icon

Predĺžili mi rodičovskú. Musím stále dokladať správy?

jarushka_12
14. nov 2015

Ahojte maminky predlzili nam rodicovsky prispevok do 6 roku , Chcem sa informovat posudok je platny do oktobra 2018 treba potom dokladat spravy o zdr.stave ci nie?? od septembr by som chcela dat malu aspon na pol dna do skolky je to mozne ,,,,??

mahu74
14. nov 2015

Pokiaľ je predĺženie schválené hneď na 3 roky, t.j. do dovŕšenia 6. roku veku dieťaťa (čo nie je teda úplne "štandardné", predpokladám, že ide o vážnejší zdrav. problém, lebo zvyčajne ho schvaľujú na 1 rok a po ňom musí byť kontrola a dokladovanie aktuálneho zdrav. stavu dieťaťa), netreba dokladovať nič. Čo sa týka škôlky- čisto teoreticky, podľa "litery zákona" to možné je, otázka však je- ak má dieťa dlhodobo nepriaznivý zdrav. stav- je vhodné (nutné/potrebné) ho dávať hneď 3-ročné do škôlky? Mne to teda príliš rozumné nepríde...1.) preto, že aj zdravé deti pri nástupe do MŠ dostanú po zdrav. a imunologickej stránke "dosť zabrať", čo potom ešte dieťa s oslabenou imunitou (resp. zdrav. problémom)- zbytočne sa vystavuje a "vyšťavuje" jeho imunita- tá vekom dozrieva. 2.) 3 ročné dieťatko, ak sa mu matka venuje a má tu možnosť byť s ním doma (čo pri schválení predĺžen. RD aspoň teoreticky má- rodič. príspevok sa vypláca tak ako doposiaľ- kým nedovŕšilo 3 roky)- nič nestráca- ani vedomostne, ani emocionálne, skôr naopak... Toľko moja skúsenosť ...

loginexistuje
15. nov 2015

Ak ti to schvalili do 6 rokov veku dietata tak nedokladujes uz nic.... a dieta moze ist do skolky na cely den.
Samozrejme tam je potom to o tom kolko v tej skolke vydrzi / my sme mali jeden skolsky rok ze bol v skolke z 10 mesiacov 20 dní...

Tiež sme mali schvaleny do 6 rokov...