icon

Predĺženie rodičovskeho príspevku kvôli chorobnosti

kiara123
25. jún 2013

Ahojte dievčatá, veľmi by som bola vďačná za každú radu, nakoľko nemám čas veľmi chodiť na nett, ani po úradoch a nikto z mojich známych mi nevie poradiť. Môj problém spočíva v tom, že moje detičky 5 ročný syn a 2,5 ročný syn sú veľmi často chorí. Momentálne ešte poberám rodičovský príspevok na menšieho syna a som doma, takže mi nerobí problém postarať sa o deti v chorobe. 5 ročný syn je alergik na roztoče, prach a má laktozovú intoleranciu, kvôli ktorej sme boli aj hospitalizovaný a sme na prísnej diete, má to už od narodenia, ale teraz sa to veľmi zhoršilo, nakoľko už chodí do škôlky a so stravou nám nevychádzajú niako v ústrety, takže najprv konzumoval všetku stravu v škôlke okrem mlieka a jogurtov, no teraz mu nosím raňajky a pred obedom ho musím priniesť zo škôlky domov. Menší syn má alergiu na prach , roztoče, vajcia. Obe deti sú veľmi často choré, skôr by som povedala takmer celý rok, navštevujeme aj imunologa. No aby som prešla k môjmu problému, v marci nasledujúceho roku mi končí rodičovský príspevok a rada by som ho aj predlžila, nakoľko sú chalani dosť zle na tom zdravotne sú veľmi oslabený. No počula som, že ak sa aj materská predlži úrady len platia za mňa odvody ale peniaze už na ruku ako rodičovský príspevok nedostanem. Prípadne ako to je ak by som nastúpila pracovať na 4 hodiny a popritom brala aj predlžený rodičovský. Je to vôbec možné popritom pracovať? Bohužiaľ bez príjmu nemôžeme ostať , nakoľko máme úver na dom. Ako to presne je, koľko sa môže pracovať pri tom a ako to je s peniazmi? Mám vôbec nárok ak sú deti alergici? Môžu potom navštevovať deti škôlku na celý deň? alebo len na pol dňa?

mimikas
10. mar 2015

@skye58 jasne ze ano sk dieta neodporuci do kolektivu a napise normalne co mu je. Predlzia asi len ma rok ale aspon nieco

maznacik007
10. mar 2015

@skye58 a preco ho nevezmu do skolky? a plienkovany je nonstop? alebo iba na spanky resp. poobede? ono sa to da doriesit ... napr. niekde su ochotni davat plienky na spanok ... plus mozes doniest plachtu nepremokavu... a deticky sa rychlo ucia aj papat .. obliekat sa sami trojrocaci nemusia .. to im pomozu ... a zle rozprava viac ako polovica predskolakov.... 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mata128
10. mar 2015

No ja som podavala pred mesiacom,zatial este vyrozumenie neprislo. Syn bol po narodeni operovany na srdiecko (ziaden selest a podobne "drobnosti"), rovno Transpozicia velkych ciev,je imunodeficitny,kardiolog aj imunolog vzhladom pre caste respiracne infekty a znizenu bunkovu imunitu nedoporucuju navstevu predskolskeho zariadenia ani iny uzavrety detsky kolektiv.Presne takto to mame v spravach popisane.No ja som zvedava,ako pochodime

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
mata128
10. mar 2015

@fidka79 no ja v to pevne verim.Ako bola by som radsej,keby bol zdravy a ja si mohla ist normalne zarobit.Lenze zial,situacia je aka je,budem vdacna aj za 200€.Ak ich vobec dostaneme.Pretoze ako kardiak nesmie ostat v horuckach,kedze ma ohrozeny srdcovy sval.

dievcatka81
10. mar 2015

@skye58 keď je plienkovany treba skúsiť urológa, naša nosí tiež plienky, boli sme aj na urologii tak jej predpísal Minirin, to sú svetové lieky na Zadržiavanie tekutín v tele, účinkujú osem hodín

dievcatka81
10. mar 2015

@skye58 keď je plienkovany treba skúsiť urológa, naša nosí tiež plienky, boli sme aj na urologii tak jej predpísal Minirin, to sú lieky na zadržiavanie tekutín v tele, účinkujú osem hodín

fabia5325
16. mar 2015

Ahoj mamičky chcem sa opýtať mám predlžený rodičovský príspevok... do 4 rokov teraz chceme požiadať zase tak čo k tomu potrebujem ...všetky tie tlačivá čo na začiatku.....dakujem... 🙂

sakura77
16. mar 2015

@fabia5325 nie, len fotokópie z odborných vyšetrení - ja som pre fotila celý uplynulý rok - zdravotnú kartu a kľudne zanes sama lebo napr u nás majú kopu času a uz som mala mať vyrozumenie a oni mi ani ešte len výzvu na dodanie tých kópií neposlali...takze vezmi kartu, prefot všetky strany rok dozadu a odnes im to.

mata128
16. mar 2015

Nam prave dnes schvalili....zatial na rok,potom podame znova...

fabia5325
16. mar 2015

super ďakujem veľmi pekne... a ešte malá bude mať štyri v 4 juna to nie je skoro...vybavovať..dík 🙂

