icon

Pravda o vianočnom príspevku k rodičovskému?

10. nov 2023

Mamičky počula som že by mal tento mesiac nabehnúť nejaký príspevok k rodičáku okolo 100e. Neviete čo je na tom pravdy? Má niečo prísť? Vďaka

Strana
z3
valeria_h
10. nov 2023

@autorka Žiadny takýto príspevok sa vyplácať nebude ani o ňom nikde nie je zmienka. Tvoja známa dostala určite niečo iné, buď klamala alebo sama nevie čo dostala. Sú ľudia, ktorí klamú, len aby ostatní závideli.
A čo sa týka MK užívateliek, na ne si si urobila snáď názor aj sama, je to tu bežné. Dokonca teraz sa ešte docela krotia.

iwesska
10. nov 2023

Nevies sama adminov poprosit o zmazanie? Preco to mame robit za teba?

autor
10. nov 2023

@iwesska neviem poprosiť. Asi sa to nedá keď je diskusia anonymná. Skusala som. Jedine ze by niekto nahlásil. Ale kašľať na to. Ja uz nebudem viac reagovať a nenechám sa vytočiť.

autor
10. nov 2023

@valeria_h to je hrozne sa tu aj niečo opýtať.. ešte mne napíšu ci mi drbe 🙄. Len ako do človeka vyrivat a hádať sa , potom sa ešte osopia ze si človek dovolí im na sprostý komentár napísať sprostu odpoveď. Viac sem žiadnu diskusiu neprídem. Už nikdy nebudem zvedavá na názory alebo odpovede od takýchto ľudí.

martinka354
10. nov 2023

@natalienka12 prosím ťa, nezavadzaj, o daňovom bonuse ešte ani reč nebola,tak tu nepíš, že nám ho idú vziať
@drahomirrra D zatiaľ o daňovom bonuse nebola reč, nech skresaju niekde inde a nie nám, čo celý život pracujeme ,tak dúfajme, že to ostane tak ako je

valeria_h
10. nov 2023

@autorka Ja už som to zapísaná ako najväčší farizej na mk, dezolát, závidím všetkým a tak podobne 😁 Treba tráviť čas so skutočnými ľuďmi. Nech sa Ti darí.

natalienka12
10. nov 2023

@martinka354 To, ze o tom nebola rec, neznamena, ze to neurobia. Pochop, ze niektori ludia mame aj ine zdroje a viac informacii, ako TV noviny na Markize. Danovy bonus zrusia v tejto podobe ako je. A preco? No lebo nezamestnani a malo zarabajuci nemaju 140 eur! Preto! Nezabudni, ze tato vlada nikdy nebude podporovat sikovnych lepsie zarabajucich, iba lenivcov a ludi zneuzivajucich socialny system. To je proste tak. Lebo Fico. Si myslis, ze ja nie som nazlostena?

martinka354
10. nov 2023

@natalienka12 no si predstav,že aj ja mám svoje zdroje,a dokonca priamo na jednom ministerstve, si myslíš, že oni budú všetko rušiť? O tom pochybujem, bo ľudia by ich potom už nevolili, tak oni si dobre rozmyslia, čo zrušia a čo nie,ale zasa im nezávidím a asi nikto,v akom stave prebrali štát a v akých dlhoch,no uvidíme, nebudeme predbiehať, a skôr by mali zrušiť nejaké dávky a pod,ktoré niektorý ľudia zneužívajú, a niektoré sú úplne nezmyselné, chceš niečo, choď pracovať, a nie zneužívať doslova čo sa dá, my s manželom celý život pracujeme,a trochu nám pridajú, aj na deti,a chcú to vziať? No uvidíme, čo vymyslia,tiež by ma to riadne naštvalo teda

natalienka12
10. nov 2023

@martinka354 Volila si Smer alebo Hlas? Nemusis odpovedat verejne, odpovedz si sama sebe. Ak ano, tak budes velmi sklamana.

martinka354
10. nov 2023

@natalienka12 vieš, sklamaná som bola posledné tri roky, keď som aj ja patrila medzi voličov Matoviča, čo som si myslela,že sa veľa vecí zmení, žiaľ zmenilo,ale k horšiemu, a ich nezmyselné rozhadzovanie peňazí, očkovacie lotérie a pod kraviny, tam išli milióny, tak ako som písala predtým, terajšia vláda má čo robiť, aby ako tak dala náš štát aspoň trochu do poriadku

natalienka12
10. nov 2023

@martinka354 Smer nikdy nepodporoval a nebude podporovat zarabajucich ludi, ludi s vyssim vzdelanim atd. ale socky. Očkovacia loteria ti vadila? Bločkova loteria, ktoru zaradila Ficova vlada ti nevadila?

natalienka12
10. nov 2023

@martinka354 Mimochodom danovy bonus 140 eur zaviedla Matovicova vlada a ty si myslis, ze ho nezrusia? Uz teraz to maju v plane a su vo vlade necely mesiac.

