icon

Príspevok na dve deti s Downovým sydrómom

majkabr
9. apr 2014

Ahojte oteckovia a maminky. Chcem sa obrátiť na Vás s prosbou. Môj brat má dve postihnuté deti s Downovým sydrómom. Neviete či má nárok na niečo so sociálky. NApríklad na príspevok na auto na plienky ??? atď .. žiaľ oni nemajú čas pri týchto deťoch si to sami vyaviť preto by som im rada pomôcť.

sisaha
9. apr 2014

@majkabr samozrejme, ze maju. Treba ist na UPSVaR, dolozit lekarske spravy a poziadat o to. Plienky by im mohla myslim predpisat aj pediatricka.

marlene
9. apr 2014

@majkabr ,skus sa obratit na spolocnost downovho syndromu na slovensku ,urcite ti na ich stranke budu vediet poradit. http://www.downovsyndrom.sk/sds/

ellca123
9. apr 2014

najprv si vybavte ZTP /cez urad prace/ pre dietatko, az potom mozete vybavovat dalej

majkabr
autor
9. apr 2014

@sisaha a to ked im prepíše pediatrička plienky tak ich budu mať lacnejšie alebo ako to je ??

luba28
9. apr 2014

@majkabr ano maju aj na auto,aj na benzin nejaku cast,...teta ma chlapca s DS a aj na liecenie chodia,kde sa stretavaju s mamickami co maju take deti,...

lalinko2010
9. apr 2014

@ellca123 ahoj, prečo najprv vybaviť preukaz ŤZP?
@majkabr ahoj, na upsvr na oddelení peňažných príspevkov na kompezáciu vypýtaj žiadosť na prevádzku osobného moorového vozidla a hygienu alebo opotrebovanie šatstva. ak majú deti viac ako 6 rokov tak aj žiadosť na opatrovanie a ak navštevujú predškolské alebo školské zariadenia tak aj žiadosť na kúpu osobného motorového vozidla. Držím palce pri vybavovaní.
pri vypýtaní žiadosti dostaneš aj lekársky nález, s tým za detský lekárom, aby vyplnil a zdokladovať ďalšie lekárske nálezy od odborných lekárov, kam s detičkami chodia!
PS: nezávidím tvojmu bratovi, isto to majú ťažké, ale tieto detičky sú strašne šikovné, úžasné!

majkabr
autor
9. apr 2014

@lalinko2010 ďakujem za odpoveď a ochotu. Dievčatko má tri roky a chlapček tri mesiace aj tak majú nárok na niečo??

lalinko2010
9. apr 2014

@majkabr dievčatko má nárok na preukaz ŤZP, hygienu a prevádzku osobného motorového vozidla, kúpu omv - ak chodí do predškolského zariadenia, chlapček na preukaz ŤZP - či aj na prevádzku osobného motorového vozidla, je otázka, ja napíšem že má ale pracovníčka u vás v meste na upsvar povie že na nič nemá nárok, takže sa nedať odradiť. ak nedá žiadosť, tak stiahnuť z internetu a zanesť na úrad.
ak bude ešte otázka spýtaj sa, poradím.

lalinko2010
9. apr 2014

@majkabr a ešte nedať sa odrať keď pracovníčka povie, že najprv vybaviť preukaz ŤZP, neni podmienky, hneď pýtajte žiadosť na kompenzačné príspevky, preukaz sa vybavuje automaticky s kompenzáciou a ešte som zabudla - parkovací preukaz, aj ten vybavte, pýtať si žiadosť. ale v podstate to stačí keď vydajú komplexný posudok pe detičky.

sisaha
9. apr 2014

@majkabr ano, ak je diagnoza, tak poistovna preplaca vacsiu cast, alebo mozno aj cele.

markosivak
Včera o 16:58

dobry večer može mi nietko poradit mam sina z dawnom sindrom ma 3 roky uš ma aj TZP a dalej nieviem na čo ma narok