Predĺženie rodičovského príspevku pri nosení plienok?
Ahojte mamičky idem si poradu je tu niektorá mamička ktorá si vybavovala rodičak na predĺženie rodičaku do 6 rokov .... Či by mi dali kvôli malému že nosí plienky či by mi predĺžili riešil niekto toto ...... Nemám to prehľad ako to chodí ..... Ake sú podmienky či len jeden dochtorka môže len potvrdiť . Vopred Ďakujem za odpoveď .
Uz vidim, ma 3, pises v inej diskusii.
Na to, ze dieta nosi plienky, peniaze nedostanes. Treba ist pracovat.
Vsak ho od tych plienok odnauc. Kolko ma rokov?
@anonym_6536cb a ako ... Keď mi plače náraty a gaťky dáva preč dneska som ho skúšala dávala som gaťky ale plače mi náraty a dáva gaťky preč chytí gaťky a hodí ich
Načo zakladáš ďalšiu diskusiu? nie, predĺžený rodičák sa nedáva kvôli plienkam. Dieťa musí mať dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav podložený lekárskymi správami. Ak ho chceš dať v septembri do MŠ, máš najvyšší čas začať s odúčaním od plienok. Zároveň si začni hľadať prácu.
@anonym_6536cb myslíte že som lenivá že som neisla do roboty ach jaj matky roka tu píšu ale o radu som sa len pýtala
@anonym_6536cb a ako ... Keď mi plače náraty a gaťky dáva preč dneska som ho skúšala dávala som gaťky ale plače mi náraty a dáva gaťky preč chytí gaťky a hodí ich
@janka123456879 su rozne sposoby, nastuduj si... Za jeden den ho neodnaucis. Treba system, trpezlivost a hlavne, urcite nerob vsetko to, co dieta chce, nie je tvoj pan.
Co vsetko si uz vyskusala, aby si sadol na nocnik?
Načo zakladáš ďalšiu diskusiu? nie, predĺžený rodičák sa nedáva kvôli plienkam. Dieťa musí mať dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav podložený lekárskymi správami. Ak ho chceš dať v septembri do MŠ, máš najvyšší čas začať s odúčaním od plienok. Zároveň si začni hľadať prácu.
@anonym_7843da áno hľadám si prácu od septembra ..... Ťa že tak mám aj inzerát na Bazoši
@anonym_7843da áno hľadám si prácu od septembra ..... Ťa že tak mám aj inzerát na Bazoši
@janka123456879 co su to tie "náraty"?
Kvoli plienkam?.to nemyslus vazne tuto otazku...nie, nik ti nepredlzi ho nepredlzi...ale kludne mozes skusit, je to uplne zbytocne...
@janka123456879 prepáč, ale práca sa nehľadá na Bazoši. Napíš si CV a rozpošli ho firmám. Choď osobne. Snáď si nemyslíš, že zamestnávateľ hľadá zamestnancov na Bazoši a sám ich volá k sebe 🤦🏻♀️ robí sa to presne naopak.
Nepovažujem sa za matku roka. Pravdou však je, že obe moje deti nastúpili do škôlky v septembri ako 2,5-ročné a ja som šla do práce. Nečakala som, kým mi skončí rodičák a nešpekulovala, ako získať od štátu ďalšie peniaze. Máš ešte čas, drobca zapíš do škôlky a ty si hľadaj prácu už teraz. Nečakaj do septembra, informuj sa čo najskôr.
chápem správne že ty chceš poberať cez 400€ mesacne rodicak za to že si si dieta neodnaucila od plienok??
milujem matky čo nenaučia dieta nič, ani len obliecť si čiapku, ale sedeli by s nimi do 6rokov doma.
@anonym_6536cb myslíte že som lenivá že som neisla do roboty ach jaj matky roka tu píšu ale o radu som sa len pýtala
@janka123456879 mala si zacat uz davno a pomaly,aby si zvykol na nocnik.Bezne sa dieta dava aj s plienkou,aby sa naucilo,ze nocnik nie je strasiak.K tomu stolcek a zaujat ho niecim.Alebo ho teda nechaj holeho,pochopi,ze bez plienky mu je lepsie.
