Prídavky na dieťa v Nemecku
Baby, potrebujem poradit...je tu síce veľa príspevkov o tom, ale akosi sa nemozem dopátrat k tomu, čo hľadám....Partner pracuje v Nemecku-zatiaľ tam nemá prechodný pobyt, a chcel by si tam vybavit prídavky na dieta. Ja som momentálne s malým na SVK, tu mi prídavky pozastavili s tým, ze si ich máme vybavit v krajine, v ktorej pracuje otec. Príde mi to troška blbe, čitala som totiz, ze prídavky dostávaš v tej krajine, v ktorej zije matka s dietatom...Ale naše pani úradničky si stále trvajú na svojom, aj ked kazdá hovorí čosi ine...Navyše niesme manzelia, a vraj to je problem pri vybavovaní prídavkou...Je tu niekto s podobnou situáciou, aby mi vedel poradit, ako postupovat??? Vopred dakujem 😉
@mirkaandrej treba v Nemecku požiadať o kindergeld, oni Vám pošlú všetko čo treba, u nás treba dať preložiť všetky doklady do nemciny. Rodný list, vyjadrenie socialnej poisťovne, teda potvrdenie, že nepoberate u nás pridavky.
@lenkula1 dakujem to je uz 7 rokov stara otazka uz mame davno vsetko vybavene 🙂
@mirkaandrej 😁, ja tam mám dátum 27.7.2021 😁

@zuzana030 ahoj aj môj priateľ pracuje v kempte vybavili ste tie prídavky nakoniec lebo aj ja by som to chcela začať vybavovať ale vôbec neviem kde zacat