Predĺženie rodičovskeho príspevku kvôli chorobnosti
Ahojte dievčatá, veľmi by som bola vďačná za každú radu, nakoľko nemám čas veľmi chodiť na nett, ani po úradoch a nikto z mojich známych mi nevie poradiť. Môj problém spočíva v tom, že moje detičky 5 ročný syn a 2,5 ročný syn sú veľmi často chorí. Momentálne ešte poberám rodičovský príspevok na menšieho syna a som doma, takže mi nerobí problém postarať sa o deti v chorobe. 5 ročný syn je alergik na roztoče, prach a má laktozovú intoleranciu, kvôli ktorej sme boli aj hospitalizovaný a sme na prísnej diete, má to už od narodenia, ale teraz sa to veľmi zhoršilo, nakoľko už chodí do škôlky a so stravou nám nevychádzajú niako v ústrety, takže najprv konzumoval všetku stravu v škôlke okrem mlieka a jogurtov, no teraz mu nosím raňajky a pred obedom ho musím priniesť zo škôlky domov. Menší syn má alergiu na prach , roztoče, vajcia. Obe deti sú veľmi často choré, skôr by som povedala takmer celý rok, navštevujeme aj imunologa. No aby som prešla k môjmu problému, v marci nasledujúceho roku mi končí rodičovský príspevok a rada by som ho aj predlžila, nakoľko sú chalani dosť zle na tom zdravotne sú veľmi oslabený. No počula som, že ak sa aj materská predlži úrady len platia za mňa odvody ale peniaze už na ruku ako rodičovský príspevok nedostanem. Prípadne ako to je ak by som nastúpila pracovať na 4 hodiny a popritom brala aj predlžený rodičovský. Je to vôbec možné popritom pracovať? Bohužiaľ bez príjmu nemôžeme ostať , nakoľko máme úver na dom. Ako to presne je, koľko sa môže pracovať pri tom a ako to je s peniazmi? Mám vôbec nárok ak sú deti alergici? Môžu potom navštevovať deti škôlku na celý deň? alebo len na pol dňa?
@sarkarusova uz si to mala mat davno podane..
@majusqa77 takže by som mala mať nárok ?? Idem zajtra ku lekárke tak si to pôjdem skúsiť podať ďakujem
@sarkarusova to ti povie iba osoba, co bude ziadost posudzovat
Dievčatá prosim ako je to vie dieťatko chodiť pri predĺženej platenej do škôlky na cely den?aj sa to hlasy na úrad?
Chcem sa opýtať. Podala som si žiadosť o predĺženie rodičovskej dovolenky z dôvodu chorobnosti. Malý ma astmu, berie sprej. Často máva aj obstrukčnu bronchitidu. Myslite ze mi to schvalia? Aké máte skúsenosti? Schválili vám tieto diagnózy?
@jeina13 známej neschválili cca mesiac a pol dozadu predĺžený rodicak s diagnózou rakovina konečníka u syna 🙁 takže fakt záleží na posudkovych dr. lebo napríklad ďalšia kamoska je s dcérou na predĺženom rodicaku len kvôli zníženej imunite (a dieťa navštevuje celodenne škôlku)...
@danusskaaa jezisi 😲 ...onkologicke ochorenie by mali automaticky schvalovat, ach ☹
@narayan tak onkologicke ochorenie neschvalia a taky ekzem hej, chore na hlavu v tomto state 😠
@narayan
@solinkarka no, tak vidíte ake je to na hlavu. Akurát teraz to riešia cez poisťovňu, lebo syn podstupuje chemo a čaká ho operácia. Predbežná dĺžka liečby (ak všetko pôjde ako ma) je určená na rok. Bude mať vyvod a rôzne iné lieky. Tak ja len dúfam, že to opätovne prejde lebo aj tých 200e pomôže pri týchto hnusobach chorobách.
@danusskaaa ach jaj, drzim im moc palce aj ja 😔 ....nam prislo rozhodnutie akurat dnes, uz sme mali predlzene o rok a teraz schvalili rovno do 6r a popravde necakala som to uz.. moj ma toho viac, ale jedno onkologicke ochorenie povazujem za 100x horsie nez tie nase dokopy 😔
Ako to, že neschvália rakovinu nechápem. To by mali automaticky.
Moj malý ma tie bronchitidy z infektu. Staci, ze prechladne začne kaslikovat, a hned mu to sadne na priedušky, chrči, ťažko sa mu dýcha. Raz sme s tym boli aj hospitalizovany. Vzdy nam to trva mesiac kym sa s toho dostane. A to vtedy nechodime ani von. Neviem si predstavit ho dat do skolky, ked mu to vzdy sadne na tie priedusky. Ako nechapem preco niektore diagnozy neschvalia.
Ahojte; prosím vás neviete ako to je keď chce matka požiadať o predĺženie rodičovského príspevku plateného ale už má dieťa staršie ako 3 roky a uznali by ho začnú ho vyplácať dňom podania žiadosti alebo ako dlho spätne? Ďakujem

Dobrý deň chcela som sa opýtať mali mal 15.2 3 roki a chcem si požiadať o predĺžení rodičovskú mali má spomalení vivoj má tri roki ale je na úrovni 2rocneho dieťaťa mám aj papier od lekárku tak neviem či požiadať