icon

Pracujúce mamičky popri poberaní rodičovského príspevku od 1.1.2014

raszuz
2. júl 2013

Ahojte mamičky, ktoré poberáte rodičovský príspevok a zároveň pracujete, tak nás ide naša vláda zase raz a znova "potešiť". Práve som pri čítaní správ na internete objavila túto správu http://www.topky.sk/cl/7/1354371/Dalsie-skrty-v...

darzneba
30. mar 2014

@marionmarion nie, rodicko Vam ostane 🙂 nastudujte si to

darzneba
30. mar 2014

@marionmarion ste na rd takze ste poistencom statu. Odvody budete mat , ak viac zarobite, ak to bude menej nez ista suma ( neviem kolko to presne je) odvody platit pravdepodobne nebudete.

marionmarion
30. mar 2014

@darzneba kde si to mam nastudovat??? V tejto teme sa pise o tom, ze pracujuce matky na RD dostavaju prispevok na jasle v max vyske 230 € a nie rodicovsky prispevok...SZCO je tiez pracujuci clovek, tak ako? Dajte mi link, kde najdem adekvatne info, lebo to co pisete je velmi vseobecne

majusqa77
30. mar 2014

@marionmarion prispevok na jasle sa musi dokladovat. ak budes s dietatom doma, dostanes rodicak

darzneba
30. mar 2014

@marionmarion sa mi zdallo ako som citala, nepytala ste sa na prisp, na skolku ale na RD , a RD Vam ostava, do 3 rokoch dietata aj ked mate zivnost. Nato som Vam odpovedala. Ja mam natui uctovnicku, co tieto veci riesi zamna

darzneba
30. mar 2014

@marionmarion rodicovsky prispevok, ste pisala, myslela som na rodicovske, nebolo tam na jasle. No jasle musi clovek dokladovat na urade tusim soc, veci a rodiny

marionmarion
30. mar 2014

@darzneba presne tak somto vedela ja ja...ale na zaciatku tejto temy sa pise, ze do 1.1.2014 rodicovsky prispevok nebude vyplateny tym, co budu aj pracovat..ze sa taky zakon mal schvalit v decembri 2013 a ja teraz neviem ci sa teda schvalil, alebo neschvalil, preto sa tu pytam...
a hoci sa mi tu snazite pomoct, odpoved na to stale nemam 🙂

andrik78
30. mar 2014

@marionmarion ten zákon sa nakoniec neschválil všetko zostalo po starom. Ja pracujem od 13 mesiacov svojej malej a popri normálnom plate poberám aj rodičovský príspevok

marionmarion
30. mar 2014

@andrik78 super, presne toto som potrebovala vediet 🙂 Vdaka
A vdaka aj
@darzneba a @majusqa77 ze mi napisali.
Pekny den vsetkym 🙂

darzneba
30. mar 2014

@marionmarion no ja neviem zatial o nicom, a to som vcera bola u uctovnicky a ona byva v obraze, tak si myslim, ze ak by nieco bolo, vedela by som otom. RD ostava a prispevok na skolku je iba v pripade , ak do tej skolky naozaj chodi. Dokonca ak Vas prijem neprevysi tusim okolo 4000 e rocne, aj odvody Vam vyjdu nulove a aj dane. Alebo Vas vyzvu na jednorazove zaplatenie, ale aj to az po odovzdani danoveho priznania. Kym ste na rd, vsetko za Vas plati stat. Akonahle budete mat vyssie prijmi, vyrata sa Vam ciastka, ktoru uz budete musiet platit. Ale to je az po roku, ked uz mate danove priznanie odovzdane a na zaklade toho sa budu riadit

marionmarion
30. mar 2014

@darzneba vdaka, uz som v obraze...

gesypa
31. mar 2014

ahojte babenky, som na materskej poberám rodičovský príspevok, chodím na 4 hod. do práce (teda môj príjem cca 300 eur + 197 eur rodičovský) plánujeme druhé dieťa, akú budem mať potom materskú? Z tohto platu čo zarobím teraz?

gesypa
1. apr 2014

nikto mi neporadííí ☹

nycanka
4. máj 2014

ahojte som na rodicovskej dovolenke s druhym synom, v praci mi stale drzia miesto, pred nastupom na matersku este v roku 2010 mi zostali 4 dni dovolenky, ktore som si nevycerpala, teraz v januari 2015 planujem nastupit spat do prace, syn bude mat 3 roky ay v juli 2015, moze pocas tohto obdobia so mnou zamestnavatel rozviazat pracov., pomer ? Budem si moct docerpat tie 4 dni dovolenky a v lete by mi kolko dovolenky vyslo. dakujem za radu.

