Prečo mi neprišiel rodičovský príspevok a rodinné prídavky?
Dobrý deň je 15teho pol piatej večer a mňa ešte neprišiel rodičovský príspevok ani rodinné prídavky. Mam poštovú banku. Je niekto natom rovnako alebo kde mohla nastať chyba ?
@petamich áno, s týmto súhlasím 👌
Mozno aj tam robia pracovnicky ktore su chore alebo na OCR..tak pridu zajtra, netreba robit paniku
@snowflake07 máš pravdu v tom, že dieťa by malo prísť vtedy, keď sú rodičia naň pripravení a to aj po finančnej stránke. 3-4 mesiace rezervy mi tu prídu málo, ale lepšie ako nič. Aby žena dokázala uživiť seba aj dieťa, či deti aj keby sa nádejný otec zrazu rozhodol, že dieťa vlastne ani nechcel a odíde, navyše, bude robiť problémy s platením. Sú ale situácie, ktoré predvídať nemôžeš a potom by naše mudrovanie bolo na dve veci- muž ostane na ID a navyše dieťa sa narodí postihnuté, čiže žene ani brigáda nehrozí, lebo je plne zamestnaná chorým mužom aj starostlivosťou o dieťa. Poznám rodinu, kde sa narodil chlapček, po roku si rodičia začali všímať, že je "iný", kým mali výsledky vyšetrení, žena bola tehotná s druhým a obe deti majú rovnakú diagnózu. Otec to nezvládol a od rodiny odišiel, platiť platí, ale nie je to na vyskakovanie, takže rodičák je túžobne očakávaný.
Nie každá mamina, ktorá čaká na to, kedy jej cinkne SMS, že má rodičák na účte je mladá nezodpovedná žaba, ktorá v živote nerobila, nenašetrila si ani cent, narazila si somára a dúfala, že ho dieťa zmení. Niektoré ženy to majú sakra ťažké a pri súčasnom zdražovaní ani nehovorím.
Mne prišli včera mám Tatra banku
@petamich a co ze je to prispevok a ma len ciastocne pokryt naklady na dieta? myslis, ze vsetky zeny tu su top managerky , ktore sa dokazali financne pripravit na toto narocne obdobie? ci maju muzov podnikatelov, zarabajucich desatitice eur?
ved jasne, nemusia zostat tri roky doma s dietatom ale makat v praci, no ked si predstavis ozaj zenu samozivitelku, ktora robi niekde za pasom, a ma pokryvat vsetky naklady sama z min mzdy...tak sa necudujem, ze ta kazdy mesiac netrpezlivo caka na rodicovsky prispevok ako na spasu....a ver, ze prave takych je tu kvantum. a zase netvarme sa, ze nasi nezamestnani spoluobcania neziju prave z tychto davok - rodicovsky prispevok, rodinne pridavky, opatrovatelsky prispevok atd atd...samozrejme cest vynimkam
@elizabet173 no zase poznam pary, ktore deti odsuvali na neskor z xy dovodov- ze este nemaju dobru pracu, ze este nemaju byvanie, este nemaju dost penazi odlozenych, este neprecestovali cely svet...a teraz ona 41 , on 42 a dieta nikde a otazkou je, ci vobec nejake este bude, kedze sa on snazia uz cez 6 rokov... teraz maju vsetko co im v mladosti chybalo, akurat rodinu nie... :(
@alana1 pekne napisane👍
@snowflake07 predstav si ze sme mali, a nie 4 mesiace ale oveľa viac, no muž je živnostník, prišiel covid, aj keď si našiel aj druhú prácu ale mame hypo, leasing a mnoho ďalších výdavkov, tak prídu v živote aj takéto ťažké chvíle ze sa neviem dočkať tých 400 eur. Deti svoje peniaze majú na sporiacich účtoch, hadam nebudem odtiaľ vyťahovať na plienky.... a nebuď múdra, je veľa žien co takto žijú, z ruky do ust a deti majú všetko a sú šťastné, veľmi sa mi nepáčil tvoj príspevok...
Baby prišli včera okolo pol siedmej večer, ešte nikdy nepiplo tak neskoro.
Každý sme iný.Pre mňa narobiť si deti a čakať kedy pipnu peniaze je niečo nepredstaviteľné.Aj v čase kovidu bolo práce habadej.Kto chce robiť robotu si nájde.A veta "žijú z ruky do úst,ale majú všetko a sú šťastné "absolútne nedáva zmysel.
@snowflake07 dobre pani zazobana. Písala som ze si počas covid našiel druhu prácu ale aj tak nezarabal to ,čo predtým. Ja tiež čakám kedy mi pipnu peniaze a moje deti majú všetko. Ta veta vám nedáva zmysel? Deti majú lásku, majú čo na seba, majú čo do úst, majú hracky, chodia na výlet.. ved nemusia chodiť do Egypta dva krát do roka ... život nieje o peniazoch... nemusia mať všetko značkové a najnovšie hračky... a nemusia kupovať v obchode drahe jedlo, napríklad aj my si veľa zeleniny,ovocia a mäsa dochovame a dopestujeme doma... a máme svoje, bio, a nevyhadzujem zato v obchode majland.
@snowflake07 každý nezaraba tisíce eur, zato si nemajú robiť deti ?
Majú čo do úst ,lebo pipli peniaze podľa plánu.Keby došli o 3 dní neskôr ,tak evidentne by nemali.Ani ja nezarábam tisíce,ale robím tak,aby som nemusela čakať na pipnutie rodičaku.Clovek nemusí zarábať tisíce,ale áno ten kto v strese čaká peniaze rodicaku by deti do sveta robiť nemal.
@snowflake07 nie každá si môže dovolit nepozerať do peňaženky .....treba si uvedomiť že niektoré sú aj samoživiteľky

@mirkasmile nuz kazdy ma svoje priority - niekto ozelie zopar exotickych dovoleniek, peniaze si odlozi a potom na tej rodicovskej komfortne zije 🤷♀️ a niekto nie a ma seba a svoje luxusne potreby na prvom mieste a dieta nema - tak ci onak, kazdeho rozhodnutie 🙂