Pracujúce mamičky popri poberaní rodičovského príspevku od 1.1.2014
Ahojte mamičky, ktoré poberáte rodičovský príspevok a zároveň pracujete, tak nás ide naša vláda zase raz a znova "potešiť". Práve som pri čítaní správ na internete objavila túto správu http://www.topky.sk/cl/7/1354371/Dalsie-skrty-v...
dakujem 🙂 a mam niekde nieco nahlasit alebo odniest?
fu a doteraz som pracovala na dohodu tiez som sa musela ist odhlasit zo socialky?
hm super :/ a to som neurobila... budem s toho nieco mat? nemozu mi zobrat ten rodicovsky?
ano trva ale uz 3mesiace
hned zajtra tam bezim a dakujem 🙂
fuha som stoho uplne vedla som v podobnej situacii ako pani,mam predlzeny rodic.prispevok lebo dcerka ma dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav v septembri mi ma mala nastupit do skolky,neviem co robit dalej.pri vybavovani tohto prispevku som sa na toto pytala a bolo mi povedane ze musim oznamit ze mala chodi do skolky tym padom mi zanika moznost poberania tohto prispevku.som stoho v koncoch u dcerky je podozrenie na detsky autizmus dobry rok to riesime je pod stalym dohladom detskeho psychiatra navstevuje sanatorium kde chodia deti s roznymi poruchami spravania.toto zariadenie moze navstevovat len 90kalendarnych dni,ktore nam uz pomaly uplynu,diagnoza sa zatial ani nepotvrdila ale ani nevyvratila.takze co mam robit drzat hubu a poberat dalej ako to robi vacsina?????ci cakat az budem musiet zase predlozit posudok od lekara a dovtedy nikomu nic neoznamovat???,dakujem za rady
no uz som sa stoho vysomarila http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
info je aj v komentaroch pod clankom
Dievcata chcem sa vas opytat, dcerka bude mat v decembri tri roky, do skoly nastupuje v septembri na cely den zanika mi rp, ja ostavam doma
Kočky mam taky míní dotaz, k 1sept. Idem do práce odhlasku zo SP už mam,len sa mi stále nedá dovolat na Upsvar resp.nezdvíháju telefon...
Takže podla mňa netreba ohladne rodič.příspěvků nahlasovat že idem spet do práce, mala má 2r.4mesiace,do školky ju nevzali tak ostáva doma.
Takže třeba alebo Netreba nahlásit na Upsvar že idem do práce ???
Netreba nič. mne minulý rok povedali, že to netreba nikde hlásiť, len tam prísť, keď bude mať malá 3 roky.
@belaanabela nie
@luciaobrocnikova nezanika ti RP
@belaanabela na UP nie, ja som sa tam osobne pýtala, nakoľko tiež nastupujem do práce amalá ma necelé 2 roky...popri práci budeš do 3 rokov veku dieťaťa poberať RP. Jedinú povinnosť, ktorú máš, je do 8. dní od začatia práce ísť na SP odhlásiť sa z dôchodkového poistenia, ktoré počas MD a RD za teba platil štát..
Díky moc za odpověď!šak to není možné že mi stále neberu telefon a som si to overovala mám dobré tel.č. hold asi ešte funguje dovolenkove obdobie...
Prosim vas vie mi niekto poradit poberam rd maly choxi do skolky a nasla som si pracu na dohodu na par hodin musim nieco hlasit na urade?dakujem
Chcete si mesačne zarobiť niečo navyše? Ako na to na http://zarabajnainternete7.webnode.sk/
@evita68 ja mam podpisat dohodu zajtra, a potom ist na SP s odhlaskou, chcem sa opytat, ked sa odhlasim budem si platit sama, alebo moj zamestnavatel
@zuzba a to dochodkove, ked sa odhlasim, potom plati kto
@bellaregaca Tvoj zamestnávateľ.
Prosim vas, stratena som z toho. Ako je to aktualne s pracou a poberanim RP? Ak moj syn bude mat 3r v decembri 2016, ale nastupi do MS v septembri a ja nastupim v septembri do prace, pridem o RP alebo ho poberam nadalej do veku 3r dietata?

@lenciacik môžeš