icon

Predĺženie rodičovskej dovolenky

nikikr045
31. aug 2016

Dobry den vie mi niekto poradiť za akým lekárom mám ísť aby mi nezamietly materský príspevok v okrese MI a TV ??
Na ako dlho si to môžem vybavit
Ďakujem

evittam
31. aug 2016

@nikikr045 S nárokom na MD nemá žiadny lekár nič spoločné - buď na ňu nárok máš alebo nie. V prvom rade musíš splniť podmienku 270 dní NP za posledné 2 roky pred pôrodom - ak túto podmienku nespĺňaš tak nárok na MD ti nevzniká a dostaneš len RP od narodenia dieťaťa. Ďalšia vec - na MD má nárok každá žena rovnako - ak porodíš jedno dieťa - tak 34 týždňov (matka starajúca sa sama o dieťa 37) , ak 2 tak 43. A nie že si to chceš "vybaviť".....😀

nikikr045
autor
31. aug 2016

Sorry asi zle som to opísala môj mali bude mať 3 roky a chcem ostať naďalej na materskej dovolenke ako postupovať a za akým lekárom mám ísť dakujem

zuzik307
31. aug 2016

@nikikr045 si na rodičovskej dovolenke a akurát tu beží podobná diskusia: https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/posudkovy-lekar/

evittam
31. aug 2016

@nikikr045 No tak to nie si na materskej dovolenke ale na rodičovskej - ako ti už napísala @zuzik307.
Ak chceš zostať na predĺženej rodičovskej dovolenke platenej, tak by tvoje dieťa malo mať zdravotné problémy - a podľa toho aké má tieto zdravotné problémy navštíviš aj lekára - či skôr už by si k nejakému odborníkovi mala chodiť ak máš adekvátne dôvody mať predĺženú platenú RD.

moni244
31. aug 2016

Nevediey, co poberam, ale chciet to poberat nadalej, je take slovenske 😀

evittam
31. aug 2016

@moni244 Ale no, nerýp zase. 😅 😉