Pozastavenie rodičovského príspevku
Ahojte, máte niektorá skúsenosť s tým, že ste dali počas RD výpoveď a váš manžel/partner pracoval v tom čase v zahraničí? Lebo ja som v tejto situácii a zobrali mi rodinné prídavky, čo chápem lebo o rozdiel požiada manžel v Nemecku. Ale pozastavili mi rodičovský lebo vraj musia prešetriť, či som nepožiadala o dávku v nezamestnanosti alebo manžel o rodičovský v Nemecku
@19sisinka91 ano to je normalny postup. Kedze uz si nezamestnana musi si uplatnit rodicak on v zahranici.
@anonym_e7600b on si ho uplatniť nemôže lebo nespĺňa podmienky…vraj oni to prešetria a potom mne môj zase obnovia
@anonym_e7600b on si ho uplatniť nemôže lebo nespĺňa podmienky…vraj oni to prešetria a potom mne môj zase obnovia
@19sisinka91 ale potrebuju o tom papier ze ziadal a nepriznali mu to, ked to budu mat az vtedy obnovia
@19sisinka91 ale potrebuju o tom papier ze ziadal a nepriznali mu to, ked to budu mat az vtedy obnovia
@anonym_e7600b takže on tam oň reálne musí požiadať?
@anonym_e7600b takže on tam oň reálne musí požiadať?
@19sisinka91 podla mojich skusenosti z pred dvoch rokov ano, ale to ti mohli hned na urade povedat ci teda treba poziadat alebo nie. Mozno sa to zmenilo odvtedy
@19sisinka91 podla mojich skusenosti z pred dvoch rokov ano, ale to ti mohli hned na urade povedat ci teda treba poziadat alebo nie. Mozno sa to zmenilo odvtedy
@anonym_e7600b mne povedali dnes keď som tam volala že oni si to odkomunikujú s nemeckými úradmi…ale keď mi volali prvý krát tak mi povedala pani len že mi berú prídavky…a dnes som čakala rodičovský a neprišiel tak som tam volala že čo sa deje
@anonym_e7600b a keď teda sa potvrdí, že tam manžel poberá len rodinné a nie rodičovský, tak mi doplatia peniaze za dobu čo ho mám pozastavený?
@anonym_e7600b a keď teda sa potvrdí, že tam manžel poberá len rodinné a nie rodičovský, tak mi doplatia peniaze za dobu čo ho mám pozastavený?
@19sisinka91 ano spatne ti doplatia zameskane
Ano,ked muz bol nezamestnany chvilu,bol na urade prace.Som vsetko poberala z cr,potom sa opet zamestnal a vsetko sa vratilo spet aj rodicak aj pridavky a v cr mi dorovnavali rodicak,co oni mali vzdy vyssi ako tu.Ale aj tak som prisla kvoli kurzu o peniaze.
@19sisinka91 ano, postup je správny. Keďže si bez práce, musí si ho uplatniť chlap v krajine, kde pracuje.
Ak v nej taka dávka nie je, musíš predložiť o tom potvrdenie a bude ti ho vyplácať ďalej SR.
A neviete baby koľko toto celé asi tak trvá? Kým sa zistí všetko čo potrebujú? Lebo akože 500€ je dosť keď nám teraz vypadlo
To počujem prvý krát ze ked zena na rd je bez práce zoberú jej aby čerpal muž
Ja som tiež stratila zamestnanie ale najprv som si čerpala davku v nezamestnanosti, zatiaľ muž rd
A ked mi skoncili davky v nez.tak som si dala naspäť rd a to nemám prácu
Nikto nenútil nikoho kto ma alebo nemá poberať rd
To počujem prvý krát ze ked zena na rd je bez práce zoberú jej aby čerpal muž
Ja som tiež stratila zamestnanie ale najprv som si čerpala davku v nezamestnanosti, zatiaľ muž rd
A ked mi skoncili davky v nez.tak som si dala naspäť rd a to nemám prácu
Nikto nenútil nikoho kto ma alebo nemá poberať rd
@anonym_551a7b to je iba v prípade, ze chlap robí mimo SK.

@19sisinka91 ano to je normalny postup. Kedze uz si nezamestnana musi si uplatnit rodicak on v zahranici.