Predĺženie rodičovského príspevku pri zdravotných problémoch dieťaťa
Ahojte baby chcem sa opytat kedze v tom nemam skusenost tak sa obraciam na vas dieta na druhy mesiac ide mat 3 roku a kedze mi konci rodicovsky prispevok tak by som uz isla konecne do prace lenze dieta mi do skoly nezobrali kvoli choremu srdiecku ze sa obavaju si ju na zodpovednost zobrat kedze je taka mala vo teraz neviem mam si podat na skolku? Predlzia mi rodocovsky prispevom aj ju skolka odmietla zobrat?
Ak by som podala na predlzenie kvoli zdravotnemu stavu dietata tak to pochybujem ze prejdem dieta ma zuzenu cievu na ardiecku ke predcasne narodena ma exzem ,imunitu znizenu,ochorenie ma ktore mabstevujeme raz do roka bansku bystricu ,chodime k neurologovi,logopedovi,psycholog poradte mi zeny co mam robit do prace nemozem kedze ji samu nemozem nehat za kazdu radu dakujem
@nikolka530 ked ma chore srdiecko, tak najviac zavazi asi správa od kardiologa
@darina77 tiez myslim a je jedno ci Romka ci nie. proste dietatko ma narok.
No dufajme
Normalne prihlas dietatko do skolky a paralelne ziadaj o predlzeny rodicak. Ked je podla kardiologa nadmerna namaha v skolke pre dieta rizikova, tak vam ten rodicak predlzia, musi ale on dat odporcucanie. Ze si romka ja uplne irelevantne, ide cisto o zdravie tvojho dietatka. Ked kardiolog povie, ze do skolky moze, tak to musi riaditelka skolky tak akceptovat.
Normalne prihlas dietatko do skolky a paralelne ziadaj o predlzeny rodicak. Ked je podla kardiologa nadmerna namaha v skolke pre dieta rizikova, tak vam ten rodicak predlzia, musi ale on dat odporcucanie. Ze si romka ja uplne irelevantne, ide cisto o zdravie tvojho dietatka. Ked kardiolog povie, ze do skolky moze, tak to musi riaditelka skolky tak akceptovat.
@anjelicek26 teraz v maji ideme na kardio do popradu tak ividime co mi poviem
@anjelicek26 teraz v maji ideme na kardio do popradu tak ividime co mi poviem
@nikolka530 budes mat cerstvu spravu, ved super
@nikolka530 budes mat cerstvu spravu, ved super
@balerina2025 ano ale bide mi chybat sprava z banske bysyrice pretoze tam ideme az v 7.mesiaci nemali skorsi termin
Ja som mala na syna predĺžený rodičovský prispevok, tiež má kardiologické diagnózy a dali nám ho. Mali sme správu od našej pediatricky, keďže malý býva aj často chorý a od kardiologicky. Dali nám ho na 2 roky, potom chceli nové správy. Dak som doložila nové správy z vyšetrením a dali nám ho este na ten posledný rok.
Ja som mala na syna predĺžený rodičovský prispevok, tiež má kardiologické diagnózy a dali nám ho. Mali sme správu od našej pediatricky, keďže malý býva aj často chorý a od kardiologicky. Dali nám ho na 2 roky, potom chceli nové správy. Dak som doložila nové správy z vyšetrením a dali nám ho este na ten posledný rok.
@katuskatt super tak nech sa vam dari
@januska12323 aha takze este nemoze mat ani negativne stanovisko ci? ja uz nechapem co sa tu deje
@balerina2025 údajne ma dcéra chore srdce, ale lekárske správy ma od psychológa a logopeda? Ako neviem fakt, ale tí liečia srdce??? Doteraz kam chodila? Pokial by mala chore srdce, tak ma správy už teraz. Co sa tyka prihlášky, ona nič nepodavala, len sa bavila s riaditeľkou, ktorá jej per huba povedala ze jej ju nevezme. Co autorke vlastne vyhovuje, keďže chce ešte rok ostat doma. Prečo iba rok? Za rok bude dcéra už zdravá? Za mňa iba špekuluje...
Toľko asi v skratke.
@balerina2025 údajne ma dcéra chore srdce, ale lekárske správy ma od psychológa a logopeda? Ako neviem fakt, ale tí liečia srdce??? Doteraz kam chodila? Pokial by mala chore srdce, tak ma správy už teraz. Co sa tyka prihlášky, ona nič nepodavala, len sa bavila s riaditeľkou, ktorá jej per huba povedala ze jej ju nevezme. Co autorke vlastne vyhovuje, keďže chce ešte rok ostat doma. Prečo iba rok? Za rok bude dcéra už zdravá? Za mňa iba špekuluje...
Toľko asi v skratke.
@lienka.7 ka som to tak nemuslela ako si to predstavjnete vy ja som len napisala ze dufam ze mi ju uz zoberu na druhy rok do skolky nechapen tie blebe reci ona ju nechve len preto ze ma len 3roky a obava sa ze ak na nu zakrikne abh sa nezlakla
Toľko asi v skratke.
