icon

Prechod na rodičovskú a ďalšie tehotenstvo

luci8980
11. nov 2013

Potrebujem poradiť.tento mesiac som prešla na rodičovskú dovolenku a znova som tehotná,(neplánovane)🙂termín pôrodu je 9mája.oplatí sa mi vrátiť teraz do práce aspom na tých pár mesiacov...ovplyvni to výšku mojej druhej materskej či ani nie?Ďakujem za všetky rady.

mirip
11. nov 2013

@luci8980 ak si šla na prvú MD s práce a v práci stále aj si ,teda že si nedostala počas MD výpoveď /myslím v prípade že si bola na dobu uročitú/, teda ak si aj počas prvej MD aj teraz už Rd stále evidovaná u zamestnávateľa tak druhú materskú budeš mať rovnakú ako prvú, ak by si šla do práce teraz tak si len privyrobíš ako je dovolené podľa zákona cez Rd robiť, no ja na tvojom mieste by som nešla spať do práce, venuj sa prvému bábu je ešte maličké a potrebuje si užiť ešte mamu,kým bude "odsunuté na druhú koľaj", teraz a o to viac že o chvíľu bude súrodenec a už sa budeš chceš či nechceš viac venovať mešiemu, užívaj si s prvým každú chvíľu ked budú dve už bude iná sranda 😀 a tiež neriskuj zbytočne stresy v práci svoje druhé tehotensvo, oddychuj naberaj sily,budeš to potrebovať........viem o čom hovorím, tiež som otehotnela druhýkrát ked mi bolo staršie zhruba vo veku tvojho dieťaťa.....