Pracujúci otec poberač materskej a mama doma
Ahojte žienky 😊 Mam dilemu. S priateľom plánujeme bábätko ale nejprv si chceme dať veci na poriadok ako je materská dovolenka. Samozrejmosťou je že s bábätkom budem doma ja (mamička) ale sa chcem opýtať či môže priateľ ako zamestnanec na zmluvu poberať materskú a popri Tom pracovať keď budem s dietatom doma ja ? Uvažujeme o Tom kôli tomu že ja pracujem len na minimálnu zmluvu s ktorej by mi materská asi nevyšla.
@majovka18 Ale koho smola?! Urcite nie manželova!!!
btw.ludia uz si konečne uvedomte,ze existuju zákony a ak ma firma účtovníka-mzdarku-je to jeho/jej práca si naštudovať aj to co doteraz nerobila. Som účtovníčka, viem o com pisem, tiež nemôžem vedieť všetko-ucim sa celý život. Keby som chcela byt sprosta-kto mi zaplati tieto rady?! Mzdárka tvojho muza?! Lebo je lemra si naštudovať?! A ty jej budeš nosit na podnose ako a kde si to najst?!...
@lucuska28 ahoj chcem sa ta spýtať ci keď manžel pôjde na materskú a je tým pádom ostanem nezamestnaná lebo mi skončila zmluva mam nárok ešte aj na podporu
@veronikamagocova Podla toho kedy ti skoncil PP
@ferdek29 iba ak by robil v tej iste firme na inu zmluvu musel by mat inu pracovnu napln. Ak robi v inej firme moze byt pracovna napln rovnaka.
@marcelatje ďakujem veľmi pekne 😊

@majovka18 je. Na socialku sa plati iba urazove, nic viac