icon

Práceneschopnosť počas rodičovskej dovolenky

klea231
18. júl 2016

Ahojte☺som na rodicovskej dovolenke a predtym som pracovala.mozem ist na PN?mam na to narok alebo musim splnit nejaku podmienku?

majusqa77
19. júl 2016

@tezuzy och.. ..uz ked pises taketo veci, aspon to pis tak, ako to naozaj je...
1.na MD je ochranna lehota 8 mesiacov po skonceni PP
2.po zmene zamestnavatela je ihned narok na nemocenske davky. 90dni sa viaze iba na vypocet

klea231
autor
19. júl 2016

@tezuzy dakujem za odpoved🙂 asi jedina z mala si ma pochopila 🙂nechapem preco sa do mna ostatne tak obuli🙂smiesno mi je

klea231
autor
19. júl 2016

@majusqa77 konecne si napisala k veci a pochopila si temu 🙂prepac ale tie odkazy predtym....🙂))

luciannka83
19. júl 2016

@klea231 nečítala som všetky príspevka. ale ak som ťa správne pochopila, tak si na rd a aby ste mali vyšší príjem, tak chceš nastúpiť do práce a hodiť sa na pn, aby si mala navyše peniaze z pnky. Na pn môžeš nastúpiť hoci kedy. Ale musíš mať aspoň 1 deň odrobený. Nárok na pn sa neviaže na odpracovaný čas. Ale ak máš zmluvu na dobu neurčitú, alebo nastupuješ do nového zamestnania, tak ti môžu dať výpoveď,... Ak si na dobu neurčitú, tak môžeš maximálne nasrať šéfa a po vrátení z pn ti môže robiť problémy alebo sa ťa pokúsi vyhodiť.

majusqa77
19. júl 2016

@klea231 ja som ti hned v prvom mojom prispevku napisala odpoved na tvoju otazku - ze staci 1 den aby sa obnovilo poistenie

tezuzy
19. júl 2016

@majusqa77
1. pytala sa na PN nie na MD
2. je to sice tak, ale odpovedala som na myslim druhy ci treti prispevok - otazku autorky, kolko by musela byt zamestana...pochopila som to tak, ze kolko dni by musela byt zamestnana ak by chcela aj vysku PN pocitat z noveho PP...
och...

klea231
autor
19. júl 2016

@majusqa77 ano..ale ostatne komentare boli k comu dobre?zamysli sa

majusqa77
19. júl 2016

@klea231 nad tebou? 🙂 ved som sa 🙂))

klea231
autor
19. júl 2016

@tezuzy

klea231
autor
19. júl 2016

@majusqa77 nado mnou nemusis lebo ma nepoznas🙂len sa lepsie zamyslaj nad otazkami v teme 😀a ak mozes tak pomahaj druhym a zvysne nemiestne komentare si ponechaj pre seba 🙂

evittam
19. júl 2016

@klea231 Áno môžeš ale len ak tvoj PP trvá a musíš ísť do 7 dní od skončenia MD. Ak tvoj PP netrvá tak síce môžeš ísť na PN, ale nebudeš ju mať zaplatenú.

evittam
19. júl 2016

@dzina007 A v takom prípade ako som popísala vyššie ti aj prvých 10 dní prepláca hneď SP-zamestnávateľ s tým nemá nič spoločné. 😉

majusqa77
19. júl 2016

@klea231 dostala si odpoved na svoju otazku? dostala. to, ze ja vyjadrim k danej situacii svoj nazor je snad uz na mne. bud rada, ze sa sem-tam najde niekto, kto ci uz teba, alebo aj niekoho dalsieho upozorni aj na to, co ti moze tvoje rozhodnutie priniest... aj ked sa vôbec necudujem, preco uz kopec mamin, ktore sa tymto temam rozumeju uz kaslu na rady. a toto je moj posledny koment v tejto teme...

siska53
19. júl 2016

@tezuzy boze,aka som ja sprosta,ze take veci som nevyuzila! Ach jaj! Mne ani neobmedzene vychadzky nedali..hoci som nemala taku diagnozu ze by som mala len lezat v posteli...
A i ak taku osobu ako je autorka,by som ako zamestnavatel nechcela.. A to som tiez matka a rozculujem sa,ked sa na matky pozera cez prsty.. Ale take veci,ze odrobim den -dva nerobia len matky.. Muz ako zamestnavatel ma s rtm tiez skusenost u chlapov a kolegyna mi vravela o rovnakej situacii u mladej zaby - odrobila 3-4dni a sup na PN. Ale to neviem,ako riesili.. Ubmuza si nepomohli kedze ten chlap uz mal dobu neurcitu,cize co-to odrobil a hodil sa dlhodobo marod.. :/

