icon

Predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov

natalinka80
3. okt 2012

Ahojte dievcata.Mozte mi niektora povedat ako to je pri predlzenej mat.dovolenke?Ja som podala ziadost a malu mi vzali do skolky,zatial len na adaptacny pobyt,ale ucitelka mi povedala,ze sa musim do decembra zamestnat,lebo su mamicky ktore musia nastupit do prace a tie deticky uprednostnuju a ze ta predlzena mi nebude platit,lebo mala je v statnej skolke a nie v sukromnej.Ja sa urcite zamestnam,len neviem ci ma vezmu na TPP,kedze malu budem musiet vodit aj vyberat sama a vikendy musim mat volne,lebo mi snou nema kto byt.Takze to bude asi brigada alebo na dohodu.Viete mi teda povedat ci budem mat tu matersku alebo nie?Za radu a odpoved vopred velmi pekne dakujem!

obcansr
20. apr 2013

@matkaasebko to je na tebe kedy to podáš ja som dávala až ked mal malý 4 roky takže to je na tebe

matkaasebko
21. apr 2013

@obcansr no tak to hadam podam aj hned v atredu zajtra ideme pre papier k psycho v utorok nam vypise logo pak asik trba este k detskej a som zvedava c schvalia dufam ze ano lebo si neviem predstavit ho davat do skolky s jeho strachom...

martinka1981
3. jún 2013

@rebel77ka ahoj. Prosim od akych dr ste mali papiere ? Od detskej a koznej? Moja mala ma tiez atop.exem a zvazujem predkz.rodic. vdaka

rebel77ka
3. jún 2013

@martinka1981 ahoj, ja som mala lekársku správu od kožnej, kde mal malý napísané že sa od narodenia lieči na atopický ekzém, že používame kortikoidné maste, oleje do kúpeľa a premasťujúce krémy a napísala, že neodporúča škôlku, inak by mi to neschválili. No a mali sme aj papier od detskej neurologičky, lebo malý má potvrdenú hyperaktivitu , ale podstatný bol papier od kožnej a diagnóza atopický ekzém patrí do skupiny chorôb, ktoré sú zaradené do zoznamu. Ak by si chcela viac informácií aj ohľadom podrobnejšieho popisu, čo nám napísala kožná, napíš mi na rebel77ka@azet.sk

rebel77ka
3. jún 2013

@martinka1981 a zabudla som, na úrade práce dostaneš také tlačivo, to dáš vypísať detskej lekárke a priložíš správy a nálezy od kožnej

martinka1981
3. jún 2013

@rebel77ka dakujem pekne za info. Zatial predbezne zistujem co a ako. Mala ma 3r az v novembri. Krasne dakujem za info. Dufam ze sa s koznou dohodnem 😉

rebel77ka
4. jún 2013

@martinka1981 Keď chodíš pravidelne na kontroly tak si myslím, že kožná nebude mať žiadny problém s vypísaním papierov 🙂 a začni vybavovať už v októbri, lebo chvíľku trvá kým dáš dokopy všetky papiere a kým zasadne komisia, držím palce nech Ti to dopadne dobre

martinka1981
4. jún 2013

@rebel77ka no praveze u koznej sme neboli asi rok . Ja nevidim zmysel v tom ze nam napisu kort.maste ktore pomozu len na chvilu. Nevravkm ze som ju nepouzila ked bolo velmi zle. Ale aby som ju tym natierala stale to nie. Takze preto neviem ci bude ochotna... ale uvidim. Pojdem vybavit skor a ak bude neprijemna skusim inu. Co uz...

rebel77ka
5. jún 2013

Nevadí, skúsiť treba a uvidíš, jej to nestojí nič, aby vypísala papiere a napísala diagnózu..ja som skúšala malému tiež všeličo, ale veľakrát sa dostal do takého stavu, že tú kortikoidnú masť som dať musela, lebo to mal strašne škaredé a strašne sa škriabal..skúšali sme aj tú liečbu nehormonálnou masťou, na telo mu to pomohlo ale na tvár nie..tak skúšame čo sa dá, tento rok sa mu to strašne zhoršilo, tak plánujeme vyskúšať v lete more

babulka123
8. jún 2013

Ahojte, baby ako je to ked mam predlzenu matersku zo zdr. Dovodov, pracujem, a mala chytila ovcie kiahne. Drahy s nou ostava na ocr lebo ja som skusobnej dobe. Bude mu vyplatena ocr alebo nie? Dakujem za info

zlatusik28
10. jún 2013

Ahojte, chcem sa spýtať, či náhodou niektorá neviete, ako to je, keď mi po 3.roku predlžia RD pre nepriaznivý stav dieťaťa, treba to ísť niekde nahlásiť? Myslím na zdravotnú alebo sociálnu poisťovňu. Na nete je toho dosť, ale nič konkrétne a hlavne aktuálne som nenašla.... ďakujem

bluvatko
11. jún 2013

@zlatusik28 ja som bola len v praci nahlasit

stastna
14. jún 2013

Ahojtje, chcem sa opýtať, keď som poberala rodičovský príspevok rok, od 1. mája 2012, dostanem príspevok ešte aj za máj 2013 či už len za apríl 2012? Ďakujem za odpoveď

