Poistenie v prípade PN kvôli prípadnému rizikovému tehotenstvu
Ahojte.. Mate niektorá poistenie v prípade PN? Rozmýšľam, či by nebolo dobre si to dat, nakoľko som po jednom potrate a keby som znovu bola tehotná a na rizikovom, tak by to bolo celkom super si neznížit príjem.
Ak uz si po jednom potrate, je dost mozne ze najblizsie ti rizikove tehitenstvo nebudu chciet preplatit. Nakolko ten "dovod" sa stal este pred poistenim. Radsej sa na to opytaj ak budes uzatvarat. A aj na cakaciu lehot.
Treba sa určite informovať v poisťovniach a ja by som sa informovala vo viacerych. Urob to cim skor lebo ako pisala bibiankaka tak su na to cakacie doby a pri tehotenstve myslim ze 9 mesiacov. Popripade skus zajst aj do banky, lebo ja napr. mam ucet vo VUB a platila som si positenie platieb mesacne cca 4€ a ked som otehotnela a isla na rizikovej, tak mi este z banky pol roka chodilo 180€. Ale to sa tiez treba opytat v banke, lebo ostatne banky neviem ako to maju.

Treba si ale potom zistit ked si ho budes zriadovat ako dlho ho musis platit pred tym ako pojdes na prvu taku dlhsiu pn a od akeho casu ti bude platit, napriklad hned od prveho dna pn alebo az ked budes mesiac doma a tak 🙂