icon

Prihlásiť sa na úrade práce alebo predĺžiť rodičovskú?

suuzanee
7. jún 2011

Potrebovala by som poradit. Dna 21.6 mi konci rodicovska dovolenka.Maly bude mat 3 roky.A ja neviem ci nieco dostanem ked sa prihlasim na urade prace.Som slobodna, moj priatel nema trvaly pobyt u nas.Ja som dostavala cele 3 roky len rodicovsky pripevok,a pred tehotenstvom som pracovala v zahranici a nie na slovensku.Viete mi niekto poradit ci nieco dostanem alebo mam ist radsej na neplatenu predlzenu matersku? Dakujem

lenka311
7. jún 2011

Nedostaneš nič.. Je mi ľúto.
Ak budeš na predĺženej materskej, budú za Teba platiť zdravotné. Inak nič, len ten rodičovský prípevok 22EUR. Kamoška to tak má. Tiež je s malým sama.
Ak nie, zaevidovať sa aj tak budeš musieť ísť, ale nič nedostaneš.
Keď tak dávku v hmotnej núdzi ale tú si budeš vybavovať na úrade sociálnych vecí a rodiny, ale upozorňujem, že náš štát je veľký srandista, takže Ti možno ani tá nevýde... 😠 😠 😠 😠 😠 😠

bobocka
7. jún 2011

@lenka311 a socialne davky? na tie ma predsa narok,ci nie?

jankanelka
7. jún 2011

ahoj, mne povedali na upsvr, ze ked mi skonci rodicovska dovolenka, tak sa mam prist zaevidovat, ze budem dostavat necelych 120 Eur 😀 , podotykam, ze som predtym pracovala na Slovensku niekolko rokov, no nastastie, ja sa vraciam spät do prace od septembra. Vraj to je minimum na matku s dietatom

sampo
7. jún 2011

ak by si si platila to poistenie v nezamestnanosti, tak by si dostala. Ale ak si to nerobila, tak smola 😅 tie davky v hmotnej nudzi by ti teoreticky mohli vyjst

zuzana0806
27. jún 2011

ahojte chcem sa spýtať či mi nevie niekto poradiť? Som na materskej, ktorá mi končí 26.2. 2012. Pracovala som ako živnostníčka 10 rokov odkial som išla na materskú. Teda chcela by som vedieť či po ukončení materskej budem poberať neakú podporu z úradu práce. Zatial ďakujem

cartridge
28. jún 2011

Ak si si ako živnostníčka platila poistenie v nezamestnanosti /čo je pri SZČO nie povinné poistenie/, budeš mať nárok na podporu v nezamestnanosti - ak si si neplatila, bohužiaľ nárok mať nebudeš.