stastna
14. jún 2013

za apríl 2013 som mala na mysli, pardon 🙂

bluvatko
17. jún 2013

chcem sa spytat tych co si opätovne predlzovali rodicovsku dovolenku po nejakom case kedy mam ist odniest spravy ked nam napisane v rozhodnutí,ze kontrola 31.augusta?dakujem

ivanka1980
8. júl 2013

Tak, cerstve info, dnes mi prislo postou ze mi schvalili bez problemov predlzenu RD na maleho, a ze termin opätovneho posudenia zdravotneho stavu nie je stanoveny. Tak neviem ci mi ho o rok este stanovia alebo vobec nie, neriesim....hlavne ze to mam schvalene. Len este neviem ako to poriesit so skolkou, prijali ho, niekde pisu ze na 4h moze niekde na 8h ze moze chodit. No nic pojdem na urad aj tak poziadat si o rodicak, tak sa popytam ci mozem popri tom aj pracovat, nakolko som zamestnana v statnej sprave. Ale asi by to nemalo zmysel, maly bude isto chorlavy pocas skolky ako ho poznam. 😒

adri2211
11. júl 2013

@rebel77ka ahoj, dnes mi prislo vyrozumenie zo socialky a neuznali mi predlzeny rodicak. mala ma atopicky ekzem a potr. alergiu. lenze som nemala dopisane, ze lekarka odporuca dom. starostlivost. chystam sa podat odvolanie, alebo rovno novu ziadost. mam nove spravy od lekarky, kde mam uz dopisane odporucanie na domacu starostlivost. myslis, ze mi ju uznaju ?

adri2211
11. júl 2013

Baby dnes mi doslo, ze predlzenu rod. mi neuznavaju. Chystam sa podat odvolanie. Je tu niekto, komu po odvolani uznali ??? a mam podat odvolanie alebo rovno novu ziadost ? dakujem

rebel77ka
11. júl 2013

Ahoj, áno odvolaj sa a prilož tam aj tú novú správu, kde máš napísané, že má odporúčanú domácu starostlivosť a nedoporučuje škôlku..my sme to mali napísané a malý ma tak isto atopický ekzém od narodenia a uznali nám to hneď na prvý krát

nikolca
25. júl 2013

@bluvatko ahoj my sme mali stanovenu kontrolu na jul,z uradu prace mi sami poslali tlačiva kde bolo napisane že im to mam predložiť do 8 jula ja som im to zaniesla tušim 2 jula a už pomaly koniec jula a zatial mi nič neprišlo tak neviem či nam predlžili alebo nie

bluvatko
25. júl 2013

@nikolca ja som bola ten tyzden odniest a mi povedala uradnicka,ze do troch tyzdnov mi pride rozhodnutie tak som zvedava,len som nevedela ze lekarke sa davaju opät vypisovat tlaciva.

bluvatko
23. aug 2013

@nikolca ahoj,tak vam predlzili nakoniec ten rodicovsky ci nie?ja som dnes volala na UP a mi povedala uradnicka,ze nam schvalili do januara 2014 tak mozem o tri mesiace vybavovat znovu 😖

nikolca
23. aug 2013

@bluvatko ahoj,ano nam predlžili do 6rokov,no som ani neverila 😀 v rozhodnuti mame uvedene,kontrola nepotrebna 🙂 😉 a vam to prečo schvalili len tak na kratko?myslela som že minimalne na pol roka schvaluju

bluvatko
23. aug 2013

@nikolca to neviem preco tak kratko ja som tiez bola prekvapena z toho uvidime teraz uz mame v sprave napisane,ze nemôze ist do kolektivu do 5 rokov tak som zvedava o styri mesiace 🤐 ale super,ze vam to schvalili do sest rokov 🙂

nikolca
23. aug 2013

@bluvatko no my mame v sprave že do škôlky môžeme ale obmedzene

dara123456
30. aug 2013

Ahojte ja mam tiež taky problem že som vybavila predlženy rodickovsky prispevok koli nepriaznivemu stavu ale teraz som si nasla pracu tak neviem ci može ist maly do skolky stacilo by aj na 4 hod. Poradite mi?? 🙂

mata128
30. aug 2013

@dara123456 na 4 hodi
ny moze...chcem sa nieco spytat,mozem ip?

dara123456
30. aug 2013

@mata128 ano možeš

janickacrazy
30. aug 2013

Ahojte, idem si vybavovať predlženú rodičovskú kvoli nepriaznivému zdravotnému stavu malého. Chcem sa opýtať ako je to s tou školkou? Niekde píšu, že može chodit na 4 hodiny a niekde, že na celý den, už som z toho jelen. A možem popri poberaní toho rodičáku aj pracovať? Našla som na nete dosť protichodné informácie, tak sa pýtam mamičiek, čo už to majú vybavené ako to je ozaj. Díky.

martinka1981
7. sep 2013

@adri2211 ahoj. Tak ako je to u vas?? Odvolala si sa a predlžili vam RD?? Ja sa chystam vybavovať už 😒 no tešim sa na to desne 😝

A viete niekto ako je to so školkou či teda možu chodiť deti či nie ??