icon

Prídavky vo Švajčiarsku a tlačivá potrebné na Slovensku

asturia26
26. feb 2013

Ahojte, potrebovala som poradit, dnes som bola na Urade prace a nakolko priatel pracuje vo Svajciarsku, tak nemozeme poberat pridavky na dieta tu na Slovensku. Rodicovsky prispevok si mozeme uplatnit na Slovensku, nakolko vo Svajciarsku takyto prispevok neposkytuju, ale musime mat prehlasenie, ze kanton neposkytuje takuto davku, ale ja neviem, kde toto prehlasenie ma priatel vybavit. Nachadza sa v kantone St. Gallen. Prosim, ake tlaciva su potrebne vyplnit tu na Slovensku a ake naopak vo Svajciarsku. Tetuska na Urade prace splietala nieco aj s tlacivami E 401 a E 411, ake su to tlaciva, to potrebuje tiez Urad prace tu na Slovensku? Dakujem velmi pekne za radu.

Strana
z6
iveta7677
25. okt 2018

@lubina Ďakujem. A ako preukazujem vo Švajčiarsku, že v akej výške dostávame rodinné přídavky v SR?

lubina
25. okt 2018

@iveta7677 na UPSVAR SR vystavia taky prenosny dokument, ktory sa potom odovzda vo Svajciarsku spolu so ziadostou o rodinne davky. JE to jednotny formular podla toho koordinacneho nariadenia EU, takze ho nie je potrebne prekladat

iveta7677
25. okt 2018

@lubina stačí potom k tomutu formuláru priložiť rodný list dieťaťa s apostilou a odovzdať zamestnávateľovi? Iné doklady nie sú potrebné? Ďakujem pekne.

euryn
6. nov 2018

Dobrý deň potrebujem radu. Bývalý ex priateľ poberá prídavky na deti vo Švajčiarsku a nevypláca nám ich. Chcela by som si ich požiadať na seba nakoľko sú deti súdom zverené mne. Co k tomu budem potrebovať. Dakujem

Strana
z6