icon

Pracujúce mamičky popri poberaní rodičovského príspevku od 1.1.2014

raszuz
2. júl 2013

Ahojte mamičky, ktoré poberáte rodičovský príspevok a zároveň pracujete, tak nás ide naša vláda zase raz a znova "potešiť". Práve som pri čítaní správ na internete objavila túto správu http://www.topky.sk/cl/7/1354371/Dalsie-skrty-v...

evita68
11. jan 2015

@lenciacik môžeš

lenciacik
11. jan 2015

dakujem 🙂 a mam niekde nieco nahlasit alebo odniest?

evita68
11. jan 2015

@lenciacik musíš sa odhlásiť zo SP ako poistenec štátu

lenciacik
11. jan 2015

fu a doteraz som pracovala na dohodu tiez som sa musela ist odhlasit zo socialky?

evita68
11. jan 2015

@lenciacik áno

lenciacik
11. jan 2015

hm super :/ a to som neurobila... budem s toho nieco mat? nemozu mi zobrat ten rodicovsky?

evita68
11. jan 2015

@lenciacik rodičovský ti nezoberú.. neviem, či SP bude nejak sankcionovať.. dohoda ešte trvá?

lenciacik
11. jan 2015

ano trva ale uz 3mesiace

evita68
11. jan 2015

@lenciacik tak to bež rýchlo napraviť

lenciacik
11. jan 2015

hned zajtra tam bezim a dakujem 🙂

fulinka2000
22. jún 2015

fuha som stoho uplne vedla som v podobnej situacii ako pani,mam predlzeny rodic.prispevok lebo dcerka ma dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav v septembri mi ma mala nastupit do skolky,neviem co robit dalej.pri vybavovani tohto prispevku som sa na toto pytala a bolo mi povedane ze musim oznamit ze mala chodi do skolky tym padom mi zanika moznost poberania tohto prispevku.som stoho v koncoch u dcerky je podozrenie na detsky autizmus dobry rok to riesime je pod stalym dohladom detskeho psychiatra navstevuje sanatorium kde chodia deti s roznymi poruchami spravania.toto zariadenie moze navstevovat len 90kalendarnych dni,ktore nam uz pomaly uplynu,diagnoza sa zatial ani nepotvrdila ale ani nevyvratila.takze co mam robit drzat hubu a poberat dalej ako to robi vacsina?????ci cakat az budem musiet zase predlozit posudok od lekara a dovtedy nikomu nic neoznamovat???,dakujem za rady

zuju2
22. jún 2015

@lenciacik Naboj sa, ja som sa tiež bola prihlásiť v januári a mala som ísť v máji. Dá sa to aj spätne, ti je v pohode. Tiež som sa bála. 30.6.mi konči prac. zmluva, tak sa budem musieť ísť zasa odhlásiť.

fulinka2000
22. jún 2015

no uz som sa stoho vysomarila http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
info je aj v komentaroch pod clankom

luciaobrocnikova
17. aug 2015

Dievcata chcem sa vas opytat, dcerka bude mat v decembri tri roky, do skoly nastupuje v septembri na cely den zanika mi rp, ja ostavam doma

belaanabela
25. aug 2015

Kočky mam taky míní dotaz, k 1sept. Idem do práce odhlasku zo SP už mam,len sa mi stále nedá dovolat na Upsvar resp.nezdvíháju telefon...
Takže podla mňa netreba ohladne rodič.příspěvků nahlasovat že idem spet do práce, mala má 2r.4mesiace,do školky ju nevzali tak ostáva doma.
Takže třeba alebo Netreba nahlásit na Upsvar že idem do práce ???

zuju2
25. aug 2015

Netreba nič. mne minulý rok povedali, že to netreba nikde hlásiť, len tam prísť, keď bude mať malá 3 roky.

majusqa77
25. aug 2015
peta268
25. aug 2015

@luciaobrocnikova nezanika ti RP

katyax
26. aug 2015

@belaanabela na UP nie, ja som sa tam osobne pýtala, nakoľko tiež nastupujem do práce amalá ma necelé 2 roky...popri práci budeš do 3 rokov veku dieťaťa poberať RP. Jedinú povinnosť, ktorú máš, je do 8. dní od začatia práce ísť na SP odhlásiť sa z dôchodkového poistenia, ktoré počas MD a RD za teba platil štát..

belaanabela
26. aug 2015

Díky moc za odpověď!šak to není možné že mi stále neberu telefon a som si to overovala mám dobré tel.č. hold asi ešte funguje dovolenkove obdobie...

daria55
9. nov 2015

Prosim vas vie mi niekto poradit poberam rd maly choxi do skolky a nasla som si pracu na dohodu na par hodin musim nieco hlasit na urade?dakujem

lasto
9. nov 2015

@daria55 musíš sa odhlásiť zo sociálnej

daria55
9. nov 2015

@lasto dakujem a neviete mi poradit este ked poberam nahradne vyzivne ci mozem o to prist ked robim na dohodu?

lilia9090
24. jan 2016

Chcete si mesačne zarobiť niečo navyše? Ako na to na http://zarabajnainternete7.webnode.sk/

bellaregaca
1. feb 2016

@evita68 ja mam podpisat dohodu zajtra, a potom ist na SP s odhlaskou, chcem sa opytat, ked sa odhlasim budem si platit sama, alebo moj zamestnavatel

bellaregaca
1. feb 2016

@zuzba a to dochodkove, ked sa odhlasim, potom plati kto

evittam
1. feb 2016

@bellaregaca Tvoj zamestnávateľ.

paradoxy
6. mar 2016

Prosim vas, stratena som z toho. Ako je to aktualne s pracou a poberanim RP? Ak moj syn bude mat 3r v decembri 2016, ale nastupi do MS v septembri a ja nastupim v septembri do prace, pridem o RP alebo ho poberam nadalej do veku 3r dietata?

peta268
7. mar 2016

@paradoxy poberás ďalej aj RP

evittam
7. mar 2016

@paradoxy Skús si prečítať pár príspevkov v diskusii a určite nájdeš odpoveď. Ale už nemusíš - RP poberáš naďalej je jedno koľko pracuješ, ako pracuješ a koľko máš zmlúv. 😉