli 2015. Ked som sa v praci informovala, ze co so mnou bude po 6/2013, bolo mi povedané, že budem aj naďalej zamestnancom firmy, že na mňa budú čakať.....stále sa o mne vyjadrujú, že som na MD a po nej sa vrátim do práce......ako zistím, či mám nárok na druhú MD? Teda či som naozaj zamestnancom firmy?

luliu
12. nov 2014

@jvlo Musela by si mat zmluvu na dobu neurcitu alebo po cely cas trvajucu zmluvu na dobu urcitu. Podla toho co pises narok na MD nemas. Oni s tebou asi rataju do buducnosti ale zmluvu od toho 30.6 nemas

draik
13. nov 2014

Ak Vám skončil pracovný pomer, tak zaniklo aj nemocenské poistenie. Tým pádom nesplníte podmienky na MD.

gapa
13. nov 2014

@jvlo súhlasím s tým, čo tu je napísané, ak ti netrvá už prac.pomer, tak nárok na materské mať nebudeš, aj ked si doma s dieťaťom (niekedy tomu bez ohladu na trvanie prac.pomeru či poberanie materského či rodič.príspevku tak hovoria, aj ked podla zákona sa to tak nenazýva). Či ta odhlásili z poistovní ako zamestnanca si zisti na sociálnej poistovni, či si stále evidovaná ako zamestnanec čerpajúci rodičovskú dovolenku (čo ale nepredpokladám) alebo ti ukončili 30.6.2013 prac.pomer, tj. odhláška ako zamestnanca.