Predĺženie rodičovskeho príspevku kvôli chorobnosti
Ahojte dievčatá, veľmi by som bola vďačná za každú radu, nakoľko nemám čas veľmi chodiť na nett, ani po úradoch a nikto z mojich známych mi nevie poradiť. Môj problém spočíva v tom, že moje detičky 5 ročný syn a 2,5 ročný syn sú veľmi často chorí. Momentálne ešte poberám rodičovský príspevok na menšieho syna a som doma, takže mi nerobí problém postarať sa o deti v chorobe. 5 ročný syn je alergik na roztoče, prach a má laktozovú intoleranciu, kvôli ktorej sme boli aj hospitalizovaný a sme na prísnej diete, má to už od narodenia, ale teraz sa to veľmi zhoršilo, nakoľko už chodí do škôlky a so stravou nám nevychádzajú niako v ústrety, takže najprv konzumoval všetku stravu v škôlke okrem mlieka a jogurtov, no teraz mu nosím raňajky a pred obedom ho musím priniesť zo škôlky domov. Menší syn má alergiu na prach , roztoče, vajcia. Obe deti sú veľmi často choré, skôr by som povedala takmer celý rok, navštevujeme aj imunologa. No aby som prešla k môjmu problému, v marci nasledujúceho roku mi končí rodičovský príspevok a rada by som ho aj predlžila, nakoľko sú chalani dosť zle na tom zdravotne sú veľmi oslabený. No počula som, že ak sa aj materská predlži úrady len platia za mňa odvody ale peniaze už na ruku ako rodičovský príspevok nedostanem. Prípadne ako to je ak by som nastúpila pracovať na 4 hodiny a popritom brala aj predlžený rodičovský. Je to vôbec možné popritom pracovať? Bohužiaľ bez príjmu nemôžeme ostať , nakoľko máme úver na dom. Ako to presne je, koľko sa môže pracovať pri tom a ako to je s peniazmi? Mám vôbec nárok ak sú deti alergici? Môžu potom navštevovať deti škôlku na celý deň? alebo len na pol dňa?
@suzibandit ahoj volala si tam?
@cindyy ahoj, nakoniec som tam volala až dnes a zevraj nám schválili na 1.rok, ale veriť tomu budem až keď budem mat papier v ruke, ale tak snáď podľa môjho a synovho rod. čísla by sa hádam nemala pomýliť a v práci som to tak vyriešila, že si vezmem OČR na syna pokial mi príde rozhodnutie a čo vy? Volala si tam ?
@smesmesmejko to by ma zaujimalo ktora pravovnicka by toto povedala ze ciganom to maju schvalovat schavlne sa jej nato opytam prosim si kontakt...ze vam hamba neni....kazdi kraj kazda dr posudzuje podla seba nevidi ci to dieta je biele cierne oranzove tak neklamte laskavo!!!toto ma dostlao do vyvrtky!!!
@bubulacikkk sa laskavo ukludnite a porozmyslajte nad tym,co pisete!!!
@smesmesmejko s tymi rasistickymi kecami chod niekam - ze sa fakt nehambis ... si poprecitavaj v tychto temach kolko bielych asocialov mame na Slovensku ktori zneuziju kazdu zakonnu presmycku ktora existuje, prachy na ktore nemaju pravo poberu... omnoho viac ako ciganov...
a necuduj sa ze sa neschvaluju predlzene ked si ich ziada 80% bielych matiek chystajucich sa do prace a decko vopchaju na 8 hodin do skolky... lebo ved nato maju pravo... posudky povybavovane, ved dieta sem tam je chore tak preco nie☹ takze ten tvoj cigan je to posledne cim by som sa ohanala - pozri radsej po kamoskach... mozno aj v tejto teme
@smesmesmejko cakam na meno tej pracovnicky... ja s amam ukludnit?moj syn mal predlzenu matersku nador na hlave a tiez to nepreslo aj za odvolanie no nenapadlo by ma premyslat ci ciganovi by yo preslo...!!
@bubulacikkk to je jedna vec ze nad tym ani nepremyslas... druha ze si pozri diagnozy v tejto teme - normalne do placu mi je z toho☹ normalne deti, chore ako kazde ine v danom veku, mamy na plny uvazok v praci... ale peniaze pytat budu☹ a este nadavat ak len na rok dostanu... a potom deti ako je tvoje s realne vaznou diagnozou -( ved to sa ani porovnavat neda☹
@dai presne !!mali by si uvedomit ze stale chore dieta ma kazda druha mama a nieje choroba ako chrooba a jasne stou skolkou ked mam chore dieta nema co robit v skolke ja som musela odist zprace a polroka som cakala bez penazi na vyjadrenie ale uz ked niekto pise o dietati a neh je aj zlty nielen cigan ze vyuziva svoju chorobu je sila ..nikto to nedostane podla mna len tak schvalene ale mne napise ze sa mam ukludnit pockam ci posle meno pracovnicky sa jej pojdem spyat kto jej nariadil nadrziavat ciganom ...blbost na entuuuu.nieje cigan ako cigan ale pchat to uz sem je des!!!
