icon

Predĺžený rodičovský

5. apr 2022

Dobry den,chcela by som Vas poprosit o radu.Maly dovrsil v decembri 3r,odvtedy som na pandemickej OCR.pre tie sudkyne,ktore budu nadavat ze si dovolujem poberat tuto davku...prosim,docitat do konca...Uz dlhsie riesime maleho zaostavanie vo vyvoji,navstivili sme psychologicku,chodime na logo,boli sme u psychiatricky.Zatial nieje nic uzavrete,ale podozrenia na dg uz prichadzaju...ale chcem sa spytat-ziadost o predlzeny rodicak som dala pediatricke este koncom januara,ide mi to vypisat teraz,mala vela prace.aky datum tam ma uviest,ak nechcem aby mi ho vyplatili spätne? Zatial mame odporucanie na predlzenie o rok,ten rok bude platit odkedy? Odkedy mi ho priznaju,alebo od jeho 3.narodenin?Na ten datum sa ma pytala sama pediatricka,tiez to netusi.Dakujem Vam za rady

janickacrazy
5. apr 2022

To ešte nezrušili tu pandemicku OCR? Nuž ja som ziadala o predĺženie rodicaku ten istý mesiac, kedy syn dovŕšil 3 roky. Takže neviem, aký dátum by si tam mala napísať, asi až teraz aktuálny si myslím.

zuzkaa1991
5. apr 2022

Oni spatne od 3r. Vyplatia co ja je viem dátum dava sa aktuálny.....ja som tak pisala

nikpa
5. apr 2022

Podaj si žiadosť a komplet správy čo doteraz máš na úrad práce cca 2 mesiace pred dovŕšením 3 rokov dieťaťa. Majú lehoty dokedy by ti mali doručiť rozhodnutie, no dávajú si načas.

autor
5. apr 2022

@janickacrazy nezrusili,za co som velmi vdacna.hoc ma tu niekto zvozi pod ciernu zem..takto mozem vykryt to obdobie medzi tym schvalenim.riesili sme to uz skor,len dlhsie cakacky pre covid,potom karanteny atd..tak sa to natiahlo az doteraz.a teraz cakam cez 2m na peciatku od pediatricky🙄

autor
5. apr 2022

@nikpa ale maly uz mal 3r v decembri.riesili sme to uz predtym decembrom,no len bola doba covidova,odvolane vysetrenia pre karanteny atd atd...a natiahlo sa to az doteraz

janickacrazy
5. apr 2022

No mne to vypísala pediatricka za dva dni, ale tak vtedy nebol ešte covid. No veď uvidíš, či ti schvália.

autor
5. apr 2022

@janickacrazy len teraz neviem,ked mi to schvalia-ci spätne od toho decembra(prip.februara,kedy som to vypisala),alebo dajme tomu od maja.ja praveze nechcem spätne tie peniaze,ja potrebujem byt s malym co najdlhsie doma,mame s nim problemy :/

nikpa
5. apr 2022

My sme zhodou okolností tiež vybavovali predĺženie v decembri. V decembri som podávala žiadosť na úrad a po mesiaci som mala rozhodnutie. Treba to čo najskôr podať a keď to schvália, pošlú peniaze spätne.

janickacrazy
5. apr 2022

No neviem, či môžeš brať aj OCR aj predĺžený rodicak naraz, či by si to nemusela vracať potom, keby ti to schválili spätne. To si treba zistiť. Chápem ťa, tiež som mala podobné problémy s malým. Našťastie sa to neskôr upravilo, tak držím palce aj vám.

autor
5. apr 2022

@janickacrazy dakujem,uz keby som mala rozhodnutie v rukach a schvalia mi to,samozrejme hned rusim ocr.nechcem brat peniaze halabala,to urcite nie.mne ide skor o to,mat rozhodnutie dajme tomu k 15.5.,bez spätneho vyplacania a mat dusu na pokoji,ze do 15.5.buduceho roka mozem este makat s malym kolko pojde...to by bolo premna idealne,nie ze by mi spätne vyplatili cca 2000e a mala by som cas len par mesiacov sa mu maximalne venovat.asi troska zdlhave,ale myslim ze ma chapes 🙂

melanta
6. apr 2022

Ak ti to schvália, tak ti vyplatia spätne a očr budeš musieť vrátiť.

autor
6. apr 2022

@melanta Ale vsak z tej ocr zijeme,paneboze🙄ja praveze nechcem nic spätne vyplacat,da sa nejako bez toho spätneho vyplacania o to poziadat?

melanta
6. apr 2022

Ale však nič sa nedeje, z tej očr žijete, ak ti vyplatia RP spätne, tak tú očr predsa budeš mať z čoho vrátiť (z tej spätne vyplatenej RP). Proste takýto je systém, ten je nastavený, nemôžu ho meniť každej matke podľa jej želania. Ako pardón, ale mala si žiadať o predĺežný RP ešte pred dovŕšením 3 rokov dieťaťa. Ak tvojej lekárke veci trvajú mesiace, tak máš hľadať inú lekárku. Takže za mňa neobstojí argument, že bola doba covidová. Ak iní lekári mali dobu covidovú a robili a ženy žiadali o predĺžený RP.

autor
6. apr 2022

@melanta hm,psychologa pre maleho sme mali objednaneho uz v oktobri,raz nam zrusili termin lebo mali karantenu oni,na dalsi raz sme boli pozitivni my,tiez nemozem za taketo "nastavenie" systemu.neviem ci si taketo nieco riesila s dietatom,ale asi nie a ani ti to neprajem.dalsi termin sme dostali na 20.1,druhy psycholog v meste nam dal termin na 20.2. Boze osocujes sa tu namna ako na spekulantku nejaku,pritom vsetko co som sa pytala,bola otazka ci mi musi byt vrateny rodicak aj spätne.ak by som spekulovala,ze chcem aj to aj to,potom bud za mudru.citaj s porozumenim a potom nieco pis.

autor
6. apr 2022

@melanta a ako sorry,zhanat inu lekarku mi pride dost divne,ked pozna maleho najlepsie a pise posudok ona...

melanta
6. apr 2022

Nikoho neosočujem, ty sama si podráždená, lebo si nedostala odpoveď akú si chcela. Prepáč, ale nie si jediná s chorým dieťaťom. Mrzí ma to, ale týmto a aj oveľa oveľa horším si prešlo množstvo žien a ver tomu, že sú ženy, ktoré si s deťmi prešli nepredstaviteľne náročnejšie veci ako ty. Napíšem ešte raz len toľko, že ak ti schvália predĺžený RP, tak ten, čo budeš mať vyplatený spätne, ten použiješ na to, že budeš musieť vrátiť očr. Nechápem, prečo s tým máš taký problém. A k tomu lekárovi, mne vôbec nepríde divné vymeniť lekárku, ktorej trvá vypísanie žiadosti už 3 mesiace. Divné mi príde nevymeniť ju.

autor
6. apr 2022

@melanta boze ty si aka mudra,uz len na radio Jerevan ta dat🙄

autor
6. apr 2022

@melanta ja neviem,ale ine zeny tu problem normalne odpovedat nemali,len ty musis nieco vyryvat...