icon

Predĺžená rodičovská dovolenka - odvolanie

kajusa83
8. apr 2013

Ahojte
Dnes mi prisiel ze mi odnimaju predlzeny rodicovsky prispevok.
Chcem podat odvolanie.
Prosim Vas tie co ste to absolvovali ako to cele prosim prebieha?
Do kolkych dni su povinny sa mi ozvat ked podam odvolanie?Budu znova ziadat nejake lekarske spravy alebo len budu posudzovat s tych co tam uz maju?
Dakujem

Strana
z4
letasi
23. jan 2015

ahojte baby prosim vas co ste si podavali odvolanie mohli by ste mi poradit ako to napisat???

michaela025
26. jan 2015

Kedy vám prislo rozhodnutie podavala som 16.122014 dnes je už 26.1.2015 a stele bic nechodi už dva týždne viem že nám nepredlzili a koli ešte nejakým vysetreniam by som si podala odvolanie len neviem kedy dojde či aj niečo vlastne príde😞

michaela025
26. jan 2015

@anicka26 ahoj po dlhej dobe vám píše ako ste dopadla s predlzenou nam podobný problém tiež nam zamietli opatovnu žiadosť neviem ci sa mam odvolať alebo mam podať na novo ziadost

anicka26
26. jan 2015

@michaela025 ahoj.Ja som si podávala odvolabie,zamietli aj to.Potom sa to poslalo do Ba,tam to zamietli taktiez.Nakoniec som sla osobne za posudkovym lekarom,kde som mu vysvetlila,ake problemy mame...Nakoniec to schvalil ako problem s prijmom potravy...Ale bolo to o drzku.Nechapem ako je zakon nastaveny,ze deti s omnoho mensimi diagnozami to dostanu a tie co to potrebuju musia bojovat s uradmi.A su radi ak sa niecoho domozu :/

michaela025
27. jan 2015

@anicka26 tak son rada ze si to dobohovala ja sa Len chystam ties so Muslim ze mi zas opatovnu neschvalia ma cost diagnoz keby son sa dostala za dr.lenze u has ani tel.cislo nanho nedaju

anicka26
27. jan 2015

Netreba sa dat,posudkovy sidli rovno na urade,,,treba hladat podla dveri a klopat.Ak nie,je druha moznost.Pri odvolani napisat,ze pri posudzovani ziadosti chces byt pritomna.Mas na to pravo a tam mozes argumentovat

michaela025
28. jan 2015

@anicka26 dakujem SI zlata vies co je aj divne podavali sme SI 16.12 ziadost a odpoved nikde

michaela025
2. feb 2015

@anicka26 mam k tebe este prosbu dr.nam poradila na novo napisat ziadost rozhodnutie mi uz prislo mozem to hned podat alebo pockat na tych 15 dni pokial prejde pravoplatnost rozhodnutia dakujem

anicka26
2. feb 2015

@michaela025 ale to sa treba idvolat najprv.Oni to pisielaju do ba na znovuposudenie.Dolozis tam len nove lekarske zavery.Novu ziadost je zbytocne pisat,ked to nebolo este v ba.Ved najlepsie ti povedia tety na urade

michaela025
2. feb 2015

@anicka26 vies co aj som sa chcela odvolat len to dlho trva budem mat nove vysetrenia s gastra krv mozno zas novu diagnozu a sesternica sa odvolavala do ba ta to tiez zamietla teraz january na novo davala ziadost a schvalili jej to nechapem ze najprv zamietli a potom schvalili jej chlapec ma tu istu diagnozu a nam nedali uz si myslim ze to robia ako sa im asi chce prislo mi rozhodnutie a uplne som bola v soku co tam popisal dr. klamstva ze mala nemala antibiotika a to len od alergologicky tam popisal

