icon

Predčasné ukončenie rodičovskej a nástup do práce

erinka30
25. júl 2017

Dobry den viete mi niekto poradit, v septembri bude mat dcerka 2 roky a ja rozmyslam o nastupe do prace. Otazka znie ma zamestnavatel pravo ma odmietnut, resp neprijat na moju poziciu? Pozicia stale existuje.

sadika
•
25. júl 2017

ano, ma, kedze miesto tio drzi len pol roka. je vsak povinny ta zobrat spat ale moze na inu poziciu, bez zmeny platu

evittam
•
25. júl 2017

@sadika Ti si kde citala taku hlupost,ze zamestnavatel drzi miesto len pol roka?!
@erinka30 Je ti povinny poskytnúť to iste miesto alebo adekvatne-podobne s tym istym platom. Aj keby si bola na RD do 3rokov.😉

evittam
•
25. júl 2017

*To si .....

mirka17
•
25. júl 2017

@evittam sadika chcela asi povedať že pol roka, teda počas materskej jej musí držať jej pozíciu, nie pracovné miesto a to má pravdu, po prechode na rodičovskú už jej pracovnú pozíciu nemusí držať, môže jej navrhnúť iné adekvátne miesto, ale nemusí to byť už konkrétne jej miesto

sadika
•
25. júl 2017

@mirka17 presne to som chcela povedat. Dakujem

evittam
•
25. júl 2017

@mirka17 MD nie je pol roka ale 34tyzdnov, to len pre poriadok.😉 A ano napísala som to😉

majusqa77
•
25. júl 2017

s kazdou zmenou pracovnej zmluvy musi zamestnanec suhlasit. takze nie, ze sa vratis a supne ta kdekolvek. na svoje miesto, so svojim platom.. a to aj po rd

@evittam ;)

mirka17
•
25. júl 2017

@evittam dobrééé, tak 34 týždnov, 🙂

evittam
•
25. júl 2017

@majusqa77 Tak som to myslela ja.😉

aduliak
•
25. júl 2017

@evittam
@majusqa77 baby maju pravdu, ak tvoja pozicia nebola oficialne zrusena, MUSIA ti ponuknut tvoje povodne miesto aj povodny plat ako pred RD....