icon

Príspevky od štátu pri zmiešanom manželstve

martin_ru
14. okt 2016

Dobrý deň. Moja manželka je štátnou občiankou Ruska a v decembri čakáme prírastok. Rodiť bude v Rusku, ale chceli by sme sa presťahovať na SK. Ja ako konateľ vo vlastnej s.r.o. si už niekoľko rokov neplatím sociálku. Chcem sa spýtať, či mám možnosť získať od štátu nejaký príspevok po narodení dieťaťa, prípadne aj nejaké pravidelné dávky? Ďakujem.

moni244
14. okt 2016

@martin_ru dufam, ze nie

3009
14. okt 2016

@martin-ru určite nie.

lesanka845
14. okt 2016

z akeho dovodu by Ti mal stat platit prispevky, ked Ty nedvadzas statu

sense
14. okt 2016

Nie , ....max mozno rodicak a rodinne pridavky...ak splnite podmienky... Ale aj to.nie som si ista....kedze manzelja je ruska a dieta bude mat zrejme ruske obcianstvo

oli18
14. okt 2016

Veď si podnikateľ, tak si neuživiš ženu a dieťa?

mihula
14. okt 2016

@martin_ru no kedže si neplatís socialku niekolko rokov,tak mas zrejme na krku exekuciu.Ja by som sa na tvojom mieste bala,že pridem aj o dieta.Nie,nie,len vy pekne v Rusku ostante

alex49
14. okt 2016

čo už tí ludia nevymyslia 😕

fidorka7
10. nov 2016

@martin_ru začnite tým, že manželke vybavíš pobyt na územi SR, ktorý je podmienkou nároku na dávky. Príspevok pri narodení zrejme nedostanete /nebude mať trvalý pobyt/, rodičovský v prípade prechodného áno, ale len ak doloží doklad z ruska, že nemá nárok na obdobnú dávku v rusku a prídavky 23,52 eur áno ak tu bude mať aspoň prechodný pobyt. Prídavky sú mesačne.
Na tvojom mieste by som sa ale zamyslela nad sebou a nad tým čo čakám ak nič nedám...

martin_ru
autor
10. nov 2016

@fidorka7 Dakujem za odpoved. Pobyt budeme riesit urcite, ale s prispevkami z SK som to uz zabalil, v Rusku aj tak dostaneme viac. A k tej poslednej pripomienke - do statneho rozpoctu som toho za cely zivot prispel viac ako dost, mozno viac, ako bolo potrebne, a nikdy som nic spat nedostal, preto som sa pred par rokmi rozhodol, ze okrem povinneho statneho "vypalneho", ktore ako majitel s.r.o. musim odvadzat, tomuto Ficolandu uz nedam ani cent. Ale aj tak dakujem za odpoved a za namahu.

fidorka7
10. nov 2016

@martin_ru no vieš, možno si svoju otázku mohol inak formulovať...