klea231
autor
19. júl 2016

@siska53 ty si sprosta?ja som nikde nevravela ze vychadzky su neobmedzene🙂😀a aspon viem preco mas taky nazor...kedze sa to stalo tvojmu muzovi🙂))ty vobec nemas nadhlad nad temou ale od zlosti pises debiliny....😀rozculuj sa kolko chces...pravdu nemas

klea231
autor
19. júl 2016

@majusqa77 stacilo odpovedat k teme.ak chces komentovat ine veci tak si zaloz vlastnu temu 😀ja keby som xhcela dalsie veci od teba vediet tak sa slusne spytam.ale teba sa nikto na nic ine nepytal 😀

evittam
19. júl 2016

Inak dievčatá - existujú neobmedzené vychádzky - ja som ich mala - 5 mesiacov - a nie nebola to ani onkologická diagnóza a ani nič psychického pôvodu. Dá sa aj to pri niektorých diagnózach a hlavne záleží od lekára. 😉

evittam
19. júl 2016

@klea231 Prepáč, ale založila si tému na verejnom fóre, tak si každý môže písať čo len chce , kedy len chce a ako len chce. Ak sa chceš vyhnúť niečomu takému, tak nezakladaj diskusiu ale uzamkni si ju a hotovo.

klea231
autor
19. júl 2016

@evittam prepac...ale staci pisat k teme...inteligentny clovek tu nevypisuje naco sa druhi nepytali🙂a ak aj pisu viac ako treba..tak nech cakaju a rataju aj s takymito reakciami 😀

evittam
19. júl 2016

@klea231 Tak ako aj ty môžeš čakať iné reakcie a názory a aj to čo sa ti nepáči - je to normálne. 😉 A rady si k veci dostala.

klea231
autor
19. júl 2016

@evittam dostala ...dakujem ☺

evittam
19. júl 2016

@klea231 Nemáš za čo.

tezuzy
19. júl 2016

@siska53
chapem ta...ale tiez zalezi od zamestnavatela...poznam obe pozicie velmi doverne, a poviem ti tak ako to proste je: ak je dobry zamestnavatel aj zamestnanec tak sa nieco podobne neriesi...Ak zamestnanec nie je spokojny so svojou pracou ani svojim zamestnavatelom, tak sa to jednoducho takto robi...vycerpat vsetky mozne vyhody z toho, ze bol zamestnanec...Z pohladu zamestnavatela...ak niekoho prijmem a ten sa mi po 4-5 dňoch hodi na marod, tak ako je mi luto, ale ten zamestnanec nema dalej u mna sancu...a stoji ma to zbytocne papierovacky, 4 dni vyplaty, a hladanie noveho pracanta, co mi moze urobit to iste...Dnes si jednoducho nevyberies...

a k zakladatelke...neviete maminky ako to ma zariadene...co ked jej muz alebo nejaky znamy ma moznost ju takto zamestnat? alebo je takto zamestnana pripadne bola...a nema s tym problem...???

klea231
autor
19. júl 2016

@tezuzy

angelinja
19. júl 2016

@moni244 ja necitam vsetky prispecky a nejdem Sa hafat IBA chcem povedat ze velmi vela ban by Sa Tu cudovalo kolko ludi majetnych zneuziva pn a pod...o Zivnostnickach ani nehovorim...tot vsjo

siska53
19. júl 2016

@klea231 ja sa vobec nezlostim len sa smejem...
Pre mna za mna si to vybav ako vies. Ja ta predsa neplatim a ani nebudem. Navyse som nepisala tebe... Len som pisala co sa stava a ze zial,takych zneuzivatelov systemu musia mat v evidencii ako zamestancov..

siska53
19. júl 2016

@tezuzy vsak to..aj k nam.prisli ludia co pobudli par dn a sli prec...

klea231
autor
19. júl 2016

@siska53 ani sama neveris tomu co pises😀keby si to brala v pohode a s usmevom tak by si tam nepisala co sa stalo tvojmu muzovi..myslim ze take kazdy vie ze sa to robi a nema vyznam odsudzovat preto druhych☺vsetko je o sikovnosti😀

klea231
autor
19. júl 2016

@siska53 keby ste ponukali svojim zamestnancom vhodne podmienky tak od vas neodidu🙂odchadzaju nespokojni ludia a chyba je vtedy u zamestnavatela🙂

anickami
19. júl 2016

@evittam tak tak, ja som mala 4h doobedu, a 5h poobede 🙂 a marodovala som pocas RD