@lienka.7 a ku logopedovi a psychologicke chodime kvoli tomj ze dcera merozprava a je doat hyperaktivna a nevie sa zaradit do kolektivu
@balerina2025 vyskusam uvidime ja aj teraz pracujem na dohode ale len na 4hodinky ale to neni az tak vela penazi a este ktomu mame hypotemu kde sme kupili dom ltory neni este ani prerobeny a jedneho platu nevizijeme a este mam jednu vedsiu dceru ktora chodi do skoly tak chapes v akej som sotuaacii
@nikolka530 v prvom rade choď na kardiológiu. Keď chceš predĺženie kvôli srdiečku, potrebuješ vyjadrenie odborníka. Moja dcéra mala defekt medzikomorovej priehradky (mala v nej dierky) a normálne chodila do škôlky. Behala, skákala, nezadýchavala sa, nemodrala. Mala od lekára vyjadrenie, že môže ísť do detského kolektívu, len bolo potrebné sledovať reakcie pri fyzickej záťaži. Tvoje dieťa je na tom ako? zvláda záťaž? užíva lieky? akú má vlastne diagnózu?
@nikolka530 v prvom rade choď na kardiológiu. Keď chceš predĺženie kvôli srdiečku, potrebuješ vyjadrenie odborníka. Moja dcéra mala defekt medzikomorovej priehradky (mala v nej dierky) a normálne chodila do škôlky. Behala, skákala, nezadýchavala sa, nemodrala. Mala od lekára vyjadrenie, že môže ísť do detského kolektívu, len bolo potrebné sledovať reakcie pri fyzickej záťaži. Tvoje dieťa je na tom ako? zvláda záťaž? užíva lieky? akú má vlastne diagnózu?
A chcem sa este spitat dievcata al smusim podat na predlze ie mam podat aj na skllku a zaro en aj zo zdravotneho stavu teraz neviem co mam skusit podat
@nikolka530 hlavne podajte prihlášku do škôlky, nech vám dajú oficiálny papier o neprijatí, nie že vám to medzi dverami povedali. Inú škôlku v okoli nemáte? Aspoň dočasne? A tiež môžete podať žiadosť o ten predĺžený rodičovský. Neviem či na toto by sa vzťahoval aj rodičovský pre neprijatie do spádovej škôlky .
@nikolka530 este raz sa ta pýtam, že či za rok zázračné vyzdravie. Ale chápem, že predĺžený RP by sa hodil na platenie hypo a iných výdavkov ako píšeš. Žiaľ, na to slúži mzda z prace. Pokial nemáš realnu diagnózu, potvrdenú lekárom, nikto ti predĺžený RP nedá. A ani psychológ ani logopedicka lekármi nie sú. Preto diagnózu musí potvrdiť psychiater.
@nikolka530 a aké má prejavy? pozoruješ na nej niečo, čo by jej malo robiť ťažkosti v detskom kolektíve? je to ľahšia forma alebo závažná? (učím v MŠ, preto sa pýtam - a zároveň ti odporúčam dať do MŠ oficiálnu prihlášku - teda ak chceš, aby šla do škôlky. Nestačí sa len porozprávať s riaditeľkou. Bez prihlášky ju neprijmú, ani keby bola riaditeľka tvoja sestra.) Inak kvôli návšteve logopéda sa RD nepredlžuje. Dnes má oneskorený vývin reči, či nesprávnu výslovnosť drvivá detí v škôlke. A že sa nevie zaradiť do kolektívu? bola už v nejakom? píšeš, že ešte len bude mať 3 roky. Ak by predsa len nezvládala bežnú škôlku, môže ísť do špeciálnej.
@balerina2025 ano ale bide mi chybat sprava z banske bysyrice pretoze tam ideme az v 7.mesiaci nemali skorsi termin
@nikolka530 ešte raz, o rodicak vieš požiadať aj spätne datumovo, takže kľudne ak vieš, že to bude dôležitá správa v 7mes., tak pockat
@nikaeli aj moja to mala. a ze detom to potom zrastie ci co
@nikaeli aj moja to mala. a ze detom to potom zrastie ci co
@balerina2025 áno, moja je už dospelá, okolo 15.roku už bola ok 🤍
@balerina2025 áno, moja je už dospelá, okolo 15.roku už bola ok 🤍
@nikaeli to je hlavne, na tom pozerali v 2 roku a ze ok tiez.
@lienka.7 a ku logopedovi a psychologicke chodime kvoli tomj ze dcera merozprava a je doat hyperaktivna a nevie sa zaradit do kolektivu
@nikolka530 predlžili vám?

@balerina2025 no my sme sa snazili aby sme noeco dokazali uprimne vam zeny poviem ze som romka snazime sa ako sa len da ale mi sme neratali stim ze mi ju mebezmu do skolky zle sme si to asi naplanovali iz len vydrzat a zit a snazit sa nadalek co mam ime napisat a robit
@nikolka530 ked ma chore srdiecko, tak najviac zavazi asi správa od kardiologa