@janka123456879 prepáč, ale práca sa nehľadá na Bazoši. Napíš si CV a rozpošli ho firmám. Choď osobne. Snáď si nemyslíš, že zamestnávateľ hľadá zamestnancov na Bazoši a sám ich volá k sebe 🤦🏻♀️ robí sa to presne naopak.
Nepovažujem sa za matku roka. Pravdou však je, že obe moje deti nastúpili do škôlky v septembri ako 2,5-ročné a ja som šla do práce. Nečakala som, kým mi skončí rodičák a nešpekulovala, ako získať od štátu ďalšie peniaze. Máš ešte čas, drobca zapíš do škôlky a ty si hľadaj prácu už teraz. Nečakaj do septembra, informuj sa čo najskôr.
@anonym_7843da ale ona si pracu hladat nechce, v tom je pes zakopany...ona chce poberat predlzeny rodicak...
@anonym_6536cb keby som chcela ísť tak takoj hneď idem do roboty hneď ma berú na salaš keď chcete vedieť matky roka ... Ale keď nemáte kde nechať malého celý deň .... Tak čo .... Nepoznáte situáciu tak radšej buďte ticho ..... Keď si múdra matka roka príď mi strážiť malého celý boží deň .... Matky roka sa tu ukazujú hamba na váš
@anonym_7843da podla inej diskusie ide do skolky od septembra... Ale ona bude aj tak bez penazi, lebo rodicak jej konci...
@anonym_6536cb keby som chcela ísť tak takoj hneď idem do roboty hneď ma berú na salaš keď chcete vedieť matky roka ... Ale keď nemáte kde nechať malého celý deň .... Tak čo .... Nepoznáte situáciu tak radšej buďte ticho ..... Keď si múdra matka roka príď mi strážiť malého celý boží deň .... Matky roka sa tu ukazujú hamba na váš
@janka123456879 vsak od septembra ti ho vezmu do skolky, ked ho odnaucis od plienok. Mas na to pol roka. Kde je problem?
Takoj nauc krpca cikat do nocnika a problem vyrieseny.
chápem správne že ty chceš poberať cez 400€ mesacne rodicak za to že si si dieta neodnaucila od plienok??
milujem matky čo nenaučia dieta nič, ani len obliecť si čiapku, ale sedeli by s nimi do 6rokov doma.
@anonym_0f60a9 ja nenaučila to skym sa tak bavíte každy deň ho ucim na gatky ...... Takže tak ale keď mi on odmieta a plače náraty atď tak neviem neviem ako by ste naučili až revom mi plače vysvetľujem mu ťa do pi svami ja si viem ísť zarobiť peniaze mne netreba aby mi štát dával peniaze chápeš .... Zavistlivy ľudia
@janka123456879 mas distatok casu dieta odnaucit od plienok..5 mesiacov je naozaj dostatocne dlhy cas a kludne mozes ist na salas...na co si potom davala inzerat na bazos?...logika a slovencina ti naozaj nejdu...
@anonym_0f60a9 ja nenaučila to skym sa tak bavíte každy deň ho ucim na gatky ...... Takže tak ale keď mi on odmieta a plače náraty atď tak neviem neviem ako by ste naučili až revom mi plače vysvetľujem mu ťa do pi svami ja si viem ísť zarobiť peniaze mne netreba aby mi štát dával peniaze chápeš .... Zavistlivy ľudia
@janka123456879 co to znamena, to, ze place náraty? Neviem co znamena to slovo náraty
@janka123456879 si nahlasena za vulgarizmy, a laskavo tu neprskaj siru na zeny ktore ti povedali pravdu
Závislí ľudia ste hamba vám že sa nehanbite
@janka123456879 od coho sme zavisli?...a cuduj sa svete ani zavistlive nie sme...tvoj problem je hlavne v tebe...
