Príspevok 80 eur
Ahojte maminky, syn sa narodil ked mala starsia dcerka 22m. Dnes mi suseda vravela o nejakom prispevku, ked sa druhe dieta narodi pre dovrsenim 2rokov starsieho, ale nevedela nic konkretne. Neviete nieco o tom? Dakujem 🙂
@dobromila1111 je to pre mamicku pohodlnejsie aby nebehala vo vysokom stadu tehtenstva na viac krat a donesie to spolu s pridavkami po porode
No zajtra to skusim zistit, len mam taky pocit ze to ani na tom upsvare nebudu poriadne vediet ☹ kazdopadne napisem, ako to dopadlo
@dobromila1111 mája sa narodila 30.teho tiež som rátala že mi dajú 120€ale dali len80#
@linasi a nemali ste v máji ešte rp?
@kukakaj odkedy vám trvá md?
@dobromila1111 nie bola som na md od 30.04.
Od 25.3.
@linasi má tam pomýlil ten váš preklep. Pokiaľ ste ešte v tom mesiaci, keď sa narodila mala, mali priznaný rp, nedostanete aj tento príspevok, len rp.
@dobromila1111 asi si si nevsimla lebo neviem preco mi ta neoznacilo....md mam od 25.3.
@linasi aj ja tak🙂
@kukakaj všimla, no nestiham🙂 duuufam, že vám to uznajú, bo ak sa to ráta podľa priznania md resp.odobratia rd, tak sa to prepaslo..:( no skúste ich ešte poobhanat..zš to nič nedáte..a keď nebudú vedieť, aj ony sa niečo naučia..🙂
@kukakaj Nárok na príspevok na starostlivosť o dieťa za kalendárny mesiac zaniká uplynutím šiestich mesiacov od posledného dňa v mesiaci, za ktorý patril.- oki za marec nič možno,no za apríl a máj by to šlo nie? Dobre tomu rozumiem🙂
@dobromila1111 no teraz som kukla telefón si to prepísal jak vždy,bolo to malá
@linasi aj mne sa to stáva🙂 som sa ale upla hneď na ten máj :D
Aj ja to tak chapem, uvidim zajtra, ale potesilo by pre vianocami 🙂
@dobromila1111 Nárok na príspevok za kalendárny mesiac zaniká uplynutím šiestich mesiacov od posledného dňa v mesiaci, za ktorý patril....hutame nad tym s manzelom aby som tam zajtra nesaskovala, ale ked zanika 6 mesiacov od mesiaca za ktory patril, tak patril za april a maj, tak od posledneho aprila je sest mesiacov na konci oktobra.....ak sme to ovsem dobre pochopili
@kukakaj veru🙂 dáte vedieť, nech som múdrejšia? 🙂
@kukakaj aj ja to tak chápem. Čiže keď pôjdete do konca októbra, tak stihate
@kukakaj no nestihate za marec, keď vám začala md..to ušlo 30.9. Lebo 6 tyzdnov zasahuje ešte aj do mája od 25.3.
@dobromila1111 ale na papieri z uuprvaru mam že rodicak sa mi odnima od 1.4.2016, v marci som este normalne mala
Baby, ale oni vratia spatne za vsetky mesiace kedy bol narok, ide len o to poziadat do 6 mesiacov.... cize najlepsie hned zajtra a nediskutovat s nimi... prist, odovzdat vyplnenu ziadost a utekat... panie sa rady tvaria, ze o tom nic nevedia...
@kukakaj áno, no podľa mňa sa to viaže na tu md. To odňatie vám prišlo preto k 1.4.,lebo sa nekrati, poskytuje za celý mesiac..uvidíme kks, sa im nečudujem, že sa v tom nevyznaju ani na upsvare, to sa tak rozvíja už on táto téma..každým ak.
@kukakaj ja som si teraz dala tu námahu a kukla rozhodnutie ku tomu príspevku. Pokiaľ poberate md, môže sa poskytovať do 6t od narodenia dieťaťa..🙂 mám aj paragrafy ak chcete :D
@jasminet výborne🙂 zlata ste
je tu aj tema : zahadny jednorazovy prispevok... skuste pohladat
je to prispevok na starostlivost. Zakladne podmienky su, ze musi byt narok na matersku (ak je iba rd narok nieje) a dieta nema 3 roky. Prispevok moze byt do 6 tyzdnov veku mladsieho dietata, co vychadza 2-3 mesiace. Vyska prispevku je 41,40 - 280eur / mesiac (ak chodi starsie dieta do skoly, preplatia preukazane vydavky). Dokladaju sa oba rodne listy deti a rozhodnutie o priznani materskej

Dievčatá, mne na upsvare povedali, že až po pôrode..nehadam sa, mám takú skúsenosť