9lf9
16. mar 2015

@sakura77 na predchadzajucom posudku je vzdy termin kedy je potrebne dolozit znovu prefotene kopie vysetreni a nie cakat na vyzvu to sa posiela uz vtedy kes ste v pozadovanom termine nedolozili to co ste mali

nibiru
16. mar 2015

moja dcera ma imunodeficit s nedostatočnou tvorbou protilatok schvaleny sme mali na rok do 1.2.2015 teraz sme podavali opatpvne teda dokladali zdravotné zaznami minulí rok sa k tomu pridružila velmi silna alergia na soju v podstate je všade a to jej ešte viac oslabovalo imunitu je sice na diete ale zlepšenie žiadne teraz mala rekord 2,5 týždna zdravá za posledné 2 roky inak su to sustavne infekty horných dychacich ciest,zapalene očne spojivky ale uspech je že minuli rok sa nam podarilo byť bez antibiotik teda okrem pamykonu ten užíva sústavne nakolko chytá všetko od streptokokov,až po pneumokokou,moraxli.do kolektívu chodí z mesiaca cca 5 dní no teraz nám dali rozhodnutie nakolko stav sa absolutne nezmenil ani po ročnom uživani imunoru a polročnom užívaní ribomulinu + tá alergia na soju rodičovský mi schálili na moje prekvapenie až do 6 rokov nerátala som s tým ale som velmi rada teraz je malá druhý mesiac s kolektívu von nakolo v školke mali rotavirus a adenovirusi 4 deti v nemocnici ked mala lara rotavirus mala velmi tažky priebeh ako 2,5r a vlastne ten jej zničil imunitu dovtedy bola ukažkovo zdravá ako repa žiadne antb. nemienim riskovať a medzi tym mala laringitidovi zachvat a zase ma zapalene očne spojivky tak nam odporučili nech nejde do kolektívu najbližší mesiac pre istotu.uplne vylučiť ju nechcem miluje školku tak teda tých pár dní z mesiaca ked je zdravá ide medzi deti.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
sakura77
16. mar 2015

@9lf9 U nas posielajú. .. aj teraz keď som bola tak na mňa vyjavene pozerala že mi to ešte neprišlo a mala to tam na kope s ostatnými na odoslanie...

mata128
16. mar 2015

@fidka79 dakujem 😉 ....

michaela025
16. mar 2015

uz som viac krat pisala koli rodicaku dnes som volala na posudkove a schvalili nevuem na kolko ale urcite len na pol roka lebo tu viac ani neda prvy krat nam schvalil na pol roka v january nam zamietol ze nie je chra ma bezne problemi dychacich ciest tak mi do papierou napisal nato som po 15dnoch podala zas ziadost a dnes som sa dozvedela ze nam schvalil nechapem to co?? ako to je mozne?? vratia mi od januara opatovne peniaze alebo len od kedy som ziadala prispevok xo zdravotnych dovodou

mimikas
16. mar 2015

@michaela025 peniaze ti vratia, no asi zalezi kto posudzuje nam schvalili rovno na prvy krat hned do 6rokov.

9lf9
16. mar 2015

@michaela025 zalezi od kedy ti priznali na posudku nepriaznivy zdravotny stav od tedy je narok aj na RD takze ak je posudok od 1.1.2015 bud e platene od januara, ak od 1.3.2015 tak od marca..zalezi na posudku

michaela025
16. mar 2015

@mimikas u nas som este nepocula ze by tak dlho dal niekomu skor vedsinou neschvalili kamaratka teraz tiez sa len dozvedela aj to isla tam lebo neboli 2mesiace schopny jej dat vediet preto som volala ona v septembry podavala prvy krat a neschvalili ta na posudkovom jej povedala zesi moze dat ziadost az o pol roka tak aj spravila lenze..... ked jej teraz schvalili tak ziadne opatovne nedostane len od kedy si davala ziadost myslim to ze kedy jej dal posudkovy dr.ze jej to platii da sa nejak obhajit keby to mne spravili zajtra tam pojdem spitat do kedy ju mame dufam ze na dlho lebo je casto chora ale viete ide o to ze nedal a po 15dnoch zas schvalill

michaela025
16. mar 2015

@9lf9 no toto som myslela mi sme davali decembry prvu ziadost january nepredlzil a hned nato som davala novu 20.2 a teraz je 16.3a uz viem ze prizdnal

9lf9
16. mar 2015

@michaela025 len zalezi na zaklade akeho vysetrenia uznal posudkovy lekar posudok a podla toho je aj uinnost toho posudku al eak 1x nepriznali a davala si nanovo ziadost + nove posduky tak spatne asi priznany nebude.. ale to od kedy je priznany si sa mohla spytat do telefonu ked si volala ci je priznany

michaela025
16. mar 2015

@9lf9 iba novu ziadost a posudky tie co som mala ved co za mesiac ake ked chodime ale k jednemu raz za rok alerg.kazdych 3mesiace nic nove len gastro aj to bolo negativne nechcela som sa vypitovat od kedy je prizdnany mna to vtom nenapadlo len ci bol prizdnany a srdce mi uz od radosti buchalo chapete od decembra som sa nato cakala v january nervozdna ze choremu neschvalia a este tu v nasom oktese co kazdy sa nanho stazuje uz som stym neratala ze nam prizdna rozmyslala som len nato ake odvolanie napisem

9lf9
16. mar 2015

@michaela025 tak potom gratulujem ze sa podarilo 🙂 a dopadlo to k vasej spokojnosti

michaela025
16. mar 2015

@9lf9 uz mam zas strach co bude za pol roka co zas dr.posudkovy

mimikas
16. mar 2015

@michaela025 ono zalezi aj od diagnozy na ktoru davas predlzeny rodicovsky, moj maly ich ma 4 a za skolky vyjadrenie ze ho proste nevezmu 😠 , u nas ale zauradovala prave alergologicka ktora dala stanovisko ze jednoducho nesmie do kolektivu. Mna rozhodnutie do 6 rokov prekvapilo, cakala som max na 1 rok.ale treba stale podavat ziadost dookola

michaela025
16. mar 2015

@mimikas diagnoza stale ta iste ved to ze fakt nevhapem ze nam dal uz som rozmyslala ze ako napisem odvolanie