@anonym_7843da informujeme sa o všetko rozposielam všade píšem o prácu od septembra atď všade dávam nečakám na bazos atď všade dávam ako sa len dá ...... Ja som aj jasle hľadala pre malého lenže neviem ako to je keď ti štát dáva peniaze za jasle lebo mal syn už 3 roky
@janka123456879 od coho sme zavisli?...a cuduj sa svete ani zavistlive nie sme...tvoj problem je hlavne v tebe...
@erikavesela ja si idem poradu a vy tak idete namna ach bože
@janka123456879 čo sú naráty? Hamba? Myslíš hanba?
@janka123456879 moja pekná, ja pracujem v škôlke. Príď k nám hneď ako sa odplienkujete, rada ti ho 'postrážim' od 7ej do 16ej 😊 ak potrebuješ aj dlhšie, rada sa s tebou dohodnem za poplatok.
@janka123456879
ako naucit dieta chodit na zachod
+5
Učenie na nočník vyžaduje trpezlivosť, zvyčajne medzi 18. až 30. mesiacom. Najlepšie je začať v lete, keď môže byť dieťa len v nohavičkách, čo zvyšuje pocit diskomfortu pri pomočení. Kľúčom je vybrať jednoduchý nočník, chváliť za úspechy, nekárať za nehody a využívať pravidelné intervaly, napríklad po jedle alebo spánku.
Alza
Alza
+1
Overené tipy a postup:
Pripravenosť: Začnite, ak dieťa vie chodiť, rozumie pokynom, dokáže si čiastočne stiahnuť nohavice a plienka ostáva suchá aspoň 2 hodiny.
Výber nočníka: Nechajte dieťa vybrať si vlastný, jednoduchý nočník, pokojne aj so samolepkami, aby si k nemu vytvorilo vzťah.
Pravidelnosť: Posaďte dieťa na nočník v pravidelných intervaloch, ideálne po prebudení a po jedle.
Motivácia a odmeňovanie: Za každý úspech dieťa pochváľte. Pri neúspechu nekričte a netrestajte, motivujte ho slovne.
Napodobňovanie: Ukážte dieťaťu, ako funguje toaleta, napríklad na staršom súrodencovi alebo na sebe.
Dôslednosť: Ak už začnete dávať dole plienky cez deň, nevracajte sa k nim späť, aby dieťa nebolo zmätené.
Alza
Alza
+4
Čomu sa vyhnúť:
Nátlak: Nenúťte dieťa sedieť na nočníku nasilu, ak plače alebo sa hnevá.
Neskoro/Priskoro: Príliš skorý nácvik (pred 18. mesiacom) môže trvať dlhšie, zatiaľ čo príliš neskorý nácvik môže viesť k vzdoru.
Zložité nočníky: Hrajúce a príliš zložité nočníky môžu dieťa rozptyľovať a odvracať pozornosť od hlavného účelu.
Alza
Alza
+2
Ako postupovať, keď to nejde?
Skúste prejsť na látkové plienky, ktoré sú menej absorpčné a mokrý zadoček dieťaťu skôr začne vadiť.
Ak dieťa odmieta nočník, kúpte redukciu na záchod so stupienkom, aby sa cítilo bezpečnejšie.
Čítajte si knižky o odplienkovaní počas sedenia na nočníku.
@janka123456879 ved si radu dostala..Nik ti rodicak kvoli plienkam nepredlzi...rada je..odplienkovat ho...bodka.... vybavene...a nikto ti neporadi, ako ho predlzit, lebo to nie je dovod na predlzenie
@janka123456879 si nahlasena za vulgarizmy, a laskavo tu neprskaj siru na zeny ktore ti povedali pravdu
@anonym_41b250 jasné určite ja som si išla len poradu .... A ne čakať peniaze aby mi spadli peniaze od štátu peniaze nesom ťa ani nebudem ťa ktorá čaká keď im pípne peniaze na účet taká som nebola ani nebudem ...... Áno mali ste len toľko komentovať že nie nedostavala peniaze od štátu nič viacej netrebalo písať

Vsak ho od tych plienok odnauc. Kolko ma rokov?