anicka26
2. feb 2015

@michaela025 vies,ono zalezi aj od posudkoveho...niektorym staci,len,ze dieta ma slabu imunitu a schvali,no a niekto moze mat k tomu x diagnoz,a napise,ze dieta je zdrave...Ja ked som citala nas posudok som sa nestacila cudovat.Co sa tyka novej ziadosti,mozes ju dat,ale az po uplynuti tej lehoty.A cim viac sprav,zajst rovno za posudkovym a argumentovat...Ale tak oni maju na ti tabulky.Pokial dg.nieje v tabulke,smola!!!Smutne je,ze viem o pripade kde dieta malo nador na mozgu a neschvalili...takze tolka spravodlivost na sr

monika74
26. júl 2015

žienky davnejšie sa tu riešila diagnoza F 93 separačná uzkost tie čo ste nami v posudku schvalili vam predlžený RP

aaalena86
24. okt 2015

ahojte.CHcem sa opýtať,ak by my niekto vedel povedať.Prišiel mi domov posudok o dlhodobo nepriaznivom zdr.stave. a ten znie:Dieťa nemá dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav vyžadujúci osobitnú .Je možné ak mi prišiel tento posudok ,aby mi schválili predlžený platený rod..príspevok?Alebo ho už automaticky zamietnu?A môžem podať potom odvolanie?ďakujem za odpovede.

loginexistuje
24. okt 2015

@aaalena86 to znamena ze ti ho neschvalili .. lebo dieta nema dlhdobo nepriaznivy zdravotny stav. Pri odvolani je dolezite co tam mas uvedene ci sa mozes odvolat a dokedy

aaalena86
24. okt 2015

@loginexistuje mne ešte neprišlo rozhodnutie,zatiaľ mi len poslali posudok.Ešte musím čakať na rozhodnutie,len som chcela vedieť,či je možné žeby mi ho schválili aj keď prišiel od posudkového taký posudok.

loginexistuje
24. okt 2015

nie rozhodnutie sa vydava na zaklade posudku a odporucania posudkoveho lekara

aaalena86
24. okt 2015

@loginexistuje
Ďakujem,len dúfam,že mi dajú aspoň možnosť odvolať sa.Jednému nechápem x detí s tou istou diagnózou a všetkým schválili a nám nie.☹

baklik
26. sep 2016

@anicka26 ahoj, ked nam zamietli RP zo zdrav, dovodov a odvolala som sa, bude o tom teraz rozhodovat kraj alebo kto? pani na urade mi totiz nevedela presne povedat, len to, ze oni uz nie, lebo ved oni uz rozhodli, ze sa to bude posielat bud na kraj alebo do BA, ze ona nevie, prosim pekne... len aby mi to nevratili, kedze adresata v hlavicke som uviedla UPSVAR podla miesta bydliska, teda ten, ktory to zamietol

kaatkaa01
1. dec 2016

@ajsina Tak to si len asi pani doktorka myslí, malá je silná potravinová alergička k tomu má časté laringitídy už máme niečo aj s dýchaním nábeh na astmu ale u detí sa to ťažko zisťuje, dvakrát som podávala žiadosť a stále mi to zamietli a v škôlke mi nevydrží dlhšie ako týždeň, tak som na neplatenej rodičovskej a musela som odísť z práce lebo nikto nepotrebuje zamestnankyňu iba na týždeň

veronikazuko
2. dec 2016

@baklik ahoj uz ti nieco prislo? Lebo ja som podala odvolanie o mesiac po tebe..preto sa pytam 🙂

baklik
3. dec 2016

@veronikazuko ano,napriek astme,alergii a znizenej imunite neuznavaju...

baklik
3. dec 2016

@veronikazuko staci si tu na MK precitat par prispevkov a zistis,ze v BA neuznaju nic,ak ti u vas neuznali,taky pripad ani nepoznam,takze som s tym viac-menej ratala...

veronikazuko
3. dec 2016

@baklik my mame syna postihnuteho ma detsky autizmus

veronikazuko
3. dec 2016

Po kolkych mesiacoch sa ti ozvali?

baklik
3. dec 2016

@veronikazuko po vyse mesiaci

Strana
z4