daol
15. máj 2014

ahojte som na RD v septembri ide mali do škôlky na 8hod ale nebude mať tri roky ja do práce nastupujem, ale až v novembri keď bude mať 3 roky mám za tie tri mesiace nárok na rod. príspevok alebo to treba hlásiť že nastupil do škôlky

hanka_april
15. máj 2014

@daol samozrejme, prispevok je podla veku nie, ci je dieta v skolke 🙂

milka1978
30. máj 2014

Ahojte maminy .... ja som začala pracovať popri poberaní rodičovského príspevku ... druhý syn má 1,5 roka a musela som ísť do práce z fin. dôvodov , ostane mi teraz rodičák? alebo oň prídem? a potrebujem nahlásiť na úrad, kde a s kým sa nachádza môj syn keď som ja v práci? alebo sa to týka iba detí od 3 rokov?

Ďakujem

miruska1111
10. jún 2014

Ahojte mamicky, potrebovala by som poradit, poberam rodicovsky prispevok, malinky mal teraz dva rocky a chcela by som pracovat.Som vedena ako zamestnankina na polovicny uvazok, ale tam ma uz nezoberu, maju plno, mozem mat popri tejto zmluve aj dalsiu, neviem co mam robit a potrebujem ist do prace.Vopred dakujem.

sixinka
11. júl 2014

Krasny den, maminy, ako to teda je? v januari ma syn 3 roky, ale ja uz v septembri tohto roku nastupujem do prace. mozem aj dalej poberat rodicovsky prispevok? ci nie? chcem ho nechat doma s tetou. treba ist nieco hlasit na urad? dakujem.

v555
20. júl 2014

@sixinka moja malá má 18 mesiacov a pracujem už od 01.01.1014 na nie celkom polovičný úväzok.Bola som sa nahlásiť v sociálnej poisťovni kôli dôchodku a to bolo všetko.Rodičovský mi zostáva a zarobím si ešte v práci ešte okolo 250€ 🙂 🙂 🙂 s malou mi je manžel/ak sa dá/ alebo moja maminka....

etella01
29. júl 2014

Prosiiiiim poraďte. Do 30.6. Som bola zamestnaná u prvého zamestnávateľa a zároveň bola na RD. Od 1.7. Som ukončila RD a zároveň sa zamestnala u druhého zamestnávateľa. Ktory zamestnávatel ma povinnost voči soc.poistovni nahlásiť ukončenie mojej RD????????

simi2013
15. aug 2014

Ahojte všetky maminky, prosím Vás potrebovala by som odpveď možno sa budem opakovať, ale som už zufala lebo neviem čo mam robyť. Bola som sa informovať na urade a oni mi tam nevedeli nič konkretne poradiť. Som na RD a od 18.08 nastupujem na polovičny uvezok pracovať, musím niekde to nahlásiť (socialnej poisťovni, zdravotnej poisťovni) a do kolkých dni? Prosím opomoc :(

bekyfilip
16. aug 2014

Ahojte. Nevie mi niekto povedať, že ked mám predlžený rodičovský príspevok, či môžem ísť pracovať a dať dieťa do škôlky. ako to je a ako to funguje. Nemáte niekto skúsenosti. Ďakujem.

natalienka12
16. aug 2014

@simi2013 Mal by ťa prihlásiť zamestnávateľ, rodičovský príspevok ti zostane, ale zrejme za teba budú platené nižšie odvody do Sociálnej poisťovne. Pre teba len jedna povinnosť, treba ísť do Sociálnej poisťovne a dať si odhlášku z poistenia, pretože už nebudeš poistencom štátu.

natalienka12
16. aug 2014

@bekyfilip áno, môžeš

simi2013
16. aug 2014

@natalienka12 Velmi pekne ďakujem 🙂

andrea_supermamicka
16. aug 2014

Prosím pozrite si toto super video
http://www.stiahnito.sk/sutaz/na-dovolenke-v-ce... 🙂

bekyfilip
16. aug 2014

ďakujem za odpoveď. Malý môže teda ísť do škôlky.

andrea_supermamicka
16. aug 2014

🙂

simi2013
17. aug 2014

@andrea_supermamicka Ano je to tak.