icon

Príspevok na opatrovanie dieťaťa

lucieel
22. jan 2018

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci mate niektora skusenost s príspevkom na opatrovanie dieťaťa. Je teraz mnoho clankov, kde pisu ze ak sa starate o 3 deti do 3 rokov na zivnost, mozete si privyrobit. Máme dvojičky. Kedze pri dvojickach je len jeden rodicovsky prispevok, urcite by sa viac oplatilo zalozit si zivnost a poberat max 2x280€ a starat sa este o jedno dietatko. Mate s tym niektora skusenosti? Dá sa ak budem živnostník vlastne starať o svoje deti ?
Vdaka

solinkarka
•
22. jan 2018

Co ma spolocne zivnost s RP?

majusqa77
•
22. jan 2018

prispevok na starostlivost
ale pokial viem, nie, neda sa to, ze sama svoje

lucieel
autor
•
22. jan 2018
lucieel
autor
•
22. jan 2018

@majusqa77 Ak bude uz veena ako zivnostnik, je jedno ci je to rodin alebo nie ....ci sa mylim ?

majusqa77
•
22. jan 2018

@lucieel a zmluva bude sama so sebou?

evittam
•
22. jan 2018

@lucieel Suhlas s
@majusqa77 . Nemôžeš mat ako SZČO zmluvu sama so sebou.

lucieel
autor
•
22. jan 2018

@evittam s manželom.

lucieel
autor
•
22. jan 2018

Ja vazne neviem, pytam sa len ci ma s tym niekto skusenost.

ukulela
•
22. jan 2018

@lucieel sama so sebou/manzelom je kravina, stat nie je taky blby, aby ti platil za opatrovanie tvojho dietata. to by si musela vziat ine dieta domov. co sa tyka tej zivnosti - ako pisu v clanku - kamoska takto sla do roboty a prispevok na opatrovanie poberal stary otec, co mal zivnost.

lavender21
•
22. jan 2018

Kedysi pred pár rokmi tak babka živnosť mala a starala sa o vnúčatá dvojičky. Vtedy to tak šlo. Akurát ty budeš musieť byť asi niekde vedená, to už neviem ako mali doriešené...

majusqa77
•
22. jan 2018

@lavender21 babka ano. Ale nie manzel

lucieel
autor
•
22. jan 2018

https://www.ta3.com/clanok/1114490/domace-opatr...

skuste toto pozriet. Kedze hovoria ze mozu mamicky na rodicovskej dovolenke dostat az 840eur na tri deti, rataju v tom aj jej vlastne.

mija22
•
22. jan 2018

Treba zvážiť aj toto.... ci to stoji vobec zato...

ukulela
•
Autor odpoveď zmazal
•
ukulela
•
22. jan 2018

@lucieel ty sa ale nemozes starat sama sebe o dieta a platit si za to. detto manzelovi/manzel tebe. ved to logika nepusti.
ak mas pochybnost, napis poslankyni Simone Petrik, ona pripomienkovala jaslickovy zakon a ona tuto temu domaceho opatrovania tlaci von, aby o nej ludia vedeli. aktivne komunikuje aj na FB.

ukulela
•
22. jan 2018

https://najmama.aktuality.sk/clanok/256314/ako-...
z clanku:
- momentálne si takto pri vlastnom dieťati môžete privyrobiť až 560 eur mesačne, ak sa postaráte o ďalšie dve deti. Môže to byť až 840 eur, ak nemáte vlastné deti a vezmete si do opatery deti tri,

- táto možnosť je tu pre rodičov, čo už s dieťaťom doma sú a chcú sa starať napríklad o deti kamarátky, alebo pre starých rodičov, ktorí majú viac vnúčat a tiež pre každého, kto chce opatrovať a splní podmienky

ja rozumiem, ze premyslal, ako si pomoct, ale musis uznat, ze to nemoze na urade prejst.

lucieel
autor
•
22. jan 2018

Dakujem moc za radu, skusim napisat. Mne by zas prislo na hlavu celkom postavene, ze ja ako opatrovatelka by som sa starala o 3 cudzie deti a svoje by som dala inej opatrovatelke.

ukulela
•
22. jan 2018

@lucieel ale ved o svoje sa staras popri tych cudzich. tam vo vyklade pisu, ze bud matka popri RD, (to je 2plus 1 svoje) alebo babka dedko hocikto (to je 3 plus teda nula svoje) okrem toho od noveho roku mozes mat v skupine 4 deti.
keby to slo tvojou logikou, tak kazda jedna ideme na zivnost a starame sa o svoje dieta za 280. lebo pocet deti v skupine moze byt aj 1. vravim - kamoskin otec mal takto vnuka na zivnost.
inac ta poslankyna je ochotna, mam s nou pozitivnu skusenost, tak sa jej v poho ozvi.

nikus1993
•
1. mar 2018

Ahojte hľadám buď profesionalnych rodičov alebo niekoho na opatrovanie mojho syna prosim poradte mi ďakujem je to surne

lesynka
•
Autor odpoveď zmazal
•