icon

Pracujúci otec poberač materskej a mama doma

nunka281
27. júl 2017

Ahojte žienky 😊 Mam dilemu. S priateľom plánujeme bábätko ale nejprv si chceme dať veci na poriadok ako je materská dovolenka. Samozrejmosťou je že s bábätkom budem doma ja (mamička) ale sa chcem opýtať či môže priateľ ako zamestnanec na zmluvu poberať materskú a popri Tom pracovať keď budem s dietatom doma ja ? Uvažujeme o Tom kôli tomu že ja pracujem len na minimálnu zmluvu s ktorej by mi materská asi nevyšla.

majusqa77
5. feb 2018

@majovka18 je. Na socialku sa plati iba urazove, nic viac

evittam
6. feb 2018
evittam
6. feb 2018

@majusqa77 A garančné,ci?😉

majovka18
6. feb 2018

@evittam ďakujem veľmi pekne, náhodou nevieš mi poradiť, kde by som tobnaska, aby keď sa budú pýtať manžela, vedel to nejako podlizit, lebo myslim, že u nich s tym nemajú žiadnu skúsenosť😉

majovka18
6. feb 2018

@majusqa77 ďakujem😘

evittam
6. feb 2018

@majovka18 Na to sedí mzdarka na svojej pozícii a berie plat aby si to naštudovala. Ty nemas co dokazovat. Btw.paragraf 140 zákona o SP.

majovka18
6. feb 2018

@evittam ďakujem, pozriem...no sedi, ae vieš ako to chodi, niečo keď je navyše, tak radšej to zamietnu😕

evittam
6. feb 2018

@majovka18 Mzdárka nie je v pozícii aby nieco zamietala co je zákonom dane.😁😉

majovka18
6. feb 2018

@evittam nemyslela som nu, ale tak celé oddelenie, u mm to v práci ešte nikto tak nemal, tak sme rozmyslali, že by ti skúsil, ale tam ak im nedáš všetko po lopate, rak smola ..

evittam
6. feb 2018

@majovka18 Ale koho smola?! Urcite nie manželova!!!
btw.ludia uz si konečne uvedomte,ze existuju zákony a ak ma firma účtovníka-mzdarku-je to jeho/jej práca si naštudovať aj to co doteraz nerobila. Som účtovníčka, viem o com pisem, tiež nemôžem vedieť všetko-ucim sa celý život. Keby som chcela byt sprosta-kto mi zaplati tieto rady?! Mzdárka tvojho muza?! Lebo je lemra si naštudovať?! A ty jej budeš nosit na podnose ako a kde si to najst?!...

evittam
6. feb 2018

@majovka18 A inak-donesiem žiadosť o MD a viac neriesim, ak to po.erie tak to aj opravi...

evittam
6. feb 2018

@majovka18 Alebo ako je "slovač" naučená-ja niečo chcem (na čo mám nárok podla zakona) tak všetko zariadim, vybavim, donesiem,nastudujem-a ty len "sedkaj na teplom miestecku"....😁😉

veronikamagocova
12. feb 2018

@lucuska28 ahoj chcem sa ta spýtať ci keď manžel pôjde na materskú a je tým pádom ostanem nezamestnaná lebo mi skončila zmluva mam nárok ešte aj na podporu

evittam
13. feb 2018

@veronikamagocova Podla toho kedy ti skoncil PP

ferdek29
22. feb 2018

@evittam dobrý deň, chcela by som sa opýtať že či keď muž pôjde na md a nastúpi do inej firmy aj tam musí pracovať na inej pozícii ako pracoval v tej predchádzajúcej práci? Ďakujem

majusqa77
22. feb 2018
ferdek29
22. feb 2018

@majusqa77 lebo manželov šéf má dve firmy a teraz by ho chcel dať do tej druhej tak som rozmýšľala že by mohol ísť v tejto na md a v tej normálne robiť,len bude robiť to isté.Takze takto sa to dá?

majusqa77
22. feb 2018
evittam
22. feb 2018

@ferdek29 Tak ako pise
@majusqa77

ferdek29
22. feb 2018

@evittam @majusqa77 ďakujem veľmi pekne,a ja sa môžem nahlásiť na úrad práce?

evittam
22. feb 2018

@ferdek29 A na co? Chces sa chodit hlasit?

ferdek29
22. feb 2018

@evittam a kto bude za mňa platiť odvody?Ja som na rodičovskej.

evittam
22. feb 2018

@ferdek29 No veď štát. Je to tu na fore písane dookola. Prihlásis sa na TP ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov.

ferdek29
22. feb 2018

@evittam ďakujem veľmi pekne za odpoveď, lebo ma susedka presviedčala že aj keď nastúpi do inej firmy tak musí robiť niečo iné ako v tejto firme a keďže on je šofér tak inak mu to do zmluvy nevedia dať.Dakujem za ochotu.

sticker
evittam
22. feb 2018

@ferdek29 Za malo.

marcelatje
22. feb 2018

@ferdek29 iba ak by robil v tej iste firme na inu zmluvu musel by mat inu pracovnu napln. Ak robi v inej firme moze byt pracovna napln rovnaka.

ferdek29
22. feb 2018

@marcelatje ďakujem veľmi pekne 😊

bibih
Autor odpoveď zmazal
evittam
2. mar 2018

@bibih Pokial nastúpis na MD v r.2018 a cely r.2017 si pracovala u toho istého zamestnávateľa tak VZ pre MD bude hrubý príjem za rok 2017

bibih
2. mar 2018

@evittam dakujem