icon

Podpora po ukončení rodičovskej dovolenky. Mám nárok?

marianka8004
30. nov 2009

vo februari mi konči materska a pracu nemam.viem,že davku dostanem,ak by som mala za posledne 4 roky odpracovane 3.počita sa aj to,že som bola na materskej?

gapa
30. nov 2009

čerpanie MD v zamestnaní sa ráta. Obdobie RD počas trvania PP sa zatial neráta, no teraz je v parlamente návrh zákona, že možno od 1.1.2010 sa už bude rátať aj toto obdobie od r.2006.

danasek
9. dec 2009

Ahojte,
gaga, chcem sa spýtať, či si netreba počas poberania rod. príspevku platiť nejaké dobrovoľné poistenie pre prípad, že po skončení MD mi ukončia pracovný pomer - aby som mala nárok na podporu v nezamestnanosti.

lubica69
9. dec 2009

danasek áno môžeš si platiť dobrovoľné poistenie v nezamestnanosti ale minimálne 2 roky pred nástupom na úrad práce
pokiaľ ti však TPP ukončia až po MD máš nárok na podporu aj tak po dobu 6 mesiacov vo výške 156 eur kuk sem
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

danasek
9. dec 2009

lubica69
vďaka za odpoveď. 🙂 🙂 🙂
Vieš mi prosím Ťa v skratke povedať, čo by som mala urobiť, aby som dostávala tých 11OO eur o ktorých tam píšete aj s Mihalom.
dík

lubica69
10. dec 2009

danasek len platiť si to tie dva roky Inak sa to nedá 😢

gapa
10. dec 2009

danasek,
podla zákona čo je účinný do 31.1.10 si si musela platiť DPvN inak by nárok nevznikol. Ale podla zákona o soc.poistení, čo bude účinný od 1.2.2010 sa aj dni kedy čerpeš RD počas TRVANIA!!! prac.pomeru rátajú ako dni poistenia v nezam..
Takže záleží aký zákon bude účinný v čase tvojho požiadania o podporu. Či už sa dovtedy zákon nezmení. Ak sa nezmení a tvoj PP trvá, tak si platiť nemusíš.

Sama neviem, čo urobím, lebo dva roky sú dlhá doba a dovtedy môžu niečo vymyslieť ☹

lubica69
10. dec 2009

ale danasek sa pýtala na podporu max čo je 1100 eur a to len tak nezíska pokiaľ si nepripláca,nie?!

sofinka2009
10. dec 2009

Ahojte .chcem sa spytat v pripade ak som nezamestnana kolko rokov si treba platit DPVN aby som mala narok na podporu?

standa82
10. dec 2009

Sofinka, minimálne 2 roky pred nástupom na UPSVaR.

gapa
10. dec 2009

sofinka,
ak si v posledných štyroch rokoch pred zaregistrovaním na UP nemala žiadny PP, tak minimálne 3roky t.j. 3x365dní. Ak si mala v posledných štyroch rokoch pred zaevidovaním na UP len prac.pomer na dobu určitú, tak na nárok na podporu ti stačí mať 2x365dní nem.poistenia. Dni trvania poistenia v nezam. z PP na dobu určitú môžeš odrátať od potrebných 2x365dní.
Ak si mala PP na dobu neurčitú, tak tiež platí 3x365dní a dni trvania PvN zo zamestnania odrataj.

danasek
10. dec 2009

kočky vďaka za odpovede.
Ja by som mala byť na rodičovskom do septembra 2011. Pracovný pomer mi stále trvá. Keby som si aj chcela platiť dobrovoľné poistenie tak už nesplním podmienku dva roky.
Chvíľu som sa tešila, že nám zdvihnú rod. príspevok a teraz zasa treba sledovať toto. Mali by nám pre nás - žienky v domácnosti robiť nejaké školenia
😝 😝 😝 !

lubica69
10. dec 2009

danasek tak len zotrvať v TPP do konca RD a budeš mať nárok aspoň na nejakú podporu po RD 😉

jozefmihal
10. dec 2009

Pre žienky v domácnosti robím školenia ja, len na ne skoro nikto nechodí. Kto je z Bratislavy, má šancu 16.12.2009 v budove SIEA (URSO) na Bajkalskej od 13.00 do 14.00.

lubica69
10. dec 2009

v BB by tiež určite niekto rád prišiel 😀 Nechystáte sa aj sem? 😀

jozefmihal
10. dec 2009

V BB som už bol --(

lubica69
10. dec 2009

škoda 😢
tak nabudúce 😀

sofinka2009
11. dec 2009

Dakujem za odpovede .Este som nebola zamestnana tak planujem zacat platit od porodu tri roky DPVN.a este sa chem spytat po 3rokoch budem mat narok na podporu 4mesiace alebo 6mesiacov?dakujem za odpoved

danasek
11. dec 2009

Pán Mihal,
ďakujeme Vám aj za tieto informácie, ktorými nám radite na fóre.

lubica69
11. dec 2009

sofinka pán Mihál už písal,že po novom si stačí platiť DNVN 2 roky nie tri A nárok máš na 6 mesiacov 😀