Prechod z materskej na rodičovskú. Poradíte?

maria117
18. jan 2016

Ahojte, prosim vas, je potrebne ist najskor na UPSVR alebo do Socialnej poistovne? Nech nelietam hore dole. Papiere som si vytlacila a vypisala podla navodu na nete... http://www.dietaaja.sk/index.php/tehotenstvo-a-... Citam viacero clankov, vsade pisu, ze na UPSVR,ale mne to logicky vychadza, ze najskor potvrdit v Soc.poist. narok na materske, alebo sa mylim?
A musim tam ist osobne? Alebo moze ist manzel prip. sestra, ked jej dam OP? Dlho sme prenasali, prikrmy este len zaciname,plus idu zubky, tak je to s nou narocnejsie. Dakujem

8291
18. jan 2016

Fuuu tak ja si to uz vôbec nepamätam ale zamna to bol vybaviť manžel aj s mojim OP.z práce sa tam stavil a bolo.vobec som nemusela behať osobne.

mipet
19. jan 2016

Urcite musis ist ty...... Zo sociálny potrebuješ jeden papier kde bude napísane od kedy dokedy si bola na MD a s tym na úrad prace + tie papiere co uz máš stiahnuté+ rodný list (kópia). Na socialku potrebuješ poslat žiadosť o dôchodkové poistenie ale to vies vybaviť aj elektronicky.

evittam
19. jan 2016

@mipet Elektronicky, ale len v prípade ak máš prístup do elektronickej podateľne, čo väčšina fyzických osôb-myslím občanov nemá. 😉