Predĺžená rodičovská dovolenka. Môžem občasne pracovať a malú dať do škôlky?

deni032
14. jan 2009

Som na predlzenej RD zo zdrav. dovodov do 6.rokov dietata. Chcem sa spytat,ci neviete poradit ako je to v takomto pripade so skolkou,ci bi mala nemohla ist na par hodin mesacne medzi deti lebo do 6.rokov bez kolektivu jej asi neprospeje.A ci by som ja mohla pracovat tiez niekolko hodin aby nam ale zostal prispevok od statu?Plati na mna este stary zakon.Ma nejaka mamicka take skusenosti?Zijem sama.

mata2
14. jan 2009

Ahoj,bola som na predlzenej RD zo zdr.dovodov s Jakubom,do jeho 5r.Dieta do skolky chodit moze,a aj chodil,ale len na 4h denne.Ja som mala zivnost,pracovat mozes,a myslim ze ti zostane aj cely RP.Ale na to sa pre istotu spytaj na urade,lebo neviem ako je to teraz po novom.

deni032
autor
14. jan 2009

dakujem Mata za odpoved,bola by som vsak rada ak by sa mi ozvala nejaka maminka,ktora to ma teraz aktualne.Citala som totiz taku debatu maminiek,staru,kde hovorili o tom,ze do skolky moze ist len na adaptacny pobyt 1.mesiac,potom si to kazdy mesiac predlzuju po dohode s riaditelkou,vie niekto o tychto veciach?Dakujem

janazuza
14. jan 2009

Ahojte.Deni ja som na predlženej pre nepriaznivý zdrav . stav malého- malý môže chodiť do školky najviac 4 hod. denne.Mne povedali, že robiť nemôžem a potom že áno , ale neviem sa s toho tiež vysomáriť. Dala som otázku na http://poradne.rodinka.sk/viewtopic.php?t=4611 , ale nejak nie som s toho múdrejšia.
S istotou viem, že malý pri uznanom nepriaznivom stave do školky môže chodiť na 4 hod. denne.
Ale neviem, či môžem robiť na dohodu nap. práca doma( po večeroch, alebo v čase , ked malý spí) a v tom čase by sa staral manžel alebo babka a zároveň chodil doobeda do školky.

janazuza
14. jan 2009

Prosím ak niekto vie niečo bližšie v tejto otázke napíšte, Ako je to vlastne aj po novom. 😕

zuzickai1
14. jan 2009

Dobrý večer nevie niekto nahodou ako to je ked nastupim do prace počas materskej dovolenky a malu dam do skolky či budem poberať matersku alebo už nič.

bibka17
14. jan 2009

Prave dnes som bola na UPSVaR a v Soc.poistovni a povedali mi,ze ak som na predlzenej RD,dieta moze chodit do skolky denne max.na 4 hodiny. Ohladom prace som sa neinformovala,takze v tomto neviem poradit.

deni032
autor
15. jan 2009

Precitala som si tu odpoved na stranke co si uviedla,je to odpoved priamo z Upsvar a pochopila som to takto.Mozem dat dieta do skolky na 4 hod. a nebudem pracovat,privyrabat si tak prispevok dostavam.Alebo druhy variant;pracujem,dieta do skolky nedam a tiez mi zostane rodicovsky prispevok.Takze privyrabat si,mat ho 4hod v skolke a dostavat rodicovsky prispevok nie je mozne.

janazuza
19. jan 2009

Ahojte. Dnes mi prišlo rozhodnuti o predlžiní Rd. Mám schválený do r. 2010. 😕
A L E:
Zdravotný stav dieťaťa vyžaduje osobitnú starostlivosť, ktorá spočíva v o zvýšenej starostlivosti zo strany rodičov, časté kontroly v odb. ambulanciach.
A teraz posledná veta:
Nie je vhodné umiestniť dieťa v kolektívnom zariadení.
som s toho doslova vykolajená, takže do školky nemôže ísť( no neviem ako mu to vysvetlím) 😢 ☹ 😢 😢

janazuza
21. jan 2009

ahojte, tak dnes som pobehala po úradoch- malý môže ísť do školky na 4 hodiny( maximum) 😀 , ale ja sa nesmiem zamestnať- ANI NA DOHODU!!!!proste žiadna zárobková činnosť a to platí aj podla starého aj podla nového zákona.( Mne sa všetko tak vidí, že záleží na tom, kto tam práve sedí a nie na zákonoch) 😖 😒

mata2
22. jan 2009

janazuza,a co je malemu,ked si si predlzila RD?
lebo ak je to napr.z dôvodu znizenej imunity,vtedy sa zvykne v rozhodnuti pisat,ze nie je vhodne umiestnit dieta v kolektivnom zariadeni,totiz deti v kolektivnych zariadeniach byvaju castejsie chore,a ak ma dieta navyse slabu imunitu,tak by bolo non-stop chore.
Ale to neni zakon,to je iba doporucenie.Kludne ho na 4h do skolky mozes dat,je to len na tebe.

mata2
22. jan 2009

a to s tou pracou,to nechapem.u nas na urade s tym nikto nemal najmensi problem. 🙄

janazuza
22. jan 2009

Ahoj Mata. Malý býva často chorý, má zníženú imunitu. No asi to preto napísali. Sama doktorka mi povedale, že on do kolektívu má chodiť. a ked píšem, že je často chorý tak to nemyslím raz za 3 mesiace , ale 2x do mesiaca. V školke je tak navic( čo bolo)10 dní a to bol rekord.Aj teraz po prázninách nenastúpil soplil. Začal chodiť minulý týždeň a dnes zasa soplí ☹ 😢 . Dúfam, že je to "len"alergia a nie niečo horšie.
S tou prácou, je to tak, že mi viacerý potvrdilu, že sa newsmiem zamestnať, bolo to tak aj po starom ☹