icon

Prechod z materskej na rodičovskú, čerpanie dovolenky

modrykon12
24. nov 2017

Ahojte, v decembri mi končí MD a zostalo mi par dní dovolenky akurát do konca roka, ktoré si chcem vyčerpať. Dalo by sa to aj tak spraviť, že pred začiatkom čerpania dovolenky by som sa prihlasila na jeden den na RD, za ktorú by som dostala peniaze a potom by som cerpala dovolenku u zamestnavatela a potom znovu pokracovala na RD, mate s tým skusenosť? Každý peniaz sa ved zíde. Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
katarinka289
5. jan 2018

@majusqa77 aych 280€

evittam
5. jan 2018

@lal RP sa vyplaca za cely mesiac-ako si už napísala, cize dostaneš okolo 15.4.cely RP, a okolo 15.5.cely prispevok. RP sa nevyplaca na dni ako MD.

evittam
5. jan 2018

@katarinka289 Príspevok na starostlivosť o dieta je do vysky 280Eur.

evittam
5. jan 2018

@lal A príspevok dostaneš len vo výške skutočných nakladov na skolku,jasle, opatrovateľku.

lal
5. jan 2018

@evittam to je mi uplne jasne. Kazdopadne dakujem, hoci ste ma moc nepochopili 🙂

katarinka289
5. jan 2018

@evittam to ale zalezi od vysky poplatku za zariadenie nie?

majusqa77
5. jan 2018

@katarinka289 prispevok je v rozpati od tvojich realnych nakladov po 280eur. ak budes platit 200 eur, dostanes 200

katarinka289
5. jan 2018

Lebo ti jej bolo povedane, ze do stane za april celych 280€...a tak to byt nemusi

majusqa77
5. jan 2018

@lal prispevok dostanes za mesiac april. ak budes mat v zmluve, ze platis za mesiac 280eur, dostanes 280 eur. co ti na tom pride hlupost? chces 213 eur rodicak a este aj 280 prispevok?

evittam
5. jan 2018

@lal Co konkrétne sme nepochopili?? Ze chces od štátu cely RP vo vyske 214Eur s nieco a este aj prispevok 280Eur?! 😂😂😂 Ja som ta pochopila velmi dobre, ty nechceš pochopit,ze ani štát nie je tak sprosty aby ti to vyplatil.

lal
5. jan 2018

@evitta bola to otazka, nic viac. Platim dost vysoke dane tomuto statu, tak sa snad mozem informovat. Su aj horsie veci, ktore tento hlupy stat plati, vid napr matka doma a otec na materskej, ale pri tom v praci. Nejdem tu na rozdiel od inych s nicim vydzubavat, mja otazka bola jasna.

majusqa77
5. jan 2018

@lal no vies, keby to fungovalo tak ako pises, tak kazdy mesiac mam dieta par dni doma a berem aj aj 🙂)))

evittam
5. jan 2018

@lal Dostala si jasnu odpoveď. A nielen jednu a nielen raz.
Btw.ten otec aj matka tiež platili dane aj odvody ak maju na tu MD narok, to by si mala vedieť ked si taká zbehla. A znovu platit budu.

katarinka289
5. jan 2018

@lal No k tej materskej.Pozri si Mihálove reportáže. Materskú majú otcovia vyberať, lebo na nu maju narok, ci su alebo nie su s dietatom doma. Vela ludi o tom nevie a preto su potom ti,co to vyuziju,odsudzovani, ze okradaju stat.ale práve naopak.Tí, co to nevyuziju okradaju seba

evittam
5. jan 2018

@lal A nie ty vlastne nechces od tej istej inštitúcie za rovnaky mesiac dva príspevky na to iste dieta.....

lal
5. jan 2018

@evittam to viem velmi dobre a beriem. Len ked ten otec platil dane a pobera matersku, tak by mal pocas toho sediet doma a nie v praci, na toto som poukazovala. Dakujem, koncim 🙂

katarinka289
5. jan 2018

@lal preco by mal sediet doma. On si na tu matersku odviedol peniaze. Aj zena nemusi pocas materskej doma sediet

evittam
5. jan 2018

@katarinka289 No len nie kazdy otec ma podmienky na to sby to mohol vyuzit. To uz pan Mihal nenapise.
Btw.prepacte ale musim-uz mi je na grc z toho ako tu v poslednej dobe vsetky chvalia Mihala ako radi a pomaha-najskor po.ral co mohol a teraz ide rozdávat rady (koľkokrát zle) a este si to nechá aj zaplatiť. Tolko moj "vylev".😊😁😉

evittam
5. jan 2018

@lal A preco by mal? Aj matka moze poberat MD a aj pracovať, to už je v poriadku?

katarinka289
5. jan 2018

@evittam moj manzel je zivnostnik takze nebol problem.U zamestnanych staci urobit novu zmluvu a moze nadalej pracovt tam, kde bol

evittam
5. jan 2018

@katarinka289 Ja nepotrebujem tvoje vysvetlenia. Ja tomu rozumiem. Len nie kazdy zamestnavatel vyjde v ustrety s novou zmluvou, to som tym mala na mysli.😉

katarinka289
5. jan 2018

@evittam 😉

ukulela
19. jan 2018

@evittam ked nevyjde,m tak nevyjde. kolega ide na posledny pol rok na matersku domov - zena sa vracia do prace. detto susedov sef - k 2 a pol rocnemu domov a zena do prace. je fajn, ak mozu muzi zarabat dalej a zena - ak nema pracu, tak ostane doma. ale ja si cenim to, ze chlapi chcu prevziat na cas vacsiu zodpovednost za vychovu dietata a buduju si k nemu vztah. tak to berie aj moj kolega.
@lal moj zamestnavatel vyjde v ustrety aj zene na materskej, ktora robi (napr z domu, resp cez tyzden na par hodin v kancli). ja som robila popri rodicaku od roka. raz/dva krat do tyzdna, podla mojich moznosti, max mi vysli v ustrety. mala som sediet doma?

Strana
z2