@bubulacikkk tak cigan je slovenska vyhovorka a odpoved na vsetko☹
@dai ved to☹
@suzibandit ale určite áno. Tak to bude. No super aspoň na rok😉.no a ja stále nič vraj je to ešte u posunkového. V stredu si mam zavolať. Tak hádam to príde už. Strašne im to trvá.
Ja ked citam tie diagnozy... Ale necitala,som celu diskusiu, ale fakt, ze sa niektore matky nehambia... Na co vam to je ked je aj tak dieta cely den v skolke... A ze intolerancia na mlueko a alwrgia? Ved to bude mat cely zivot a normalbe s tym bude zit... A tahat sem farbu pleti... No fuj slovenske zastarale fuj
@cindyy bolo mi povedané, že sa schvaľuje max. na rok a že po roku si mám prichystať nové lekárske správy na opätovne posúdenie a že zavážili hlavne správy z imunologie, alergológie a kardiológie
@suzibandit imunológ a alergolog je ten istý dr. Ci ty máš dvoch?ja som zvedavá na nás. A tak aspon rok možno sa dieťatku polepši počas neho😉
@cindyy správy som mala od dvoch, ale počas roka sme prešli k druhej dr. a ona je aj aj, chodíme do srobarovho ústavu do Smokovca
@suzibandit ahoj tak mame schválené do 6r .už som trpla ci to stihnú. Ešte len dnes to im prišlo.
@cindyy tak super a hneď dali do 6.r? Mne tvrdili, že sa najviac na 1.r schvaľuje a že nech nezabudnem, si potom roku opäť priniesť papiere až mi to opäť o rok predĺžia..už ti prišlo aj rozhodnutie domom? Mne stále nič, dnes som aj bola na upsvar a že mám čakať a potom si prísť vypísať papiere na vyplácanie rodičovského.
@suzibandit ja siam prísť v piatok po to aby som mohla aj do práce poslať kópiu. A ty si na tej OCR? Áno do 6r
K tým cigáňom musím povedať len toľko,že som sa náhodne stretla s jednou pani doktorkou z Nových Zámkov a tá mi povedala,že u nich si to dokáže vybaviť každý cigáň.nam to nedali aj keď ma malá histaminovu intoleranciu a itp.
@cindyy nie neni som, pani na úrade mi tvrdila, že sa mi neprerušil rodicak, ( skončil 7.10 a od 8.10. pokračuje predĺžený) ale stále čakám na ten papier a stále mi nič nechodí ... v práci som nahlásila, že pokračujem na predlzenom a iba mám potom priniesť kópiu
@suzibandit a tie papiere na vyplatenie rodicaku máš kedy prísť vypísať?
@cindyy zevraj dostanem poštou výzvu, až prídem, predpokladám, že spolu s rozhodnutím
@suzibandit aha tak mne to asi v piatok da aj vypísať. Každopádne som rada ze to už je.
@cindyy určite áno, som rada, že ti to schválili, držte sa aj s malým ❤️
@suzibandit ďakujem si zlata tiež sa drzkajte😘
@suzibandit ak ti RP pokracuje novu Ziadost o Rp netreba.
@yvkay toto mi povedali keď som podávala žiadosť ( podávala som v okresnom meste) a v meste pod ktoré spadam mi kázali prísť vypísať žiadosť o vyplácanie a aj tlačivo ktoré sa vypisuje keď má dieťa 3.r
@suzibandit ved uvidus ked tam pojdes,to tlacivo ked ma dieta 3roky asi vypisuje kazda mamicka,aj ked som niekde citala ze pri predlzenom RP zo zdrav.dovodov netreba,ja mam schvalenu od 4r.dcerky tak som to bola zaniest.

@petrahankova ubohy nas system 😕 nasa mala mavala afektivne respiracne zachvaty,"vypinala" aj na 2,5min.,ucitelky v skolke ju vobec nechceli,zacala sa aj pocuravat,chora bola v jednom kuse.... ich to nezaujima,vsak bieli chlapi robia,tak nech sa staraju 😭