lilinka88
10. nov 2023

@martinka354 každému normálne zmyslajucemu je jasné,že sa daňový bonus v tejto podobe bude rušiť...a to,že si premyslia čo vezmú? Prosím ťa, ľudia rýchlo zabúdajú, stačí aby rok pred voľbami zase niečo pridali a hneď budú najlepší. 12 rokov tu rozkradali a teraz dobre,že sa im pol Slovenska ešte neklania a ešte ich lutujes akú krajinu prevzali? Len takú, akú si urobili. Matovič tomu dal už len čerešničku

tiezjedna
10. nov 2023

@autorka ty prvá si napísala hlúpy príspevok o dôchodcoch. Tak sa nečuduj, že sa ti dostalo patričných odpovedí😉
@natalienka12 akákoľvek lotéria je chujovina ako voda v koši. Je úplne jedno, kto ju zavedie.

martinka354
10. nov 2023

@lilinka88 ja som nikde nenapísala, že ich ľutujem, tak pozor, áno každý jeden z nich kradne, to vieme všetci, ale predtým nebolo to čo teraz,a nezastavam si tam nikoho, ani nie som Ficova volička,Matovič dal čerešničku? No nemyslím, on dodrbal čo mohol,s prepáčením, ale veď uvidíme, čo bude

natalienka12
10. nov 2023

@martinka354 Danovy bonus v tejto vyske je na programe buduci rok, teda jeho zrusenie, Fico nedopraje ani cent navyse pracujucim a ludom s vyssimi zarobkami, on iba sockam ako Janosik. Vlaky zadarmo, obedy zadarmo...pravda je vsak taka, ze zadarmo nie je nikdy nic. Len masy ludi tomu veria a klanaju sa mu ako nejakemu bohovi. Fico tuto krajinu dovedie ku greckej ceste. Bohuzial. Len jeho volici nechapu ani co su zakladne makroekonomicke ukazovatele, ich zaujimaju iba socialne istoty. Nie?

matullienka
10. nov 2023

@natalienka12 nejdem si nikoho zastávať, ale Matovič a spol. by nás na Grécku cestu nedoviedli? Oni jej so svojími balíčkami bežali oproti. Ono je pekné mať aj vysoké prídavky, aj bonusy len keď je z čoho dávať. Bohužiaľ u nás nie je už roky a ešte posledné 3 sa rozhadzovalo priehršťami. Nech by prišiel teraz hocikto a bude chcieť stabilizovať trochu financie tak treba počítať s tým, že príjemné to určite nebude pre nikoho.

natalienka12
10. nov 2023

@matullienka To mas odkial takuto informaciu? Matovic rozhadzoval, ale predosle Ficove vlady nie? Ty si uplne v lese!

matullienka
10. nov 2023

@natalienka12 a ja som napísala, že oni nie? To čo robil Matovič tak bolo neudržateľné. Stačí sa pozrieť koľko žiadosti o dôchodok je v tomto roku. Určite ich bude z čoho vyplácať. To, že mi nemáme v politike nikoho schopného je holý fakt už dlhé roky. Za to tam máme vzorky mafiánov, zlodejov, psychopatov a suknickarov

kristiii
10. nov 2023

@matullienka len sa stavme, ktoré bude súčasná vláda znižovať - prídavky či daňový bonus? Asi je nám to všetkým jasné, že? Oni dobre vedia, v ktorých vodách majú viacej voličov. Inak s tými dôchodkami súhlasím, to je tiež jasné, že je to neudržateľné.

natalienka12
11. nov 2023

To, co robil Matovič bolo neudržatelné, tak tento vyrok ma pobavil. Lebo to, co urobili Ficove vlády za 12 rokov uz bolo udržateľné? Táto vláda pojde na to ako vzdy populisticky, zvysi danove a odvodove zatazenie podnikatelov a vyssie zarabajucich. Uspech a drinu treba predsa zdanit a dat lenivcom a ludom zneuzivajucich socialny system. To su ludia spravidla jedboduchsi, ktori nevedia co su zakladne makroekonomicke ukazovatele, ktorym je jedno, kolko bude schodok statneho rozpoctu. Hlavne, ze budu davky a prispevky. Danovy bonus v tejto podobe zrusia, ved uz teraz bliakaju, ze ako je “nespravodlivo” nastaveny. Lebo socky ho neberu. Ani ludia zarabajuci minimalnu mzdu. Ale ze 90% ludi co zarabaju minimalnu mzdu ma peniaze na cierno, uz nikto neriesi. Nechapem, ako moze niekto takto trivialne uvazovat.

zabka4
13. nov 2023

@natalienka12 áno idú vziať, ale nie celý. Chcú aby mali všetky deti rovnakom nie len tie ktorých rodičia zarobia viac a ty čo majú nižší príjem dostanú oveľa menej. Pokiaľ viem chce to zjednotiť a vyzivaju k tolerancii ostatným deťom. Či je dieťa z chudobnejšie rodiny alebo bohatšej je rovnako dieťa. Aj nám sa zníži. A skoro o 120 eur. Ale keď pomyslím na tých, ktorí dostávali oveľa menej, tak sa teším. Pretože v dnešnej dobe 100 navyše je veľká pomoc. Treba myslieť na všetky deti nie len na tie, ktoré majú šťastie, že ich rodičia zarábajú viac.

Strana
z3