Prídavky a rodičovský z Rakúska
Ahojte baby , vsade na uradoch mi hovoria ze musime poziadat z rakuska.maly ma uz skoro2 mes. a ja sa neviem pohnut.partner je stale v praci a chodi domov kazdych 10 dni.a uz vobec nema cas behat tam po uradoch.vedeli by ste mi dako poradit daku firmu alebo co vsetko potrebujem?atd.. som zufala ak toto musia obehat vestky mamicky co mi povedala tak to je toho dost.a navyse od SK som este nedostala ani cent.lebo vraj si tu nemozem poziadat..vraj naskor v AT.a to sme este ani neni zobrany..pomozte
Vobec nikam nemusis behat, potrebujes na finanzamt poslat ziadost o rodinne pridavky a nasledne, ked ti ich schvalia tak poziadat o rodicovsky prispevok. Takze na finanzamt potrebujes, ziadat teda o rodinne pridavky bude manzel, kedze on pracuje v AT, jeho kopiu OP, žiadost o rodinne pridavky, skusim pozriet, ci sa to da stiahnut aj z netu a dam ti vediet, potvrdenie zo slovenskej socialky, ze manzel, ani ty nepoberate zo Slovenska pridavky a ak tak v akej vyske, na socialke ti poradia, rodny list dietata, sobasny list, toto prelozene do nemciny, manzelovu pracovnu zmluvu , alebo zivnost z Rakuska, kopiu a vyplatne pasky manzela prekopirovane. Este , manzel ma mat nejaky prechodny pobyt v Rakusku, aj toto potvrdenie ti treba. Posles to na prislusny finanzamt podla miesta prechodneho pobytu manzela v Rakusku, pod ktory patri.
@veronikakucerkova :Okrem toho ti poradim na facebooku je vyborna skupina na take vybavovanie, kde ti poradia uplne so vsetkym vola sa ako si vybavim wochengeld z Rakuska.ak mas facebook pridaj sa tam.
@veronikakucerkova http://www.opatrovanie-rakusko.sk/opatrovanie-r..., stiahni to Beih1
@veronikakucerkova tiez si stiahni formulare 401 a 411, obe ti potvrdia na slovenskej socialke.Tam, kde sa vybavuju pridavky.
@veronikakucerkova KEd ti finanzamt schvali rodinne pridavky , poziadas SVA, to je ako u nas zdravotna poistovna, o rodicovsky prispevok, ale najprv musis mat schvalene rodinne pridavky, takze to podaj cim skor, na schvalenie sa caka aj tri mesiace a stale ta este mozu vyzyvat, ze im nieco treba...je to otravne. Neplat zato nikomu, dokazes to vybavit aj sama a nikam nemusis chodit a nikomu platit. Ja som prisla do Rakuska a nevedela som ceknut a vybavila som si to sama. Rada ti poradim.
ach baby prave som to riesila.. ale bohuzial mame problem ze nema tam adresu.ale samozrejme ked si tam vybavi tak potom to mozeme riesit.a este k tomu nie sme zosobaseny vraj aj to je prekazka.takze zatial sme to poriesili tak ze poziadam na slovensku a potom skusime o vyrovnanie.ale dakujem za pomoc.
@nedielka ahoj mohla by si mi pre istotu poslat kontakt na tu pani? dakujem do spravy
Ahojte prosim mohli by ste mi tiez poslat kontakt na pani, ktora riesi tieto papierovacky? Manzel zacal pracovat v At je chodi neskoro vecer domov a ja som na rodicovkej. Potrebujem si vybavit vyrovnavaciu davku na dieta a plus rodicovsky. Zo Sk uradu prace mam uz povrdene a E 401.aj E 411. Dakujem
ahojte, tiež by som poprosila kontakt na nejakú zlatú pani čo by nám pomohla riešime prídavky a dorovnanie do rodičovského od r2013 a ešte nemáme štastný koniec 😒 dakujem
@tiwyna dobrz den opat po dlhej dobe musim nacat tuto temu...chcem sa vas opytat ako dlho trva kym odpovedia z AT? Sa mi to zda nejak dlho.dakujem
Prosim vedeli by ste mi poradit co s tym papierom?😩 2x prisiel ten isty asi som zle vyplnila
Ahojte, potrebujem poradiť kontakt na niekoho kto vie vybaviť doplatok k slovenskému rodičovskému príspevku z Rakúska. Vopred vďaka.

Ano,taktiez som to riesila.Mamkonktat na jednu pani,ak chces.ale nerobi to samozrejme zadarmo. 🙂