icon

Prišiel vám už rodičovský a prídavky?

15. jún 2022

Mne ešte nič, a je 15teho

lucia147852
15. jún 2022

Výnimočne ešte nie, keby nevidím tému ani má nenapadne, že už je 15.

koliesko642
15. jún 2022

Prišla rovná 100vka...prqvdepodobne je tam skrytých aj tých cca 25e prídavky

mamkalentedkova
15. jún 2022

Hurá..už je to tu 🤦🤣🤣🤣 a neprišli

klarissa25
15. jún 2022

Áno prišlo 100e...na teba pravdepodobne zabudli...

tayla
15. jún 2022

@koliesko642 veď mali byť prídavky 100€, nie prídavky + 100€

evkamotka
15. jún 2022

Neprislo mi to este. Ale zo zvedavosti sa chcem kamaratsky spytat, preco sa baby kazdy mesiac pytaju, ci im prisiel rodicak. Ak by neprisiel 15, pride 16. Ved nepride 30 teho a hadam ani nik neredpoklada, ze by zrazu neprisiel vobec. Ci?

autor
15. jún 2022

@evkamotka ja sa to pýtam preto, pretože mi tento mesiac volali zo sociálny ze mi kedysi omylom niečo poslali a musím to vrátiť. A keďže neprišiel rodičak, zaujímalo ma ze ci sa nerozhodli aby som im to vrátila touto cestou. Ze mi neposlu rodičak

lejusinka
15. jún 2022

@evkamotka lebo niektori ludia si myslia ze stat ma vyzivovaciu povinnost pre nich a ich deti 🤷🏻‍♀️ Najradsej by sa este aj stazovali ze nechodia peniaze dva krat do mesiaca

autor
15. jún 2022

@lejusinka hovor si za seba prosím...

lejusinka
15. jún 2022

@autorka nemyslela som to konkretne na teba. Chapem ze mas teraz realny dovod to riesit ale ked je tu mesacne 20 takychto tem od 10. dna v mesiaci a k tomu 50 staznosti ako to je malo 🤷🏻‍♀️

autor
15. jún 2022

@lejusinka ja viem, môžme byť radi ze my asi nie sme v situácii kedy by sme na to museli byť odkázané. Ale taktiež zrejme sú ženy, možno slubodne mamičky, ktoré od toho závisia. Neposudzovala by som to takto prísne. Každý má svoje dôvody

lydiasabolova
15. jún 2022

@evkamotka ahoj, preto sa stále pýtajú, lebo výplatný termín je síce 15teho, ale banky robia prevody (neviem presné hodiny, dám len orientačne) o 8 ráno, o 12 na obed, o 4 popoludní a potom až o polnoci.. čiže ak je výplatný deň 15teho, niekomu prídu peniažky ráno, niekomu poobede, ALE niekomu (ako napr. mne) až o polnoci, a keďže vtedy spím 😀 tak ich mám až ráno 16teho 😀 a pre tie žienky je to preto tak dôležité, lebo niektoré bohužiaľ žijú z rodičovského do rodičovského ☹ a niekedy im tam ten jeden deň fakt zaváži ☹

lucka_ke
15. jún 2022

mne vždy chodí 16 alebo 17. deň, ešte nikdy 15

dada0902
15. jún 2022

@lejusinka tak lepšia takáto téma keď ženy sú na rodicaku a treba im niečo poplatiť než v kuse tehotenské testy ktoré sú tu každý deň XY tieto ženy co čakajú na RP tiež potom pôjdu robiť a nebudú čakať nič od štátu keďže teraz su na to odkázané

evkamotka
15. jún 2022

@lydiasabolova aj mi logicky napadlo, ze niekto tie peniaze upenlivo caka. Lenze informacia o prijme druhych ludi ju nenakrmi. Ci?

koliesko642
15. jún 2022

@tayla ok, dik za info, nesledujem to nejako

klarissa25
15. jún 2022

@lydiasabolova vobec nie je výplatný termín 15. Maju povinnosť poslať peniaze do konca mesiaca...nie 15teho

lilinka88
15. jún 2022

@lydiasabolova no a to si predstav,že rôzne pobočky môžu vyplácať v rôzne dni a niekomu prišli už dnes a niekomu prídu až v piatok

zuzanockamt
15. jún 2022

Autorka : Ak pod "sociálkou" myslíš SP, tak tá s RP nič nemá, ten vypláca UPSVaR.

lydiasabolova
15. jún 2022

@lilinka88
@klarissa25
ja neviem presne, ako to funguje, len na tej siahodlhej diskusii o tom, či už príspevky došli, som narazila na tieto fotky:
https://mkskimgmodrykonik.vshcdn.net/na3FbL3WdS...
https://mkskimgmodrykonik.vshcdn.net/I5NJeL4qps...
vraj podľa toho chodia tie príspevky, nejaká prvá, druhá ,,várka" sa tam spomínala.. čo sa týka mňa, tak mne sedia tie uvedené príchodzie dni s druhým obrázkom

lydiasabolova
15. jún 2022

@evkamotka vieš čo, ja ani neviem.. asi prosto nevedia, že banky fungujú v tých prevodných hodinách a potom nechápu, že ,,kamoške už prišli, ale mne nie" a keď si v situácii, že od toho závisíš, tak si viem predstaviť, že asi sú len veľmi vystrašené z možnosti, že by tie peniaze neprišli.. a tá veľká diskusia o tejto téme má 3000 strán príspevkov, asi sa nikomu nechce čítať zopár strán, aby prišiel na koreň veci 😀

petamich
15. jún 2022

@lydiasabolova podla toho ale chodi materska a ta nema s rodicakom nic spolocne, lebo UPSVaR nema vyplatne terminy a davky mozu poslat do konca mesiaca 🙂 to je len "nahoda" ze chodia podobne a zeny si to spojili, ze to tak musi byt

a este aj ta materska je individualna pre kazdu pobocku SocPoist a to co sa tu veselo siri, vobec nie je univerzalne platne

a ja chapem, ze niekto na tie davky caka ale to ze 10 zien napise, mne uz prisli napr. za mna uver nezaplati, kedze mne este neprisli ale splatka mi odisla uz rano 🤷‍♀️ to len ako priklad, lebo mne osobne je to jedno, pridu ked pridu, isto na mna nezabudli 🙂 mne v BA napr. nikdy nechodia ani podla jednej tabulky v tom prispevku

bambinomio99
6. sep 2022

Mozem sa Vas spytat riesili ste teraz niekedy citali a dostali ste sa k tomu ako to vlastne bude s prispevkami
Je tam to kruzkovne a podobne v juni to prislo cez leto nie , teraz sa pisali ze bude nejaky ucet az od januara a neviem z toho vyjst ci to teda pride ako v juni alebo nie
Neviete znahody ?