icon

Pozastavenie rodičovského príspevku

19sisinka91
13. okt 2025

Ahojte, máte niektorá skúsenosť s tým, že ste dali počas RD výpoveď a váš manžel/partner pracoval v tom čase v zahraničí? Lebo ja som v tejto situácii a zobrali mi rodinné prídavky, čo chápem lebo o rozdiel požiada manžel v Nemecku. Ale pozastavili mi rodičovský lebo vraj musia prešetriť, či som nepožiadala o dávku v nezamestnanosti alebo manžel o rodičovský v Nemecku

anonym_e7600b
•
13. okt 2025

@19sisinka91 ano to je normalny postup. Kedze uz si nezamestnana musi si uplatnit rodicak on v zahranici.

19sisinka91
autor
•
13. okt 2025
@anonym_e7600b

@19sisinka91 ano to je normalny postup. Kedze uz si nezamestnana musi si uplatnit rodicak on v zahranici.

@anonym_e7600b on si ho uplatniť nemôže lebo nespĺňa podmienky…vraj oni to prešetria a potom mne môj zase obnovia

anonym_e7600b
•
13. okt 2025
@19sisinka91

@anonym_e7600b on si ho uplatniť nemôže lebo nespĺňa podmienky…vraj oni to prešetria a potom mne môj zase obnovia

@19sisinka91 ale potrebuju o tom papier ze ziadal a nepriznali mu to, ked to budu mat az vtedy obnovia

19sisinka91
autor
•
13. okt 2025
@anonym_e7600b

@19sisinka91 ale potrebuju o tom papier ze ziadal a nepriznali mu to, ked to budu mat az vtedy obnovia

@anonym_e7600b takže on tam oň reálne musí požiadať?

anonym_e7600b
•
13. okt 2025
@19sisinka91

@anonym_e7600b takže on tam oň reálne musí požiadať?

@19sisinka91 podla mojich skusenosti z pred dvoch rokov ano, ale to ti mohli hned na urade povedat ci teda treba poziadat alebo nie. Mozno sa to zmenilo odvtedy

19sisinka91
autor
•
13. okt 2025
@anonym_e7600b

@19sisinka91 podla mojich skusenosti z pred dvoch rokov ano, ale to ti mohli hned na urade povedat ci teda treba poziadat alebo nie. Mozno sa to zmenilo odvtedy

@anonym_e7600b mne povedali dnes keď som tam volala že oni si to odkomunikujú s nemeckými úradmi…ale keď mi volali prvý krát tak mi povedala pani len že mi berú prídavky…a dnes som čakala rodičovský a neprišiel tak som tam volala že čo sa deje

19sisinka91
autor
•
13. okt 2025
@anonym_e7600b

@anonym_e7600b a keď teda sa potvrdí, že tam manžel poberá len rodinné a nie rodičovský, tak mi doplatia peniaze za dobu čo ho mám pozastavený?

anonym_e7600b
•
14. okt 2025
@19sisinka91

@anonym_e7600b a keď teda sa potvrdí, že tam manžel poberá len rodinné a nie rodičovský, tak mi doplatia peniaze za dobu čo ho mám pozastavený?

@19sisinka91 ano spatne ti doplatia zameskane

anonym_a4eb5e
•
14. okt 2025

Ano,ked muz bol nezamestnany chvilu,bol na urade prace.Som vsetko poberala z cr,potom sa opet zamestnal a vsetko sa vratilo spet aj rodicak aj pridavky a v cr mi dorovnavali rodicak,co oni mali vzdy vyssi ako tu.Ale aj tak som prisla kvoli kurzu o peniaze.

lienka.7
•
14. okt 2025

@19sisinka91 ano, postup je správny. Keďže si bez práce, musí si ho uplatniť chlap v krajine, kde pracuje.
Ak v nej taka dávka nie je, musíš predložiť o tom potvrdenie a bude ti ho vyplácať ďalej SR.

19sisinka91
autor
•
14. okt 2025

A neviete baby koľko toto celé asi tak trvá? Kým sa zistí všetko čo potrebujú? Lebo akože 500€ je dosť keď nám teraz vypadlo

anonym_551a7b
•
14. okt 2025

To počujem prvý krát ze ked zena na rd je bez práce zoberú jej aby čerpal muž
Ja som tiež stratila zamestnanie ale najprv som si čerpala davku v nezamestnanosti, zatiaľ muž rd
A ked mi skoncili davky v nez.tak som si dala naspäť rd a to nemám prácu
Nikto nenútil nikoho kto ma alebo nemá poberať rd

lienka.7
•
14. okt 2025
@anonym_551a7b

To počujem prvý krát ze ked zena na rd je bez práce zoberú jej aby čerpal muž
Ja som tiež stratila zamestnanie ale najprv som si čerpala davku v nezamestnanosti, zatiaľ muž rd
A ked mi skoncili davky v nez.tak som si dala naspäť rd a to nemám prácu
Nikto nenútil nikoho kto ma alebo nemá poberať rd

@anonym_551a7b to je iba v prípade, ze chlap robí mimo SK.