Prišiel vám už rodičovský a prídavky?
Mne ešte nič, a je 15teho
Prišla rovná 100vka...prqvdepodobne je tam skrytých aj tých cca 25e prídavky
Hurá..už je to tu 🤦🤣🤣🤣 a neprišli
Áno prišlo 100e...na teba pravdepodobne zabudli...
@koliesko642 veď mali byť prídavky 100€, nie prídavky + 100€
Neprislo mi to este. Ale zo zvedavosti sa chcem kamaratsky spytat, preco sa baby kazdy mesiac pytaju, ci im prisiel rodicak. Ak by neprisiel 15, pride 16. Ved nepride 30 teho a hadam ani nik neredpoklada, ze by zrazu neprisiel vobec. Ci?
@evkamotka ja sa to pýtam preto, pretože mi tento mesiac volali zo sociálny ze mi kedysi omylom niečo poslali a musím to vrátiť. A keďže neprišiel rodičak, zaujímalo ma ze ci sa nerozhodli aby som im to vrátila touto cestou. Ze mi neposlu rodičak
@lejusinka hovor si za seba prosím...
@lejusinka ja viem, môžme byť radi ze my asi nie sme v situácii kedy by sme na to museli byť odkázané. Ale taktiež zrejme sú ženy, možno slubodne mamičky, ktoré od toho závisia. Neposudzovala by som to takto prísne. Každý má svoje dôvody
@evkamotka ahoj, preto sa stále pýtajú, lebo výplatný termín je síce 15teho, ale banky robia prevody (neviem presné hodiny, dám len orientačne) o 8 ráno, o 12 na obed, o 4 popoludní a potom až o polnoci.. čiže ak je výplatný deň 15teho, niekomu prídu peniažky ráno, niekomu poobede, ALE niekomu (ako napr. mne) až o polnoci, a keďže vtedy spím 😀 tak ich mám až ráno 16teho 😀 a pre tie žienky je to preto tak dôležité, lebo niektoré bohužiaľ žijú z rodičovského do rodičovského ☹ a niekedy im tam ten jeden deň fakt zaváži ☹
mne vždy chodí 16 alebo 17. deň, ešte nikdy 15
@lydiasabolova aj mi logicky napadlo, ze niekto tie peniaze upenlivo caka. Lenze informacia o prijme druhych ludi ju nenakrmi. Ci?
@tayla ok, dik za info, nesledujem to nejako
@lydiasabolova vobec nie je výplatný termín 15. Maju povinnosť poslať peniaze do konca mesiaca...nie 15teho
@lydiasabolova no a to si predstav,že rôzne pobočky môžu vyplácať v rôzne dni a niekomu prišli už dnes a niekomu prídu až v piatok
Autorka : Ak pod "sociálkou" myslíš SP, tak tá s RP nič nemá, ten vypláca UPSVaR.
@lilinka88
@klarissa25
ja neviem presne, ako to funguje, len na tej siahodlhej diskusii o tom, či už príspevky došli, som narazila na tieto fotky:
https://mkskimgmodrykonik.vshcdn.net/na3FbL3WdS...
https://mkskimgmodrykonik.vshcdn.net/I5NJeL4qps...
vraj podľa toho chodia tie príspevky, nejaká prvá, druhá ,,várka" sa tam spomínala.. čo sa týka mňa, tak mne sedia tie uvedené príchodzie dni s druhým obrázkom
@evkamotka vieš čo, ja ani neviem.. asi prosto nevedia, že banky fungujú v tých prevodných hodinách a potom nechápu, že ,,kamoške už prišli, ale mne nie" a keď si v situácii, že od toho závisíš, tak si viem predstaviť, že asi sú len veľmi vystrašené z možnosti, že by tie peniaze neprišli.. a tá veľká diskusia o tejto téme má 3000 strán príspevkov, asi sa nikomu nechce čítať zopár strán, aby prišiel na koreň veci 😀
@lydiasabolova podla toho ale chodi materska a ta nema s rodicakom nic spolocne, lebo UPSVaR nema vyplatne terminy a davky mozu poslat do konca mesiaca 🙂 to je len "nahoda" ze chodia podobne a zeny si to spojili, ze to tak musi byt
a este aj ta materska je individualna pre kazdu pobocku SocPoist a to co sa tu veselo siri, vobec nie je univerzalne platne
a ja chapem, ze niekto na tie davky caka ale to ze 10 zien napise, mne uz prisli napr. za mna uver nezaplati, kedze mne este neprisli ale splatka mi odisla uz rano 🤷♀️ to len ako priklad, lebo mne osobne je to jedno, pridu ked pridu, isto na mna nezabudli 🙂 mne v BA napr. nikdy nechodia ani podla jednej tabulky v tom prispevku
Mozem sa Vas spytat riesili ste teraz niekedy citali a dostali ste sa k tomu ako to vlastne bude s prispevkami
Je tam to kruzkovne a podobne v juni to prislo cez leto nie , teraz sa pisali ze bude nejaky ucet az od januara a neviem z toho vyjst ci to teda pride ako v juni alebo nie
Neviete znahody ?

Výnimočne ešte nie, keby nevidím tému ani má nenapadne, že už je 15.