Prídavky a škôlka

13. jan 2024

Ked dieťa nastúpi do MŠ na UPSVAR sa posiela potvrdenie o návšteve škôlky kvôli pokračovaniu prídavku? Alebo je to automaticky? Na stránke úradu som nenašla info. Alebo som zle hľadala🙃 Dakujem

vyrovnanaosoba
13. jan 2024

Po dovŕšení 3r dieťaťa ti príde papier o potvrdení, kde sa bude nachádzať. Nie si povinná hlásiť nástup do škôlky. Keď dieťa má 3r napríklad v decembri, tak vtedy ti príde papier, ak nastúpi do škôlky až v septembri, už nemusíš nič hlásiť.

simulienka2207
13. jan 2024

Po dovŕšení 3 rokov života dieťaťa je opravnená osoba-matka, otec (podľa toho, kto pobera pridavok), oznámiť na tlačive Oznámenia, kde sa dieťa nachádza.

misinka0611
13. jan 2024

Cisto len po nástupe do škôlky sa nič nehlási ( volala som tam ) Pani mi hovorila že niekto aj to nahlási ale netreba to. Hlási sa len po dovŕšení 3 rokov kde sa dieťa bude nachádzať.

lenka2710
13. jan 2024

Mne žiaden papier neprišiel, musela som ísť osobne vyplniť tlačivo, kde sa dieťa po dovŕšení 3.roku bude nachádzať! Môj je júnový, iba som tam vypísala, že od septembra nastupi do škôlky, potvrdenie o prijatí som dokladovať nemusela

milanemila
13. jan 2024

@lenka2710 ziden papier ani nechodi, neviem co je to za vymysel 🙈 tiez som vyplnala tlacivo po dovrseni 3r a posielala postou.

gabikaa96
13. jan 2024

U nás prišiel jeden pán z Upsvar pár dní pred tým ako malá dovŕšila 3roky,vyplnili sme tlačivo a toľko.

lenka2710
13. jan 2024

@milanemila preto som to napísala, aby išla radšej osobne a na nič nečakala 😉

autor
13. jan 2024

Nespolieham sa,že by niečo prišlo domov.3 bude mať zachvilku,tak ma trklo či treba oznamovať,že ide do škôlky.A treba k tomu tlačivu aj kópiu rozhodnutia,že nastupuje do MŠ?

vyrovnanaosoba
13. jan 2024

Netreba nič, len vypises tlačivo po dovŕšení 3r.

milanemila
13. jan 2024

Ni netreba staci si stiahnut to tlacivo, vyplnit udaje skolky, kde dieta bude a poslat postou alebo teda ak ti je lepsie, tak osobne 🤷🏼‍♀️

stefka33
13. jan 2024

@milanemila niektoré upsvary to posielajú so žiadosťou o vyplnenie. Mne to prišlo na jesen. Popravde bola som prekvapená, lebo tiež som bola v tom že si musím stiahnuť tlačivo.

lienka.7
13. jan 2024

@autorka hladala si zle, lebo aj v poučení na pridavky mas napísané, že každú zmenu hlasis do 8 dní, odkedy sa uskutoční. A nie je to iba to, ze kto sa o dieta stara po 3 roku ale aj to, keď napr.zmenis TP. Plus info je aj na stránke, spolu s daným tlacivom.

lienka.7
13. jan 2024

@vyrovnanaosoba nemáš pravdu, ty si povinná hlasit každú jednu zmenu, nie sú oni povinni ti posielať žiadny papier. Ty si povinná sa starať a zaujímať. Aj to podpisujes v poučení. To, ze to robia, je iba ich dobrá vôľa, lebo inak by ti vzali pridavky a môžeš riešiť znovu ich vybavovanie.

vyrovnanaosoba
13. jan 2024

@lienka.7 osobne som bola. Keď mi dieťa dovŕšilo 3 roky odniesť vytlačené a vypísané tlačivo. Pozerali na mňa, že načo, keď oni posielajú ich tlačivá a to treba vypísať, a pýtala som sa, či treba potom nahlásiť aj keď pôjde do škôlky, keďže v marci mal 3 a až v septembri išiel do škôlky. Povedala, že nie, že ich zaujíma len to jedno tlačivo keď dovŕši 3 roky, či pôjde do škôlky na 4, alebo na 2, ich to už nezaujíma.
Písala som mail, keďže pravidelne komunikujem s úradom práce lebo manžel pracuje mimo SR a prídavky mi vyplácajú v zahraničí, tak vedeli aj kedy nastúpil do škôlky, len mi k tomu napísala, že ok. Ale im to netreba vedieť.
Možno ty máš inú skúsenosť, mne prišiel ten papier na dokladovanie 3r. až niekedy v júni. Tak som jej samozrejme tiež volala že už som to vypisovala, som musela znova, lebo to bolo ich tlačivo 😃

misinka0611
13. jan 2024

@vyrovnanaosoba Tiež som bola v tom, že treba hlásiť každú jednu zmenu. Samozrejme po dovŕšení 3 rokoch som si vytlacila papier a odoslala. Mala som tam, že dieťa bude doma a nie v škôlke. Neskôr som chcela nahlásiť, že bude v škôlke, veď každá zmena sa má hlásiť. Volala som na ÚPSVaR a tam sa pani smiala, že to ich nezaujíma. Ich zaujíma len ten papier po dovŕšení 3 rokov. Že niekto nahlasuje nástup do škôlky, niekto nie. Oni to nevyžadujú a je to len na mne či to chcem nahlásiť, ale nezaujíma ich to vôbec 😀

vyrovnanaosoba
13. jan 2024

@misinka0611 presne to povedala aj mne.

brezza
13. jan 2024

Baby moj syn bude mat 5 rokov a ja som ziadny taky papier neposielala. Pridavky mi normalne chodia. Neviem, mozno je to tym, ze som v case jeho 3 rokov bola na rodicovskom s mladsim, tak predpokladali, ze asi zostava so mnou doma. Netusim.

tincidlo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz