Predĺžená rodičovská a odporučenie nedať dieťa do kolektívu
Ahojte, chcem sa spýtať mám schválenú predĺženú materskú na jeden rok, keď som si prečítala rozhodnutie doktorky tak tam doktorka na konci odôvodnenia dopísala: Nedoporučujem dieťa zaradiť do kolektívneho zariadenia! - je to ešte aj podčiarknuté.
Pýtala som sa na to detskej doktorky, že čo to znamená a povedala mi nevie ešte to nepočula.
Máte s tým niekto skúsenosť? Teraz ako nemôže dieťa do škôlky?
Ja ho chcem dať len na pár hodín kvôli tomu má už cez tri a pomenej hovorí a škôlka by mu mala pomôcť.
Ďakujem za odpovede.
Presne tak...bud je dieťa spôsobilé navštevovať skolku alebo matka dostane predlženú RD, pretože zdr.stav návštevu skolky znemožňuje...aspoň mne to príde logické, inak je to zneužívanie systému, nie?
Predlzenu rodicovsku schvaluju na zaklade lekarskeho posudku dietata, ktore ma zjavne nejaky zdravotny problem, ktory mu neumoznuje pobyt v skolke. Alebo preco si ziadala o predlzenie rodicovskej? Ak ma dieta problem a uznali to aj lekari a uradnici, potom mas s nim byt doma, na to ti predlzili dovolenku.
@kristianko29 Neviem aké má dieťa problémy, či má napr. oslabenú imunitu, v takých prípadoch doktori neodporúčajú dať do školky, lebo dieťa bude aj tak stále choré. No poznám kopu žien, čo napriek tomu dali dieťa do školky, ale u nás aspon to musí schváliť pediater, či može dieťa do školky. Možno možeš skúsiť ho dať len na 4 hodiny a uvidíš, čo bude. Prinajhoršom ho možeš vždy odhlásiť, ak bude stále choré.

@kristianko29
pokiaľ máš predlženú materskú znamená to,že máš byť s ním doma..