icon

Predĺžený rodičovský kvôli ekzému

khuliniova
19. máj 2021

Ahojte.. Predĺžili niektorej z vás v blízkej minulosti rodičovský príspevok skr ekzem a kožné problémy? Ďakujem...

zuzzinkaa
19. máj 2021

Pripnem sa, čoskoro budem riešiť to iste. 🙂

sara07
19. máj 2021

nie , deti s ekzemom môžu chodit podla uradov do škôlky, záleží ako budete mat spravy , vylučit zo stravy alergeny sa dá ostatné vyrieši vhodna bavlna
na iné vážnejšie dg nedali predlžené alebo beru prispevky opatrov.

lvula
Autor odpoveď zmazal
drobcek26l
19. máj 2021

@khuliniova my sme náhodou kôli ekzému mali predĺženie. Až do 6 rokov.

smeja1981
19. máj 2021

a ja, aj moja kadernicka aj moja svagrina, aj jej sestra... Predlzuju na ekzem. Podaj ziadost a uvidis. V kazdom meste je to inac, mam to overene. V Kosiciach to dostanes.

kalltera
7. feb 2023

Mozem sa prosím spýtať čo všetko bolo potrebné k žiadosti o predĺženie ?dcera na diagnózu ekzém, ale nemáme nejaké časté návštevu u kožnej myslite,že je to problém?dakujem

lelusha
21. feb 2023

@khuliniova Dobrý deň, aj ja by som rada vedela, či sa vám podarilo vybaviť predĺžený RP kvôli ekzému. Ďakujem

khuliniova
autor
21. feb 2023

@lelusha nie vôbec nie. Kožná nakoniec to nevyhodnotila ako ekzém aj keď tomu nerozumiem prečo nie. No ale zmizol úplne.. Mne aj deťom takže to malo asi nejaký psychicky problém. Mávala som ho kým som bola s exmanzelom a počas rozvodoveho konania. Už mám s tým 2 roky pokoj..

lelusha
22. feb 2023

@khulini Ďakujem za odpoveď. No dcérka má síce iba 2 r. Ale už chodí do škôlky a ja do práce, aj keď je pravda že u nej sa všetky choroby začínajú na koži, a teda ako prišla do kolektívu je to naozaj horšie a je pravidelne doma. Tak počkáme a možno skúsime aj my dať žiadosť ak sa to nezlepší. 🤔

khuliniova
autor
23. feb 2023

@lelusha môže to byť psychické.. Každému sa prejavuje všetko inak. Mne sa všetko prejavuje na koži, vždy... Ale skúste, zato nič nedáte.. 🙂

lelusha
2. mar 2023

@khuliniova Je to možné, aj keď myslím že psychikou to moc nebude, je síce v kolektíve ale aj so mnou keďže sme spolu. Určite vyskúšame a ak sa podarí dáme vedieť. Ďakujem krásne za info.

khuliniova
autor
3. mar 2023

@lelusha nemusí to byť to je jasne nie každí to ma z psychiky.. U nás to tak bolo.. Ja som skúšala všetko možné. Úplne som prestala používať pracie gély a vseliake tieto veci. Použivam obyčajný klasický prach z DM.. Kozmetiku som deťom dlho dávala len weledu alebo bez parfemov. Žiadne kúpanie ani moc tepla voda.. Len to treba skúšať a je to bez na dlhé trate. Som rada, že to máme za sebou.. Keby nám to neprešlo uvažovala som nad potravinovými testami..

lelusha
10. mar 2023

@khuliniova áno na tie sme už objednané, ešte premýšľam nad kúpeľmi v Dolnom Smokovci, veľmi ich chvália teda hlavne čo sa kompletných testov a vyšetrení týka. Tak keď budeme vedieť viac, dáme info 😉

petronelys
4. mar 2024

@smeja1981 aj na úrade v meste stanica ? Lebo ja dávam tam, na základe inej atopickej dermatitidy