icon

Prišlo vám rozhodnutie z úradu práce po prechode z materskej na rodičovskú?

maickamf
15. okt 2014

Na úrade mi povedali, že to vydajú len osobne a podľa zamestnávateľa to nieje ten doklad čo potrebuje, tak neviem.Podobá sa to na potvrdenie o ročnom príjme pre daňové priznanie

liebling98
15. okt 2014

Škoda, že je to otázka. Lebo je tak chaoticky napísaná, že napriek 3x prečítaniu neviem, čo vlastne chceš vedieť. Od Teba niečo chce zamestnávateľ? Odo mňa len mnou napísané oznámenie, že z materskej idem rovno na rodičovskú a nečerpám dovolenku.

katarinamarkova
15. okt 2014

a ja ze cinstina je tazky jazyk, asi by som jej rozumela viac.....alebo viem zle po slovensky?
co vlastne potrebujes? potvrdenie o prechode z materskej na rodicovsku - ktore zamestnavatel ani vlastne nechce, lebo to nie je ono, co chce a co s tym ma potvrdenie o rocnom prijime?

katrinka8
15. okt 2014

Baby, ja som pochopila, že zakladatelkin zamestnávateľ potrebuje potvrdenie o prechode z materskej na rodičovskú (asi z ÚPSVaR), asi na účely daňového priznania resp. by som povedala ročného zúčtovania. Avšak to, čo zakladateľke úrad chce na tieto účely vydať (asi na požiadanie osobne), nie je to, čo potrebuje zamestnávateľ 😀 Mne sa zdá, že tiež som len písala oznámenie o prechode z MD na RD bez čerpania dovolenky. Z ÚSVaR som nič neposielala a prišlo mi od nich asi len rozhodnutie o priznaní rodičovského príspevku.

9lf9
15. okt 2014

Tiez uplne nechapem otazke.. matersku vyplaca soc.poistovna ak potrebujes potvrdenie od -do tak treba ist tam, z uradu prace sa neposiela uz ziadne rozhodnutie o priznani, len zacnu chodit peniaze (po tom ako si uplatnis ziadost)- na poziadanie vystavia potvrdenie od kedy sa rodicovsky pobera, pripadne dokedy trval alebo ci este trva....