Predĺženie rodičovskeho príspevku kvôli chorobnosti
Ahojte dievčatá, veľmi by som bola vďačná za každú radu, nakoľko nemám čas veľmi chodiť na nett, ani po úradoch a nikto z mojich známych mi nevie poradiť. Môj problém spočíva v tom, že moje detičky 5 ročný syn a 2,5 ročný syn sú veľmi často chorí. Momentálne ešte poberám rodičovský príspevok na menšieho syna a som doma, takže mi nerobí problém postarať sa o deti v chorobe. 5 ročný syn je alergik na roztoče, prach a má laktozovú intoleranciu, kvôli ktorej sme boli aj hospitalizovaný a sme na prísnej diete, má to už od narodenia, ale teraz sa to veľmi zhoršilo, nakoľko už chodí do škôlky a so stravou nám nevychádzajú niako v ústrety, takže najprv konzumoval všetku stravu v škôlke okrem mlieka a jogurtov, no teraz mu nosím raňajky a pred obedom ho musím priniesť zo škôlky domov. Menší syn má alergiu na prach , roztoče, vajcia. Obe deti sú veľmi často choré, skôr by som povedala takmer celý rok, navštevujeme aj imunologa. No aby som prešla k môjmu problému, v marci nasledujúceho roku mi končí rodičovský príspevok a rada by som ho aj predlžila, nakoľko sú chalani dosť zle na tom zdravotne sú veľmi oslabený. No počula som, že ak sa aj materská predlži úrady len platia za mňa odvody ale peniaze už na ruku ako rodičovský príspevok nedostanem. Prípadne ako to je ak by som nastúpila pracovať na 4 hodiny a popritom brala aj predlžený rodičovský. Je to vôbec možné popritom pracovať? Bohužiaľ bez príjmu nemôžeme ostať , nakoľko máme úver na dom. Ako to presne je, koľko sa môže pracovať pri tom a ako to je s peniazmi? Mám vôbec nárok ak sú deti alergici? Môžu potom navštevovať deti škôlku na celý deň? alebo len na pol dňa?
@yvkay ďakujem pozriem to
@suzibandit ahoj tak mam už vyroz umenie. Tiež mám len na rok potom znovu kontrola.a netreba nič vypisovať pokiaľ plynule prechádzas.akurát len na zdravotnú to oznámiť.
@cindyy ahoj, ja ešte stále nemám v ruke žiaden papier ...už som z toho nervózna 😂 vidíš a o tej zdravotnej som nevedela a to ešte muž pracuje v zahraničí, čiže mám EU poisťovňu, musím to odvolať.
Takze tiež ti to dali na rok...tiež mám priniesť po roku správy, aby mi to predĺžili, čiže opäť stresy a čakanie ☹️
@suzibandit stačia iba správy či znovu kompleť žiadosť?
@suzibandit
Ja som bola si preto osobne tak preto to mam skôr. Inak by som tiez ešte čakala.
@cindyy ja som to podávala v okresnom meste, pretože u nás mi to odmietli vziať, že maly je podľa nich zdravý 😂😂😂 a ešte to k nám do mesta neprišlo, bola som sa tento týždeň pýtať, snáď ten další
@suzibandit a to môžu odmietnuť? Teraz im to tam ukážte ze ako je to možné že vám schvalili😂.ja už neviem podľa čoho to už schvaľujú všade inak
@cindyy neviem či môžu, ale na tej pobočke sa p.uradnicky chovajú, akoby mi oni platili ten rodicak 😂😂tiež som sa s tým nikdy nestretla, aby bol niekto tak arogantný. Sme tu presťahovaní cca 3.r, v predchádzajúcom meste som problém nikdy nemala, ale na druhej strane ich aj trochu chápem, keďže denne sa im tam premelie kopa ľudí či už bielych, alebo tých potmavsich...
Ahojte. Zienky, kamoska ma predlzeny rodicovsky zo zdrav.dovodov so 4 rocnym. lenze pracuje. Pani co jej bola s malym kym bol chory ochorela a nevie k nemu prist. Moze si zobrat v praci OČR ked je zamestnana? Dakujeme za kazdu radu.
@jutka1509 staci mesiac pred dovrsenim 3r 🙂
Dievcata, ako je to so skolkou a pracou pri predlzenej RD? Idem ziadat a neviem teda, ci mozem aj pracovat na skrateny uvazok a ci je teda pravda, ze dieta moze byt v MŠ na 4 hod.
@zabulienka266 pri platenom mozes pracovat a dieta v skolke na cely den
@solinkarka dakujem, aj ked sa jedna o predlzenu rod.dovolenku z dovodu nepriazniveho zdr.stavu dietata? Tak som to vedela aj ja, ale uz ma zneistili.
@zabulienka266 no ved nepriaznivy zdravotny stav= platena....
Ahojte. Vedel by mi niekto prosim poradit? Mam 2 dcerky, starsia ma 4 roky a rodicovsky poberam na mladsiu, ktora bude mat 3 roky v aprili. Mohla by som po skonceni RP poziadat o predlzeny RP na tu starsiu, ked ma alergie a caste laringitidy?
@tina17 ano mozes len ci schvalia to je uz druha vec
@solinkarka dakujem za odpoved

@suzibandit tlacivo sa da stiahnut z netu,vypises si ho a zanesies.